Svenska
Gamereactor
artiklar
Like a Dragon: Infinite Wealth

Like a Dragon: Infinite Wealth - Såhär blir du rik och maxar Dondoko Island

Vi berättar hur vi fick fem stjärnor och S-rank i det Animal Crossing-liknande management-minispelet för att bli miljonärer i Ichiban Kasugas senaste äventyr...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om du har spelat Yakuza: Like a Dragon tidigare kommer du säkert ihåg att du kämpade ekonomiskt med Ichiban Kasuga och hans kompanjoner, vilket var särskilt smärtsamt när du gick in i en butik med de bästa vapnen och utrustningen och upptäckte att du var miljoner yen från att kunna få tag på någonting. Allt detta förändrades när du blev VD för Ichiban Sweets, en anspråkslös butik som så småningom blev det största (och mest lukrativa) holdingbolaget i Yokohama.

När du hade slutfört och optimerat management-minispelet var pengar inte längre ett problem, men nu finns det ett nytt minispel i Infinite Wealth, och det är mycket djupare och kräver mycket mer engagemang och uppmärksamhet för att ge vinst. Semesterorten Dondoko Island ska nämligen bli den bästa semesterorten på hela Hawaii, men först måste du arbeta hårt och planera för att förvandla en ö från en soptipp till det bästa hotell du någonsin kunnat drömma om.

Like a Dragon: Infinite Wealth

Det första du behöver veta är förstås när du får tillgång till minispelet Dondoko Island. Vi kommer inte att avslöja för många detaljer (det handlar ju om att njuta av spelet), men vi kan berätta för dig att du kommer kunna besöka ön från kapitel sex och framåt. Det är då Ichiban (ensam) tar på sig att hjälpa några konstiga varelser och en fattig försäljare att återställa ön till dess forna glans, samtidigt som han tar sig an ett gäng pirater som använder den som illegal dumpningsplats.

Detta är en annons:

Ta fram slagträet och städa upp skräpet
När vi anländer till ön Dondoko ber Mukku och Gachapin oss att städa upp stranden och ingången till Dondoko Square. Alla andra områden kommer vara stängda för tillfället, så genom att städa upp det här området får du först bekanta dig med systemen och kan sedan börja med stadsplaneringen för hotellkomplexet. Men innan du bygger behöver du material, och för det måste du använda slagträt. Lämna inte en enda hög med skräp orörd, för på så sätt samlar du in olika material som du kan använda till att konstruera byggnader och föremål för att göra ön attraktiv.

Medan du städar upp kommer du förmodligen se mystiska färgade larver hoppa omkring dig. Ta fram fjärilsfångaren och samla dina första Dokoinsects (röda och gröna). De är ett bra sätt att börja tjäna dokobucks tills du hittar andra insekter eller fiskar (i fiskeområdena). Den lokala valutan på ön är det som gör att du kan köpa verktygsuppgraderingar, betala för boende och bygga allt annat. Se till att du får så mycket resurser och föremål till salu som möjligt varje dag (eller omgång) i spelet. Viktigt: om du har ett fullt lager ska du sälja allt du inte behöver och förvara resten i ett förråd.

Like a Dragon: Infinite Wealth

Rensa området och börja bygga
När du har röjt bort tillräckligt med skräp från ett område och sparat tillräckligt med pengar är det dags att rensa området. Genom att betala ett visst belopp kommer du få marken städad från skräp, och det material som dyker upp skickas direkt till återvinningsstationen där du kan hämta det. Glöm inte att gå dit varje dag, för det du inte hämtar en dag ackumuleras inte till nästa. Och du kommer behöva varje plastbit du hittar.

Detta är en annons:

För att uppgradera Dondoko Island-komplexet måste du öka nivån på tre olika typer av attribut: Creative Talent, Satisfaction och Popularity.

