Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Ett småkryps liv

Ett Småkryps Liv

En Pixarklassiker som håller än idag. Nu dessutom i högupplöst format.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Filmen:
Efter dundersuccén med Toy Story 1995 hade Pixar öppnat en helt ny värld. Datoranimerad långfilm var inte längre en dröm men med dåtidens slöa datorer tog det ofantligt lång tid att göra dem och det dröjde tre år innan Pixar släppte ytterliggare en datoranimerad långfilm. Ett Småkryps Liv från 1998 håller med dagens mått inte speciellt hög klass teknikmässigt men är ändå en äkta Disney/Pixar-klassiker.

Ett Småkryps Liv handlar om myran Flip och hans kamp för att bli av med de tyranniska gräshopporna som snor deras mat. Flip som inte är det smartaste fåret i skocken beger sig till insektsstaden för att hitta hjälp och tar med sig ett gäng krigare som ska hjälpa dem. När de väl släpat sig tillbaka till myrkolonin visar det sig att de är cirkusartister. Men tiden är knapp, gräshopporna är på frammarsch.

Ett Småkryps Liv är en härlig film. Förvisso håller givetvis inte datoranimationerna samma höga klass som deras senaste alster. Men regissören John Lasseter var i högform och gav oss en mäkta imponerande historia om den klassiska kampen mellan myror och gräshoppor. Karaktärerna är supersköna och manuset knivskarpt. Ett Småkryps Liv innehåller allt det en bra film ska ha. Spännande handling, intressanta karaktärer, humor och en sinnesjuk vilja att leverera perfektion i alla moment. Ett Småkryps Liv passar både barn som vuxna. Den är en Pixar-klassiker och håller än idag.

Bilden:
Ett Småkryps Liv var den första digital-till-digital transfern, det vill säga ingen analog inblandning någonstans. Det gör bilden helt felfri och underbar att titta på. Förutom den med dagens mått simpla datoranimeringen är det inget som skiljer filmen från de allra senaste Pixar-släppen på Blu-ray. Färgerna sprakar och allt är frid och fröjd. Inga artifakter, smuts eller kantförstärkning någonstans. Svärtan är perfekt. Ett Småkryps Liv levereras på en BD50 med AVC-kodec och formatet är 2,35:1.

Ljudet:
DTS-HD Master Audio 5.1-mixen är en härligt dynamisk och trevlig ljudupplevelse. Det händer mycket i filmen och ljudet kommer från alla håll, även dialogen. Ljudet är snyggt surroundoptimerat och utnyttjar alla kanaler till fullo hela tiden. Basen är också härligt tung och samtidigt rapp. Ett Småkryps Liv har en skön ljudatmosfär och låter precis lika bra som den ser ut. Toppklass.

Detta är en annons:

Extramaterialet:
Här finns det extramaterial så det räcker och blir över. Määängder med småfeaturettes som handlar om allt från storyboardarbetet, röst-inspelningar, datoranimeringsarbetet samt allting annat som kan tänkas. Tyvärr kommer mycket från DVD-releasen och är således lågupplöst. Bara några få nygjorda featurettes är högupplösta.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Välgjord och spännande äventyr med superbild och kanonljud.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Ett Småkryps Liv

Ett Småkryps Liv

FILMRECENSION. Skrivet av Johan Bergström

Ett Småkryps Liv handlar om myran Flip och hans kamp för att bli av med de tyranniska gräshopporna som snor deras mat. Flip som inte är det smartaste fåret i skocken beger sig till insektsstaden för att hitta hjälp och tar med sig ett gäng krigare som ska hjälpa dem...Loading next content