Svenska
Gamereactor
nyheter

Ännu mera Playstation 4-rykten

Ska använda AMD-chip rakt igenom

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Playstation 4 verkar bli ett riktigt krafthus att döma utifrån de senaste ryktena som Kotaku kommit över. De anger källan som en person med insyn som gett dem korrekt information förr. Enligt dem går Playstation 4 under arbetsnamnet Orbis och verkar bli en veritabel best, signerad AMD.

Konsolen lär liksom Microsofts båda Xboxar bli PC-baserad och ska innehålla en AMD x64-processor samt AMD Southern Islands-grafikchip. Sistnämnda är AMD:s senaste linje grafikkretsar och vettlöst kraftfulla.

Om de uppgifterna stämmer verkar det faktiskt bli ett sedvanligt generationskliv nästa generation trots alla rykten om att det skulle bli mer sparsamt med prestanda för de nya konsolerna. Bland annat stödjer Southern Islands-chipen upplösningar på 4096x2160 samt 3D i 1080p.

Ryktet säger även att Sony hoppar över bakåtkompatibiliteten till nästa generation (inte så konstigt med tanke på att Cell är en helt annan teknik), så dina Playstation 3-spel kommer inte att gå att använda.

Sony lär även ska bygga in hinder för begagnade spel så att varje titel bara kan knytas till ett PSN-konto, även de man köper på skiva. Och att fuska genom att spela offline kommer inte fungera, Orbis kommer kräva uppkoppling för att alls vara spelbar. Vill man sedan låna ut sin skiva eller sälja den vidare kommer nästa köpare bara att kunna spela en testversion av spelet ifråga.

Avslutningsvis rapporteras att planerad premiär för Orbis är sent nästa år.

Ännu mera Playstation 4-rykten
En kul detalj med namnet Orbis är att Orbis Vita på Latin är "circle of life". Det låter alltså som att Sony tänkt sig PS Vita och PS Orbis som ett koncept mer än bara ett arbetsnamn, förutsatt att uppgifterna stämmer.


Loading next content