Svenska
Gamereactor
nyheter
Beyond Good & Evil 2

Michel Ancel anklagas för att ha gjort anställda deprimerade och utbrända

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Man kan lugnt säga att Ubisoft har fått kämpa med det faktum att oroväckande många i företaget anklagats för sexuella trakasserier, otrohet och andra förkastliga saker de senaste månaderna, så vi var nog inte ensamma om att frukta det värsta när Rayman-skaparen Michel Ancel plötsligt slutade förra veckan. Det visar sig att detta var med goda skäl.

Den franske tidningen Libération hävdade nämligen att Ancel var under utredning för anklagelser om att ha "en giftig ledarstil" under arbetet med Beyond Good & Evil 2, något som både Ubisoft och Ancel nu har bekräftat. Företaget påpekar dock att utredningen fortfarande pågår och att det därför inte hade fattats något beslut från deras sida.

När det gäller anklagelserna hävdar tidningens källor att Ancels beteende ibland var så dåligt att utvecklarna anställde fler chefer så att de praktiskt taget kunde dela upp tiden med honom bättre. De hävdar också att dessa uppenbara utvecklingsproblem beror på hans ledarstil. Med både dåligt beteende, ständig ändring av mål och allmän röra har flera av utvecklarna blivit utbrända och deprimerade, något som han själv anser att projektets storlek och ambitioner borde ha en del av skulden för. I vilket fall som helst är han inte längre involverad i arbetet med Beyond Good & Evil 2 eller andra spel, så förhoppningsvis blir det bättre nu när han går samma väg som flera tidigare Ubisoft-chefer och creative director för Assassin's Creed Valhalla.

HQ
Beyond Good & Evil 2Beyond Good & Evil 2

Relaterade texterLoading next content