Svenska
Gamereactor
nyheter
Dragon's Dogma

Dragon's Dogma fyller tio år - hyllas med egen jubileumssida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Capcoms actionfyllda rollspel Dragon's Dogma fyllde nyligen tio år och det firas med en dedicerad websida där man kan läsa om hela berättelsen bakom succén. Hänga med hela vägen från serietidning till animerad TV-serie på Netflix. Spelets regissör Hideaki Itsuno har också delat med sig av ett speciellt meddelande till alla som har följt med på resan.

"Dragon's Dogma, first released in 2012, is celebrating its 10th anniversary! Thank you, Arisen, for taking up arms and braving through the impossible challenges laid ahead of you. We are forever grateful for your support throughout the years and hope you will join us in this momentous celebration of Dragon's Dogma!"

När spelet släpptes 2012 på Xbox 360 och Playstation 3 så var Dragon's Dogma briljant, en oslipad diamant. Rent tekniskt fanns det luckor att fylla men man hade också en hel del intressanta ideér. "Pawn system", där man kunde dela sina karaktärer online för att låta andra spelare uppgradera dem till exempel. Och hur man i bästa Shadow of the Colossus-stil kunde klättra upp på fiender mitt i en rasande strid men framför allt kunde man plocka upp folk och kasta dem över ett stup. Spelet har efter succén på originalplattformarna släpps på nytt i omgångar och nu senast till Nintendo Switch.

Nu väntar vi alla på en uppföljare. Capcom har inte nämnt något om detta i samband med tioårsfirandet men det har tidigare funnits läckor som har tytt på att något kan vara på gång relaterat till Dragon's Dogma.

Dragon's Dogma
GRATULERAR!!!

Relaterade texter

Dragon's DogmaScore

Dragon's Dogma

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Capcoms Skyrim-dödare än äntligen klar för lansering och redaktör Mäki har tagit reda på om det är värt din tid och dina pengar...Loading next content