Svenska
Gamereactor
artiklar

Läsarnas årets spel 2014 (del 4)

Vi har kommit fram till den sista och avslutande delen i läsarnas "Årets spel 2014", och nu tar vi fram det tyngsta artilleriet där de sämsta och bästa spelen ska koras. Kolla in om dina favoriter kom med...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Så är vi alltså framme vid slutet av denna artikelserie och vi avrundar med två totala motsatser, nämligen årets sämsta spel och årets bästa spel. Tidigare år har vi samlat ihop ett 40-tal kandidater till varje kategori som ni sedan kunnat välja bland, vilket alltid resulterat i att någon kommit att sakna just sin favorit.

Därför tog vi ett nytt grepp i år och lät er fritt välja bland alla spel, utvecklare och röstskådespelare som släppts i år, något som visade sig vara uppskattat. Dessutom visar det sig hur viktigt det är att välja fritt en sådan här gång när en viss titel återfinns på båda dessa listor.

Men nu ska vi inte svamla mer, bläddra raskt ner och kolla in hur du och andra läsare har röstat...

Årets sämsta (länk till Gamereactors Årets sämsta)
Ni har tidigare i denna artikelserie listat både buggar och besvikelser under 2014. Ingen kategori är dock så svidande brutal som årets sämsta. Trots allt kan ju en besvikelse fortfarande vara bra även om det inte alls levde upp till förväntningarna och ett buggigt spel kan ha viss potential ändå - men här handlar det bara om genomruttna spel. Sämst av alla var Rambo: The Video Game, och det är svårt att argumentera mot den saken. Det är verkligen ett spel som får en att kräkas, hånskratta, slita sitt hår och skaka på huvudet i pur förvirring. Längre ned på listan hittas för övrigt en och annan överraskning då era domar över några av årets största lanseringar var skoningslösa.

Detta är en annons:
Läsarnas årets spel 2014 (del 4)

(1) Rambo: The Video Game
(2) Destiny
(3) Driveclub
(4) Assassin's Creed: Unity
(5) The Binding of Isaac: Rebirth

Årets bästa (länk till Gamereactors Årets bästa)
Till sist är vi alltså framme vid kategoriernas kategori, den som verkligen är viktigast, årets bästa spel. Ni har röstat här på Gamereactor, några har rent av poströstat och nu är allt sammanställt. När allt var sagt och gjort under 2014, året var summerat, de sista raketerna skjutna och Loa Falkman missade klockslaget på nyårsafton - så var det Biowares episka rollspel Dragon Age: Inquisition som drog det längsta strået enligt er. Däremot var ni inte riktigt lika förtjusta som redaktionen i Alien: Isolation, men smaken är ju som baken, heter det ju.

Nintendo lyckades klämma in inte mindre än tre titlar på listan, däribland det högst listade exklusiva spelet, och därmed var de kanske inte så konstigt att de av er utsågs till årets utvecklare. Dessutom går åsikterna milt sagt isär om Destiny som återfinns på både listan över sämsta och bästa spel. Som sig bör är denna kategori dubbelt så lång som de andra och därför fylld med inte mindre än tio smaskiga titlar att gotta sig åt, så håll till godo. Här är årets bästa spel - enligt er.

Detta är en annons:
Läsarnas årets spel 2014 (del 4)

(1) Dragon Age: Inquisition
(2) Far Cry 4
(3) Super Smash Bros
(4) Middle-earth: Shadow of Mordor
(5) Alien: Isolation
(6) Sunset Overdrive
(7) Destiny
(8) Dark Souls II
(9) Mario Kart 8
(10) Bayonetta 2

Nu är alla delar av läsarnas Årets spel 2014 publicerade. Har du missat de tidigare finns direktlänkar här nedan.

Länk till den första delen, länk till den andra delen och länk till den tredje delen.Loading next content