Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Metal Lords

Metal Lords

Netflix charmiga historia om att växa upp med hårdrock som en del av kosten har charmat upp chefredaktör Hegevall i brygga...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Vad får man om du slungar ned School of Rock och 13 Reasons Why i en mixer och mosar på med smoothie-läget för allt vad säkringsskåpet håller för? Just det... Du får Netflix-komedin Metal Lords som är en semicharmig och simpelt orkestrerad historia om att växa upp med hårdrock som en del av kostcirkeln.

Metal Lords
Musik står i huvudfokus i Netflix-exklusiva Metal Lords...

Hunter och Kevin är bästa vänner men radikalt olika. Den enda en del av ett till synes knapert medelklasshushåll och måttligt intresserad av musik medan den andre ett överklassbarn dränkt i svindyra prylar, med ett brinnande intresse för heavy metal och en stekig plastikkirurgifarsa som bevisligen köper sig fri sitt risiga samvete. Tillsammans startar de bandet "Skullfucker" och påbörjar under sitt åttonde skolår sin resa som hobbymusiker med stora drömmar om att en vacker dag stå på samma scener som Black Sabbath en gång gjorde, och Iron Maiden, Guns N Roses samt Slayer. Medan detta sker och medan de skriver egna låtar och slipar sina färdigheter på varsitt instrument rasar tonårslivet vidare med allt vad det innebär.

Metal Lords
130 000 kronor för ett DW Custom-kit med tillhörande hage? No problemo...

Hunter tampas med ilskan i att ha en far som inte bryr sig medan Kevin lite tafatt försöker bli av med sin oskuld, allt detta medan skolans "jock" och värsta mobbare gör livet surt för dem båda. Inför den årliga Battle of the Bands-talangjakten bestämmer de sig för att delta med egenskrivna hårdrocksdängan "Machinery of Torment" (som skrevs till filmen av Rage-gitarristen Tom Morello som också producerat filmen) med det inbyggda bekymret att de faktiskt saknar basist. Här kliver utbytesstudenten och den klassisk skolade cellisten Emily in vars egenskaper i rollen som hårdrocksbasist tilltalar till betuttade Kevin men absolut inte den mer hårdrocksskolade traditionalisten Hunter som initialt nekar hennes inblandning i Skullfucker.

Detta är en annons:
Metal Lords
Gene Simmons approves this picture®.

Metal Lords är en rolig komedi om att växa upp, få finnar, tampas med sin egen personlighet i förhållande till vem man vill vara - eller bli, och allt där i mellan. Och den är för det mesta charmigt lättsam och lyckad sett till ton, manus och skådespeleri. Jaeden Martell (Det) gör sin patenterat tafatta, osäkra, blyga tonåring här som vi sett i allt från Defending Jacob till Midnight Special och The Lodge medan debutanten Adrian Greensmith gör en klart mer intressant roll som metaldåren Hunter. Komiken är sådär putslustigt typisk och förutsägbar och storyn är klassisk på ett sätt som gör att alla kan räkna ut exakt hur det ska sluta efter cirka två minuter. Men det gör inget. Det kanske till och med är det som gör Metal Lords sevärd och jag har noll problem med att kalla den här filmen för en av Netflix charmigaste.

Metal Lords
Finnar, läxor, mobbing och Slayer. Livet som tonåring.

Detta har nog rätt mycket att göra med det faktum att musiken är strålande, också. Kevin tränar upp sitt trummande till tonerna av Sabbaths "War Pigs", Maidens "Aces High" dånar ur bilstereon precis som "The Trooper", Dios "Holy Diver" finns med liksom "Holy Wars" med Megadeth och "Brownstone" med Guns. Sepultura, Meshuggah, Slayer, Van Halen, Slipknot, Tool, Rage Against the Machine och Pantera trängs på filmens soundtrack likaså, vilket gör en gammal mossig hårdrockargubbe som undertecknad glad och ytterst belåten.

Detta är en annons:

Kika in Metal Lords, om du gillar hårdrock...

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
En charmigt lättsam, lättsmält och härlig historia om hur viktigt det är med hårdrocksmusik i tonåren (livsviktigt)...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Metal Lords

Metal Lords

FILMRECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Netflix charmiga historia om att växa upp med hårdrock som en del av kosten har charmat upp chefredaktör Hegevall i brygga...Loading next content