Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
filmrecensioner

The Week Of (Netflix)

Adam Sandler är tillbaka i ännu en hopplös komedi som snarare får dig att gråta än att skratta...


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Medeltiden var på många sätt en hemsk tid. Digerdöden tog offer efter offer och man använde sig av sjuka tortyrmetoder. Judasstolen, sträckbänken, steglingen, järnjungfrun och spanska åsnan var alla hemska sätt att plågas genom men jag tror inte någon av dessa metoder kan mäta sig med det lidande som Sandlers nya Netflix-komedi The Week Of medför. Vi snackar två timmar ren tortyr av en så kallad komedi där inte ett, jag upprepar, inte ett enda skämt frambringade ett leende på mina läppar. Inte ett. Bara tanken av att behöva genomlida filmen igen skrämmer mig och jag hade mycket hellre sprungit naken genom ett hav av brännässlor än att kika på denna soppa igen. Mycket hellre.

Jag vet inte riktigt vad som hände med Adam Sandler. En gång i tiden levererade han bra komedier som Happy Gilmore och Big Daddy. Sedan hände något. Grown Ups, Sandy Wexler, That's My Boy, Jack & Jill och The Ridiculous 6 är bara några exempel på alla groteskt hemska filmer som människan har medverkat i på senare år och det hör nästan till att Sandler nomineras till en Razzie varje år. I och med The Meyerowitz Stories (New and Selected) visade han att han minsann är kompetent nog att fortfarande medverka i hyfsat bra projekt, men trots det slutar han aldrig producera olidligt misslyckade komedier som denna film.

The Week Of (Netflix)
Att binda fast någon och tvinga personen att se på The Week Of är en ypperlig tortyrmetod.

The Week Of handlar om två pappor vars barn ska gifta sig med varandra. Kenny Lustig (Adam Sandler) är far och make i en medelklassfamilj där äldsta dottern nu ska ta det stora steget till giftermål. Kirby Cordice (Chris Rock) lever ett betydligt mer rikare liv och har inte den bästa relationen till varken hans exfru eller till sina barn. För att hjälpa till inför sin sons bröllop reser han till familjen Lustig för att spendera veckan tillsammans med dem och all släkt. Det är som uppgjort för knasiga scenarion och visst finns det gott om den varan. Roligt är det däremot aldrig.

Detta är första gången som Robert Smigel ger sig i kast med att regissera en långfilm och det är verkligen ingen vidare start för honom. Det är nästan obegripligt att manuset som han och Adam Sandler skapade kunde godkännas av Netflix. Jag vet inte ens vad de ville åstadkomma med filmen, eller om de ens själva anser att något av den är roligt. För ärligt talat är det inte kul att i flera sekunder se på när Sandler försöker fälla ihop en rullstol. Det är inte heller roligt att titta på när han ska hjälpa en handikappad surgubbe att gå på muggen. Och varför det i hela friden skulle vara roligt med en karaktär som skrattar åt allt som inte är roligt överhuvudtaget begriper jag ingenting av. Jag är så nyfiken och hade så gärna velat ta del av denna skapandeprocess där någon på fullaste allvar tyckte att dessa saker var humoristiska och gav grönt ljus. Det är både ofattbart och fascinerande.

Grundtanken med att slå ihop två så olika familjer som måste genomlida varandras sällskap under en vecka är egentligen en bra utgångspunkt. Det känns däremot som att Sandler och Smigel bara rabblade upp karaktärer utan några som helst karaktärsdrag som man sedan kunde proppa in ett litet hus. De är bara tomma skal som upptar onödigt utrymme i en film som aldrig tycks ta vägen någonstans och som tittaren bara önskar ska ta slut. Naturligtvis försöker man dessutom pressa fram någon tår framåt filmens slut men när vi knappast känner någon av karaktärerna är det svårt att ens bry sig det minsta om dem.

The Week Of (Netflix)
Det råder inga tvivel om att detta är årets hittills sämsta film enligt Henric Pettersson.

Chris Rocks karaktär hatar varenda sekund av den tid som han tvingas tillbringa tillsammans med släkten Lustig och jag kan relatera så starkt med honom. För så som han känner känner även jag från början till slut. The Week Of är en fullständigt själlös komedi som saknar all form av humor, karaktärsutveckling eller bra skådespeleri. Adam Sandlers karriär är långt ifrån räddad och detta är bara ytterligare en ledsam film för dig att genomlida. Gillar du hans senaste filmer kanske du finner något litet nöje i denna ruttna film men hur någon kan göra det har jag dock mycket, mycket svårt att förstå.

02 Gamereactor Sverige
2 / 10
+
Tänk inte ens tanken på att kolla in denna sörja...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här