Svenska
Gamereactor
nyheter
Demon's Souls

Producenten för Bloodborne och Demon's Souls-remaken lämnar Sony

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigt i december rapporterade vi att tre stora namn från Sony Japan hoppat av (bland dem hittar vi Keiichiro Toyama, som var director för både Silent Hill och Gravity Rush), och lagom till jul kom ett nytt besked om ett tungt avhopp via Twitter.

Den här gången var det Teruyuki Toriyama, producent för både Bloodborne och remaken av Demon's Souls som lämnade, och han skriver:

"I will be leaving SIE WWS JAPAN Studio at the end of Dec. To all the users who have supported JAPAN Studio so far, thank you so much! I will continue to take on the challenge of creating new game IPs in my new company, and I ask for your continued support."

Kort sagt ska han starta en egen studio och göra helt nya spelserier. Förhoppningsvis får vi veta mer inom den närmsta framtiden, även om han just nu tekniskt sett fortfarande är hos Sony.

Det kan vara på sin plats att påminna om att det tycks vara lite skakigt för Playstation i Japan för tillfället. Även om olika talespersoner för Sony förnekat att det är på det viset, har bland annat Bloomberg publicerat en rapport i ämnet (som vi skrivit om), där det framgår att antalet japanska utvecklare krympt rejält via neddragningar, att de klassiska knapplaceringarna i Japan nu bytts mot de västerländska trots protester och avhopp från Sonys studios.

Risken finns alltså att det kan bli tal om fler som lämnar eller omstruktureringar, om Bloombergs uppgifter stämmer.

Demon's Souls

Tack VGC

Relaterade texter

Demon's Souls (PS5)Score

Demon's Souls (PS5)

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Petter har tillbringat veckor tillsammans med Bluepoint Games trogna, respektfulla nytolkning av From Software-originalet som lade grunden för en helt ny genre...Loading next content