Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft höjer priset på förstapartsspel till 2023

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sedan Sony höjde riktpriset på sina spel från 60 till 70 dollar (ca 849 kronor i Sverige) i och med Playstation 5, har idel spelare anklagat dem för högmod. Hur länge hänger spelarbasen kvar när konkurrenten Microsoft ståtar med både billigare spel och det hutlöst prisvärda Gamepass? Nu jämnas oddsen snart ut.

Från och med 2023 kommer nämligen Microsofts förstapartsspel så som Forza Motorsport, Redfall och Starfield till Xbox Series X/S att ha ett riktpris på 69.99 dollar - en höjning med 10 dollar - och hamnar därmed på samma nivå som Sonys titlar. En talesman från Microsoft sade "This price reflects the content, scale, and technical complexity of these titles" och tillade: "As with all games developed by our teams at Xbox, they will also be available with Game Pass the same day they launch."

Det låter alltså både som en effekt av värdsläget och övriga prishöjningar i samhället, inte minst på spelsidan där nämnda Sony men också Ubisoft och Take Two redan genomfört liknande höjningar; samtidigt som det också vinklas som ett sätt att föra in spelare i Gamepass-fållan.

Om konsolen i sig också kommer gå upp i pris vet vi inget om. Sony höjde priset på Ps5 med 500 kronor tidigare i höstas, vilket fick Phil Spencer att hävda att de inte hade planer på att göra något liknande. Dettta tog han dock tillbaka senare med ett något mer godtyckligt uttalande.

Microsoft höjer priset på förstapartsspel till 2023
Är sötebrödsdagarna för gamers över?

Tack IGN.Loading next content