Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Shotgun Wedding

Shotgun Wedding (Amazon Prime)

Jennifer Lopez springer runt i tangatrosor medan Duhamel ser aningslöst bortgjord ut i årets hittills sämsta "komedi". Petter har delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Knight and Day, Date Night, Killers, The Lost City, Game Night och The Bounty Hunter är bara ett litet axplock av de filmer som i grunden baseras exakt samma story som nysläppta Amazon-rullen Shotgun Wedding. Omaka amerikanskt par i 30-årsåldern hamnar i oväntat trubbel som under en stunds uppbyggnad bara blir mer och mer bisarrt, för att i slutändan återupptäcka sin kärlek för varandra. Upplägget är uttjatat, gammalt, förutsägbart, tillrättalagt och sliskigt - särskilt när det görs helt utan finess eller originalitet, som här.

HQ
Shotgun Wedding
Lopez är vacker som en dag men det räddar knappast denna sörja.

Shotgun Wedding har regisserats av gubben bakom Dawsons Creek och Pitch Perfect och den är precis sådär gapigt ultraamerikansk och pannkaksplatt som trailers på förhand skvallrat om. Darcy (Jennifer Lopez) är tuff, stark, beslutsam medan hennes blivande man Tom (Josh Duhamel) är neurotiskt nervös och detaljfixerad. Medan Darcy vill ha sex varje kväll vill Tom hellre klistra ihop inredningen och dekorationerna till det stundande bröllopet och när de väl når semesterorten där de ska vigas, kliver en bunt maskerade pirater in i bilden. Deras viljor och kärlek sätts på prov tillsammans med de bådas förmåga att via "klantiga" och Pink Panther-doftande "misstag" döda piraterna, en efter en. Det är fantasilöst och dåligt skrivet, rakt igenom, och relationen mellan Lopez och Duhamel känns ungefär lika naturlig som ett par riktigt pumpade restylane-läppar.

Dialogen i den hör filmen är verkligen alldeles bedrövlig, dränkt i stereotyper, klyschor och tröttsam logik utan finess. Att både Lopez och Duhamel dessutom skriker i cirka 92% av speltiden snarare än att prata som människor, gör knappast saken bättre. Det blir gapigt redan i introt och efter det att piraterna kliver in i bild höjs samtalsvolymen ytterligare. Det märks att många av scenerna är improviserade och den komiska timingen som Lopez men särskilt Duhamel saknar, lyser igenom hela tiden. Det var först tänkt Ryan Reynolds skulle spela Tom och jag kan absolut se hur dialogen och tomrummet i scenerna som fyllts i här av improvisation skulle passat honom mycket, mycket bättre. Klokt nog tog ju dock Reynolds ett flerårig semester nu efter Red Notice samt Adam Project vilket jag absolut tror var rätt beslut och innan Duhamel fick rollen var det även planerat att Armie Hammer (The Social Network) skulle spela Tom (men anklagelserna mot honom gjorde att filmbolaget dumpade karln snabbare än sump).

Shotgun Wedding
Kravitz karaktär är verkligen rekordsämst skriven. Undvik detta skräp, vad du än gör.
Detta är en annons:

Shotgun Wedding är inte snyggt fotad, bra klippt, innehåller inte läcker produktionsdesign, fräna stunts, bra dialog, vettigt skådespeleri eller trovärdiga karaktärer. Lopez är vacker som en dag och Duhamel är tjusigt hunkig, men det är också verkligen allt som går att berömma här, för Amazon Prime har redan i januari pulat upp det jag är stensäker kommer att sluta som en av årets sämsta filmer.

02 Gamereactor Sverige
2 / 10
+
En alldeles särskilt, sällsynt, märkvärdigt usel skräpfilm som inte fungerar för en ynka sekund.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

5
Shotgun Wedding (Amazon Prime)

Shotgun Wedding (Amazon Prime)

FILMRECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Jennifer Lopez springer runt i tangatrosor medan Duhamel ser aningslöst bortgjord ut i årets hittills sämsta "komedi". Petter har delat ut betyg...Loading next content