Creative Talent ökar varje gång du bygger ett objekt eller en byggnad på ön. För att låsa upp vissa typer av byggnader eller få tillgång till andra områden på ön måste du även höja din nivå. Satisfaction ökar när du lägger till en mängd olika aktiviteter på ön, som i sin tur aktiveras av byggnader. Den sista delen, Popularity, stiger med vissa speciella byggnader, med vissa handlingar (som att sprida reklam för att få turister till ön), och genom att hälsa på och ge gåvor till besökare. Alla tre staplarna går upp ungefär samtidigt, men popularitet kräver mycket mer uppmärksamhet och uthållighet för att nå rang S. Och på tal om rang...

Like a Dragon: Infinite Wealth

Ha inte bråttom att bli rik: pengarna kommer tids nog
Dondoko Island är inte ett lika snabbt sätt att få pengar som Ichiban Sweets var i Yakuza: Like a Dragon. Här måste du ta dig tid att spara material, fånga fisk och insekter och se till att ön är trygg att visats på. Trash Pirates är en plåga, men att besegra dem bör inte vara något stort problem. Om du kämpar onödigt mycket med att besegra dem kan du uppgradera ditt slagträ så du slår snabbare än de gör. Och om du behöver hälsa kan du helt enkelt dekorera Ichibans hus på ön för att öka dina hälsohjärtan. Dessutom tappar varje besegrad fiende dokobucks, så det är en annan inkomstkälla.

Men låt oss tala om bostäderna. För att ön ska börja leverera vinst måste du locka kunder, men de kommer bara om de har någonstans att sova. Boenden i F-klassen är mycket billiga, men av väldigt låg kvalitet (skjul liknande Yokohamas uteliggare). Just nu spelar det inte så stor roll dock, detta eftersom bara F-turister (som har väldigt lite pengar att spendera på de attraktioner vi bygger) kommer vara intresserade av att besöka ön, så det kan rent av vara bra för oss. Ett viktigt tips här är att du inte behöver köpa alla boenden i varje rank (du har inte utrymme att placera dem, och du har inte heller så många kunder). Jag byggde ett par F-boenden och hoppade sedan direkt till ett C-boende, som kunderna var mycket mer nöjda med. Turister stannar bara på ön i tre dagar, så du måste få dem att känna sig bekväma. Hälsa på dem när du ser dem passera och ge dem gärna en gåva du tillverkat, jagat eller fiskat. När du slutför målen kommer du stiga i rang, och så når du den andra ön: Dondoko Farm.

Like a Dragon: Infinite Wealth

Sujimon, de verkliga Dondoko-hjältarna
De Sujimon du fångat i Honolulu kommer dyka upp på Dondoko Farm, och här kan du sätta dem i arbete med olika aktiviteter för att samla resurser, göra gåvor (och tjäna pengar) eller träna dem för att bli bättre kämpar i Sujimon League. Dessutom kommer du kunna ägna dem lite uppmärksamhet (alla vill ju att du ska lyssna på dem) och på så sätt förbättra deras effektivitet. Den strategiska idén är att få dem att utveckla grönsaksodlingar och återvinna naturliga element, eftersom du på högre nivåer behöver ett bra utbud av extra trä och sten.

Och det är allt för denna gång. Vi kommer fortsätta uppdatera den här guiden med tips om hur du når fem stjärnor och S Rank på Dondoko Island. På så sätt kommer du aldrig sakna pengar till de bästa vapnen och utrustningen i Like a Dragon: Infinite Wealth.

Like a Dragon: Infinite Wealth

Vår recension av Like a Dragon: Infinite Wealth hittar du på denna länk.

Relaterade texter

Like a Dragon: Infinite WealthScore

Like a Dragon: Infinite Wealth

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Spelvärldens mest älskvärde tokstolle är tillbaka, denna gång för att göra Hawaii osäkert i ett nytt lika delar humoristiskt som omskakande äventyr till bredden fyllt med klassisk Sega-underhållning...Loading next content