Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Hitta Nemo

Hitta Nemo

Animeringsgenierna hos Pixar fortsätter att briljera i vårens härligaste matinéäventyr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Med en lika gammaldags som charmigt trivsam grundstory lyckas Pixar återigen förtrolla fullkomligt. Hitta Nemo handlar om familj, om kärlek och om saknad. En film som skimrar och glänser av smarta detaljer, känslomässiga nyanser nedbäddade i härlig humor för alla åldrar.
Nemo och hans överbeskyddande far Marvin bor i en böljande havsväxt och lever ett säkert och fiskmässigt vanligt liv till den dagen då Nemo tillfångatas av fisksamlande sportdykare. Nemo förflyttas till ett akvarium flera hundra mil från sin far. Härifrån får vi följa Marvin på hans resa genom oceanen i jakt på sin son.

HQ

Hitta Nemo skiljer sig rent strukturellt inte speciellt mycket från underbara Toy Story 2. Där fördelades berättandet mellan Woodys nya tillvaro som kidnappad medan vi även fick följa Buzz minst sagt kaotiska räddningsuppdrag. Nemos pappa Marvin stöter på massor av lyckade fiskkaraktärer på sin resa, däribland en engelsk haj med rehabiliteringsproblem, en 150 år gammal och extremt avslappnad sköldpadda, en samling hungrigt korkade fiskmåsar för att inte nämna Marvins kompanjon och följeslagare på resan, den skruvat roliga Doris som lider av minnesförlust och hela tiden glömmer vad Marvin just sagt till henne.

Regissören Andrew Stanton och animeringsgenierna hos rutinerade Pixar Studios radar upp storsuccé efter storsuccé och Hitta Nemo är givetvis inget undantag. Detta är ett väl sammansatt, tempomässigt strålande familjeäventyr med underbar humor, värme och charm. Att tekniken sedan får filmer som Shrek och Ice Age att framstå som lastgamla gör heller inte saken sämre.

Hitta Nemo
Hitta Nemo
Detta är en annons:
Hitta Nemo
Hitta Nemo
Hitta Nemo
Hitta Nemo
Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Hitta Nemo

Hitta Nemo

FILMRECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Animeringsgenierna hos Pixar fortsätter att briljera i vårens härligaste matinéäventyrLoading next content