Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Astral Chain

Fem värdefulla tips på hur du blir bra i Astral Chain

Gör dig redo för ditt egna polisäventyr med Gamereactors egna Astral Chain-expert. Johan Jolin bjussar på fem tips för att hjälpa dig att komma igång.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Idag dundrar Astral Chain ut i butikshyllorna och jag förstår om du är taggad till hundra. Men det är inte alltid enkelt att träda in i en helt ny omgivning. Vare sig det gäller en ny arbetsmiljö, skolmiljö eller spelmiljö är det alltid skönt att ha en hjälpande hand.

Platinum Games har proppat otroligt mycket innehåll i denna sprakande tillställning, vilket också kan avskräcka den oerfarne. Lyckligtvis tänker jag tjuvstarta festen med dig för att se till att du landar rätt på banan. Här kommer alltså fem tips för att hjälpa alla rookie-poliser att smidigt komma igång med sin tjänstgöring.

Astral Chain
Efter denna guide blir du säkert ett riktigt proffs på nolltid.

(1) Håll koll på vilka items du använder
Föga förvånansvärt har du tre typer av redskap att välja bland; de som ger dig hälsa, de som temporärt höjer dina karaktärsvärden, samt mackapärer du kan skada fiender med. Det hela blir dock lite snurrigt i och med att det finns två kategorier av varje item. Prylar du snubblar över kallas för field items och dessa försvinner vid varje kapitels slut. Gör det därför till en vana att först och främst använda dessa så att du kan vaska pengar på att uppgradera din utrustning istället.

Detta är en annons:

(2) Utforska, utforska, utforska!
Det kanske är underförstått, men se till att utforska så mycket som möjligt av varje karta. Inte bara för att hitta skojigt krims krams, men också för att samla värdefull materia som du behöver för att stärka dina Legions. Det finns tonvis av hemligheter att upptäcka som belönar dig med godsaker. Uppdragen är dessutom variationsrika och det finns ingen tidspress. Pröva därför gärna så många du har tid med. Samla även alla ledtrådar, prata med människor, gör alla uppdrag, och syna så många hörn du bara kan för bonus poäng och extra belöningar.

(3) Börja på de lättare svårighetsgraderna
Nu ska jag ej påstå att du inte är duktig nog för att klara den högsta svårighetsgraden direkt från början. Men underskatta inte hur komplex stridsmekaniken är. Precis som jag skriver i recensionen är Astral Chain som allra bäst när jag sätter varje attackkombination så att actionsekvenser flyter silkeslent på. Försök att utnyttja spelets hela anfallsregister för maximal effekt under striderna.

Det tar en stund att bemästra allt, framförallt kedjan som är ditt viktigaste redskap. Därför rekommenderar jag enklare nivåer för att smidigt och snabbt bli varm i kläderna. Känner du dig sedan skicklig nog kan du höja svårighetsgraden mellan varje kapitel, alternativt när i du i polishögkvarteret.

Astral Chain
Om du ska smyga dig upp på folk kan du använda din Legion. Vanliga människor kan nämligen inte se dem.
Detta är en annons:

(4) Använd mer än en Legion
Det finns en handfull av olika Legions du kommer erhålla under äventyrets gång. Det är dock lätt hänt att du får en älsklingspartner och lägger alla resurser på din käraste. Kom dock ihåg att alla behöver lite kärlek och desto snabbare du lär dig variera din Legions under en strid, desto rappar och häftigare blir bataljerna.

Alla Legions lär sig specialattacker som inte kan återanvändas förens timern tickat ner. Istället för att vänta kan du skifta till nästa Legion för att kunna punga ut än fler kombinationer. Jag uppmuntrar dig därför att försöka vänja dig med minst två av dina Legions, vilket är essentiellt om du siktar på toppbetyg i spelet.

(5) Glöm inte att hämta din belöning i menyn
Sist men inte minst, det jag ständigt glömde bort att göra under halva genomspelningen. Glöm inte att titta till din Orders som finns under fliken Status. Det finns nämligen ett riktigt trevligt achievementssystem där som belönar dig med skojiga saker efter att du till exempel klarat ett kapitel eller dödat ett specificerat antal fiender. Vill du färglägga både dig själv samt din Legions behöver du låsa upp färgscheman vilket du alltså gör via denna menysektion.

HQ

Grattis! Du har nu officiellt avklarat min nybörjarkurs och är således mer än redo att ge dig i kast med staden gator. Om du skulle vilja lära dig ännu mer om Astral Chain så kan du kika in min recension av spelet här.

Relaterade texter

7
Astral ChainScore

Astral Chain

RECENSION. Skrivet av Johan Jolin

Actionpackat polisäventyr i neonsprakande framtidsmiljöer utlovas i välrenommerade Platinum Games senaste spel. Är Astral Chain studions nästa hit? Johan Jolin har prövat...

1
Nintendo äger Astral Chain-rättigheterna

Nintendo äger Astral Chain-rättigheterna

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Astral Chain blev en oväntat stor succé till Switch och både sålde bra samt fick fina betyg. Platinum Games utvecklade, och många hade nog räknat med att det var deras...

0
GRTV myser lite (mer) med Astral Chain

GRTV myser lite (mer) med Astral Chain

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Varje dag klockan 16:00 drar vi igång något som vi valt att döpa till Gamereactor Live där skribenter från hela vårt 14 länder starka nätverk klämmer lite på aktuella...Loading next content