Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Boy Kills World

Boy Kills World

Pennywise hamrar tramsiga hejdukar i fontanellen i en film som tråkat ut Hegevall så till den mildra grad att han behövde Espresso för att skriva klart recensionen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I någon slags dystopisk, asiatisk framtidsdiktatur är det tydligen en extravagant amerikansk överklassfamilj som styr med järnhand. Det är ett slags TV-spelsdoftande, Far Cry-aktigt totalitärt samhälle som målas upp i introt där en iskall regent i form av Famke Janssen (Hilda Van Der Koy) väljer ut "offerlamm" som dödas med en tät regelbundenhet för att hålla civilbefolkningen i schack och det är här vi som publik kommer in i bilden.

Boy Kills World
Famke spelar iskall regent som mer än gärna dödar oskyldiga för att hålla civilbefolkningen i schack, och det mesta här är riktigt dåligt.

Bill Skarsgård (Det) gestaltar Boy, liten späd gosse vars lillasyster och mor blir skjutna av familjen Van Der Koy, lyckas fly, bor i en jordgrop i tio år innan han likt Fågel Fenix reser sig ur asken och ger sig efter sin mors mördare. En knarkade bohem ute i djungeln lyckas såklart träna den dövstumme gossen under tiden i ett montage som känns som en mix mellan Van Damme-klassikern Kickboxer och de allra mest urflippade portionerna ur Statham-följetongen Crank.

Boy Kills World
Bill Skarsgård har inte slarvat med vare sig gymträningen eller kosten, men det räcker inte.
Detta är en annons:

Boy Kills World är precis som titeln antyder en mycket simpel hämndhistoria där blod, stryk och pistolskott utgör 90% av själva värdet. Skarsgård har likt som storebror knappast legat på latsidan de senaste åren, istället har han tränat stenhårt och knappt ätit en enda liten kolhydrat vilken nu gett honom en actionstjärnekropp utan motstycke, och denna (inoljad och pumpad) visar han såklart mer än gärna upp i scen efter scen efter scen efter scen. I hans väg står familjen Van Der Koys gulklädda hejdukar, redo att dö likt flugor medan en stoiskt uttryckslös Skarsgård hamrar dem i skallen med sina okrossbara knytnävar.

Boy Kills World
Hoho-hihi! Tokig Vietnames slår pojke med kvistar. Tokigt-tokigt.

Med tanke på att Boy inte kan prata är det hans inre röst som berättar för oss om hans tankar och vad som händer i filmen (eftersom exposition är stekhett snarare än något som man passar sig för, idag - märkligt nog) och den rösten görs av ingen mindre än Harry Jon Benjamin från Bob's Burgers, vilket får Boy att låta som Bob, i Bob's Burgers. Hela tiden. Jon Benjamin gör aldrig tills in röst, han varierar sig aldrig och låter därför exakt som Bob, något som gör Boy Kills World till en ytterst märklig film, om estetiken och den urdumma handlingen inte redan hjälpt mig med det konstaterandet.

Det finns en del roliga fighter i den här filmen, helt klart. Skarsgård gör 90% av allt arbete och han är både extremt vältränad och väldigt duktig på alla de olika attacker och kombinationer som filmens koreografer satt ihop, här. Resten däremot, är skräp. Det spretar och känns allmänt meningslöst under långa partier, skurkarna är alldeles för fåniga och filmen är alldeles för utdragen och enformig för att inte tråka ut o det grövsta. I slutändan vore det bättre om "Boy" hade legat kvar i jordgropen och bara ätit Bobs burgare.

Detta är en annons:
03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
En supervältränad Pennywise gör sitt yttersta för att slå världen med häpnad i en av årets sämsta hämndrullar...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

7
Boy Kills World

Boy Kills World

FILMRECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Pennywise hamrar tramsiga hejdukar i fontanellen i en film som tråkat ut Hegevall så till den mildra grad att han behövde Espresso för att skriva klart recensionen...Loading next content