LIVE
HQ
logo hd live | Phantom Fury
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Svenska
   Gamereactor
   filmrecensioner
   Godzilla x Kong: The New Empire

   Godzilla x Kong: The New Empire

   Godzilla och King Kong är tillbaka, igen, i samma film för en tredje gång och när de inte slåss mot varandra - slåss de numer tillsammans...

   Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

   * Obligatoriskt att fylla i
   HQ

   Alla har vi de där filmerna som i grunden är ologiskt dumma, fjantigt usla skräphistorier med ruttet skådespeleri och tunn tematik, som gör att vi kan slå av hjärnan och bara njuta av alla dumheter som spelas upp framför ögonen på oss. Mina stavas Road House, Fast 9 samt Never Back Down. Alla tre riktiga skitfilmer innehållande dumma manus, dumma karaktärer, klen logik, usla motiv och bedrövligt skådespeleri men som tack vare rappt tempo, rolig action och en tillfredsställande självmedvetenhet gör att jag kan skratta åt eländet och ha roligt, utan krav på kvalitet.

   Godzilla x Kong: The New Empire
   Ibland slåss de med varandra. Ibland slåss de tillsammans. När de slåss, går hela städer sönder och allt är sådär rysligt ointressant och själlöst.

   Universals snordyra "Monsterverse" har för mången filmfanatiker tillgodosett samma typ av hjärndött popcorn-behov och även om jag inte håller med, kan jag förstå varför. Eller hur, det fungerar. Dumma små obetydliga människor flyr från gigantiska, underjordiska, japanska jätteödlor eller 191 meter långa mega-gorillor. Det slåss en hel del, många stora saker förvandlas till stoft och mången explosion spelas upp. Jag har både vänner och kollegor som gillar Kong: Skull Island, Godzilla: King of the Monsters, Godzilla vs Kong och nu räknat dagarna till biopremiären av denna - Kong x Godzilla: The New Empire.

   I denna film är det väl i grunden samma trötta story som gäller, som senast. Godzilla och Kong är kompisar, numer. Hjälps åt och har cementerat rollerna som Jorden beskyddare. Ur underjorden kliver det i denna filmen såklart upp nya, frustande döds-titaner som avser att ödelägga mänskligheten och på uppdrag av Monarch måste en uppgraderad Godzilla (med rosa rygg) och en mecha-förstärkt giganto-apa nu klubba samtliga ruskprickar i skallen cirka 900 000 gånger för att därmed rädda oss alla undan säker död. Som du såklart redan förstått är storyn löjeväckande tunn, dum och enfaldig. Vi har alla sett den här filmen redan. Hundratals gånger.

   Detta är en annons:
   Godzilla x Kong: The New Empire
   Effekterna är stundtals rasande bra men vad spelar det för roll när allt annat stinker fränt av rutten B-film?

   Bristen på originalitet, fantasi och ambition hade tveklöst gått förlåta om det inte hade varit för att snudd-på ingenting fungerar utöver ett par actionsekvenser här och där. Effektarbetet är stundtals rafflande välbyggt men det finns för mig så pass lite momentum eller själ i framförallt Godzilla att jag aldrig bryr mig. Inte för en sekund. För mycket här känns som en stressad B-film sett till dialogen, logiken och hur skådespelarna slentrianmässigt läser sina trötta repliker, likt zombies framför en snordyr green screen. Det finns dessutom ordentliga bekymmer med klippningen här som får filmen att kännas onödigt framstressad och produktplaceringen här slår i stort sett nya rekord i mängden produkter som syns, märks och hörs.

   Jag är inget större fan av vare sig moderna Kong-filmer eller Godzilla. Universals Monsterverse är inget som jag direkt går igång på och därmed kan du som Monsterverse-fanatiker lägga på en eller två betygspinnar på mitt betyg. För det enda jag ser här, är en kass film som jag aldrig avser kika på igen.

   03 Gamereactor Sverige
   3 / 10
   +
   Ännu en alldeles utomordentligt meningslös effektfest...
   overall score
   Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

   Relaterade texter

   4
   Godzilla x Kong: The New Empire

   Godzilla x Kong: The New Empire

   FILMRECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

   Godzilla och King Kong är tillbaka, igen, i samma film för en tredje gång och när de inte slåss mot varandra - slåss de numer tillsammans...   Loading next content