Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
The Heartbreak Kid

The Heartbreak Kid

Bröderna Farrelly gör storstilad comeback med en mycket underhållande komedi

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Mycket av snacket kring The Heartbreak Kid har handlat om hur Malin Åkerman kommer in från ingenstans och äger filmen. Hur hon på ett närmast magiskt sätt trollbinder oss tittare och fullkomligt skrämmer skiten ur alla singelkillar som nyss hittat sig en ny kärlek (och inte vet så mycket om dennes dåliga sidor...än). Snacket/berömmet är berättigat, minst sagt. Åkerman är nämligen underbar och hennes komiska tajming är så enorm att Ben Stiller stundtals har det kämpigt för att hålla sig på en jämbördig nivå.

HQ

Vad man inte snackat lika mycket om, men som man absolut borde göra, är hur bröderna Farrelly i och med The Heartbreak Kid äntligen hittat tillbaka till sina rötter efter bottennappet tillika obehagligt dåliga Fäst vid dig. Det här är gammal god Farrelly-humor med massa snuskskämt, stötande situationer (en åsna som har sex med en kvinna kan nog få de flesta att reagera), härliga karaktärer som man direkt fattar tycke för och ett flyt där det aldrig är långt mellan skratten.

Handlingen är inte mer avancerad än att singelkillen Eddie av en slump stöter ihop med Lila, en tjej som han direkt blir galet förälskat i och efter att ha träffats ett tag beslutar sig för att fria till henne. Att kärleken är både blind och omdömeslös visar sig snabbt då Lila under smekmånaden börjar uppträda mer och mer galet, den blonda skönheten går från att vara underbar till en fullblodsgalning med allt vad det innebär. Saker och ting blir inte heller bättre av att Eddie går och förälskar sig i en annan kvinna under smekmånaden.

The Heartbreak Kid är som allra mest underhållande i scenerna där Malin Åkerman är med. Hon är som en stormvind som går fram och krossar allt motstånd. Samspelet med Ben Stiller är perfekt och när hon sätter igång galenskaperna (Åkerman verkar inte direkt vara rädd för att bjuda på sig själv) med bland annat tokiga sexlekar tappar man nästan hakan. Det är så genialiskt porträtterat av Åkerman att hon förtjänar allt beröm som överhuvudtaget går att frambringa.

De övriga skådespelarna gör stabila insatser, inte minst Ben Stiller som ju är något av expert på den här typen av karaktär nära ett sammanbrott, den enda som inte riktigt kommer till sin rätta är Jerry Stiller (pappa till Ben) som mest känns löjlig som snuskpratande fadersgestalt.

Detta är en annons:

Det sköna med bröderna Farrelly är att de inte är (och aldrig varit) rädda för att skämta om saker som 99 av 100 manusförfattare inte ens skulle våga drömma om att skoja om. Här skämtas det vilt om bland annat det omoraliska i att ragga på en annan kvinna på sin smekmånad och illegala invandrare.

Man kan visserligen gnälla lite på att några av skämten är väl förutsägbara och att speltiden på sina två timmar kanske är lite i längsta laget, men det är liksom bara bagateller när skådespelarna briljerar, när soundtracket (Bruce Springsteen, David Bowie med flera) som vanligt i en Farrelly-film är av yttersta världsklass, när skratten allt som oftast avlöser varandra i ett högt tempo och när bröderna äntligen, äntligen hittat tillbaka till sina rötter och visar att de är kungarna av frånstötande humor.

För att göra en hyfsat lång historia kort; The Heartbreak Kid är jävligt rolig

DVD:n från Paramount är det inte heller några större fel på. Bildmässigt är det klart med fina färgåtergivningar och en bra skärpa. Ljudmässigt flödar dialogen på ett klart och tydligt sätt ut ur högtalarna och fastän man inte direkt golvas av surroundeffekterna, så är det bra ljudkvalité rakt igenom. Extramaterialet består av några härliga intervjuer med bröderna Farrelly, ett roligt kommentarspår, bortklippta scener, gagreel samt några featurettes.

Detta är en annons:
The Heartbreak KidThe Heartbreak KidThe Heartbreak Kid
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content