Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Monster Hunter: World

Sju tips för en bra start i Monster Hunter: World

Att jaga stora läbbiga monster kan vara svårt, här har vi samlat sju tips med förhoppning om att det kan hjälpa dig på vägen i Monster Hunter: World...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Monster Hunter: World är det mest lättillgängliga spelet i serien hittills, det betyder dock inte att det är särskilt enkelt att förstå alla gånger. Har du nyss startat men får upprepade blåmärken av en Great Jargas? Är du sugen på att resa till ett monsterinfesterat land men är rädd för att bli överväldigad? Ta det då lugnt, luta dig tillbaka och läs igenom våra sju livsviktiga tips för hur får en bra start i Monster Hunter: World.

Monster Hunter: World

(1) Studera, lär känna och bli ett med spelets monster
Det första tipset är även det absolut viktigaste i hela den här guiden; lär känna spelets monster. Lev med dem, studera dem på håll och lär dig deras attackmönster och svagheter. Spelar du ensam gäller det att du kan avgöra när ett monster är på väg att göra en attack som kan avsluta ditt liv med en gång och då måste du vara beredd på att ducka undan och kontra. Det är mångt och mycket erfarenhet men det finns även sätt som du kan förbereda dig på. För varje monster du möter görs det anteckningar i din bok där du kan läsa upp om svagheter, immuniteter och annat som blir till din fördel när det är dags för jakt.

(2) Uppgradera, uppgradera, uppgradera
Uppgradera dina vapen. Gör du inte det kommer du förmodligen inte komma långt i Monster Hunter: World. Det finns inget nivåsystem som gör det gradvis starkare med tiden. Å-nej, allt handlar om hur du uppgraderar dina vapen, din utrustning och din Palico. Genom att besegra monster samlar du på dig delar från dem som sedan används för att göra dina vapen mer effektiva och för att skapa starkare rustning. Känner du att motståndet börjar bli för övermäktigt är det en bra idé att springa till smeden i Astera för att kolla om det finns några vettiga uppgraderingar att göra.

Detta är en annons:

(3) Vässa dina vapen
I Monster Hunter: World tappar dina vapen sin effektivitet efter en stunds monsterbankade, det resulterar i att vapnet i fråga tappar sin effektivitet och du delar ut mindre skada. Det är inte bra, speciellt inte eftersom uppdragen oftast går på tid. Det du måste göra är att ta ett steg åt sidan och vässa ditt vapen med en slipsten som du har bland dina föremål. Det finns en mätare på skärmens vänstra sida som representerar hur vasst ditt vapen är och att hålla ett stadigt öga på det hela tiden kan innebära skillnaden mellan klarat uppdrag eller totalt misslyckande. Ett bonustips här är att slipa taktiskt, att göra det mitt under en strid kan vara riskabelt och att se en stor och halvhårig Anjanath storma mot dig medan du slipar är inte särskilt roligt. Vänta till monstret själv avviker från striden eller använd "Ghillie mantle" som du låser upp under spelets gång.

(4) Använd fällor på rätt sätt
I början av spelet kommer du med all säkerhet vilja slakta allt du kan i så högt tempo som möjligt. Det är helt okej, ingen kommer döma dig här. Senare kanske du blir mer intresserad av att fånga ett monster eller två och då kommer du behöva lära dig ett par knep. Det är inte så enkelt som att gå och köpa ett par fällor och sätta upp vad du tror är klipska bakhåll utan att veta vad du gör. Här återvänder vi till det första tipset, bekanta dig väl med monsterna - det är superviktigt. Jagar du en Pukei-Pukei och vill fånga den bör du först och främst ta reda på var den bor någonstans, var den jagar och på vilka territorier den brukar uppehålla sig på. När du vet det kan du med enkelhet placera ut fällor i boningen och när den sedan flyr från dig för att ta en tupplur går den rakt in i din välplacerade fälla och du kan avsluta jakten genom att fånga den. Alla monster beter sig annorlunda och ju bättre du känner dem desto bättre kommer det.''

(5) Gör sidouppdrag
Det kan ibland kännas som en redig grind men det är faktiskt värt att göra sidouppdragen samt undersökningarna. Att gå rakt på nästa stormonster är lockande men om du ska få tag på tillräckligt med material för att kunna "crafta" bättre armor kommer du behöva finkamma både spelvärld och uppdrag. Det får ju även viktig kunskap på vägen så vad är det man säger? Win-win?

(6) Lägg tid på att hitta ett vapen som passar din spelstil
I Monster Hunter: World finns det hela 14 vapentyper. 14 (!). Det tar såklart jättelång tid att bemästra allihop och det är ingenting som du bör satsa på, speciellt inte i början. I ditt privata rum har du tillgång en träningsarena och där kan du snabbt och enkelt känna på vapen och få en överblick på vilka kombinationer som kan utföras. Känn på spelets tyngre vapen som det stora tunga svärdet eller metallhornet och är de för sega och långsamma för dig byt till dubbla småsvärt och känn efter om det passar dig bättre. Efter du har hittat något som passar dig bör du ta ett par minuter för att studera de olika kombinationerna som finns för att vara så förberedd som möjligt.

Detta är en annons:

(7) Ta in hjälp om det blir för jobbigt
Hela Monster Hunter: World kan spelas med upp till tre vänner (eller slumpmässiga spelare) och det är inte bara riktigt skoj, det kan till och med vara nödvändigt. Spelets senare delar kan vara riktigt utmanande för om du spelar ensam, speciellt om du inte har fullt uppgraderad utrustning och stenkoll på spelets alla föremål. