Svenska
Gamereactor
artiklar
NHL 19

Saker vi vill se i NHL 20

Enligt Adrian har EA varit ute och simmat lite med NHL-serien de senaste åren, och idag tänkte han lista några punkter han hoppas EA Sports har tänkt på till NHL 20

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag har ju pratat om NHL förut - i en Opinion-text. Där jag babblade av mig lite om att EA Sports missköter den hiskeligt snordyra NHL-licensen. Där och då väckte en liten tanke om att skriva en liten lista om punkter som jag hoppas att utvecklarna tänkt på till nästa spel, och en smula önsketänkande. Let's-A-Go!

Ett byte av spelmotor till Frostbite
Det är dags nu. Så är det bara. Det finns inte några ursäkter till att inte pula in Frostbite längre. Ända sedan FIFA och Madden fick den bättre spelmotorn har alla NHL-fans hoppats på samma behandling. Jag inser att det inte är bara att bygga spelet i en ny motor, speciellt när spelet inte säljer lika väl som FIFA och Madden. Men nu har det gått såpass många år utan, så det borde gå att lösa.

Fylligare karriärläge
Det absolut bästa spelläget i alla sportspel, enligt undertecknad. Det jag vill ha är NBA 2K-djup i mina sportkarriärer. Bortsett från de vidrigt giriga mikrotransaktionerna, såklart. För det gillar ingen. Det är faktiskt en grej jag diggar med NHL:s "Be a Pro" är att spelaren får spela till sig framsteg på färdighetsvägen. Skjuta en stenhård slagga mitt på mål? Erfarenhetspoäng. Ett snärtigt handledsskott rakt upp i kryllan? Erfarenhetspoäng.

Däremot ser jag gärna att vi får träningar i kalendern och intervjuer före och efter matcher. Samt något att göra. Till exempel i NBA 2K där man kan bli signad av stora företag och göra reklam. Det om något förhöjer kvaliteten markant i ett karriärläge. Även kontraktsförhandling, något att göra med lönen och kanske en liten filmsnutt som visar när du blir draftad efter en säsong i juniorligan. Träningar med laget där du kan slipa dina färdigheter är också något jag suktar efter otroligt mycket. Oj, nu höll jag på att glömma. EA Sports måste lägga in möjligheten att lira "Be a Pro" i Hockeyallsvenskan respektive SHL. Att en spelare går vägen Hockeyallsvenskan-SHL-NHL i verkligheten är inte alls omöjligt, och händer titt som tätt. Därför borde det vara en självklarhet i NHL 20. På tal om svensk hockey så går vi vidare till min nästa punkt.

Detta är en annons:
NHL 19
Tänk vilka vackra animationer och detaljer vi skulle kunna få med Frostbite.

Mer kärlek till de svenska ligorna
Jag har sagt det förut och jag säger det igen; svenska spelare, lag och arenor är ett skämt i NHL. De enda svenskarna som har fått uppmärksamhet är det som spelar i NHL. De som spelar i de svenska lagen ser genetiska och tråkiga ut, samt att de inte alls liknar hur de ser ut i verkligheten. Ishockey är en populär sport i Sverige, och NHL ett populärt spel. Kanske inte FIFA-populärt, men visst borde de svenska ligorna få lite mer uppmärksamhet alltid?

Förutom spelaransikten och arenorna i Hockeyallsvenskan och SHL borde NHL ordna kvalspelet upp till SHL som det funkar i verkligheten. Det är ett tämligen krångligt system, men det bör gå att fixa in i spelet utan större problem. Som hockeyfan är det ganska tråkigt att starta ett säsongsläge och spela Hockeyallsvenskan som SHL-slutspel. Hur roligt vore det inte att kunna ta upp laget i ditt hjärta till SHL i ett spel? Nog för att mitt lag (Leksand) gick upp i år, men innan det skulle jag förmodligen kunna mörda för att få in denna funktion i NHL 20.

Dessutom vill jag se svenska hockeylag i det kanske mest expansiva spelläget i NHL - Franchiseläget. Just nu finns de bara i säsongsläget. En grovt förenklad version av det finfina Franchiseläget.

Detta är en annons:
NHL 19
Be a Pro har varit i stort sett oförändrat i flera års tid, något jag anser vara oacceptabelt.

Junior VM
Junior VM är för mig som hockeyälskare en av årets absolut största sporthöjdpunkter. Hungriga, supersnabba och skickliga spelare på väg upp i karriären bjuder på hockeymatcher av högsta klass. Farten är helt otrolig och allt känns inte lika uppstyrt som till exempel vanliga världsmästerskapet. Det går lite mer på chans. Och att se det i NHL 20 vore helt makalöst.

En berättelse i stil med Maddens Longshot och FIFAs The Journey
Helt ärligt tror jag att detta kommer hända. För det är ju faktiskt så att det redan borde hänt, för länge sen - i min mening. Tre år har det funnits i FIFA, och två i Madden. Och nu anser jag att det är NHL:s tur. Ge oss en hungrig, ung och underskattad spelare som harvat i någon halvkass liga som helt plötsligt blir scoutad av en ren slump och får en chans i NHL. Varsågod, EA. Där har ni eran NHL-berättelse.

Lite mer balanserad gameplay
Det var lite svårt att veta vad jag skulle döpa denna punkten till, men jag ska förklara vad jag menar. Varje år känns det mesta en smula obalanserat. Ett år var det klubbcheckning som var alldeles för bra i försvaret och det funkade i stort sett att åka runt och spamma R1 för att få pucken, och i år är det klubblyftning. Fast i år har vi ett annat problem; du åker raka vägen in i utvisningsbåset för allt. Det är nästan inte värt det att försöka peta bort pucken med klubban. Det blir tripping direkt. Samma med klubblyftning. Där blir det slashing eller hakning. Otroligt ojämnt, tyvärr.

Samma visa gäller hur det är lättast att göra mål. Somliga år har frilägen varit galet kraftfullt och det gav mål 99 av 100 försök. Inte i år. Nu är det svårare. Och visst är det bra, men slagskott är i stället väldigt svårt i NHL 19. Samma med handledsskott. Målvakterna känns alldeles för bra och reflexerna hos burväktarna kan tes som övernaturligt snabba. Det är tråkigt, tycker jag. Nu är det direktskott eller returer som gäller för att göra mål. Eller ja, det är ju såklart inte omöjligt att göra på de andra sätten - men det är svårt.

Jag anser att man ska kunna göra mål på alla sätt - och det ska vara lika lätt. Det ska liksom inte finnas något speciellt sätt, för då blir det tråkigt. Jag vill bara kunna dra på ett stenhårt slagskott från blå rakt upp i krysset när målvakten är skymd. Jag säger det igen; det går ju såklart. Men det händer inte så ofta jag vill, och det är lite det jag menar med ojämnheten. Det ska gå att göra mål på alla sätt. Traditionella som icke-traditionella.

NHL 19
World of CHEL var en något frisk fläkt i NHL 19, men inte riktigt vad jag söker.

Kommer vi få se några av dessa förändringar då? Jag är skeptisk. För som det är idag känns det som att NHL är något som inbringar lite extra inkomst, och det är såklart oerhört trist som hockeyfan. Men hoppas, det kan och gör vi så in i bomben.

Relaterade texter

NHL 19Score

NHL 19

RECENSION. Skrivet av Johan Vahlström

Det har under många år känts som att EA Sports fått slut på idéer när det gäller NHL och att serien stannat i utvecklingen. Kan årets inkludering av nya legendarer och...

Saker vi vill se i NHL 20

Saker vi vill se i NHL 20

ARTIKEL. Skrivet av Adrian Olsson

Enligt Adrian har EA varit ute och simmat lite med NHL-serien de senaste åren, och idag tänkte han lista några punkter han hoppas EA Sports har tänkt på till NHL 20

AIK startar ett E-hockeylag

AIK startar ett E-hockeylag

NYHET. Skrivet av Adrian Olsson

E-sporten växer så det knakar, och nu kommer Sveriges första E-hockeylag. Den anrika Stockholmsklubben AIK har nämligen tagit startat ett E-hockeylag och blir de första i...Loading next content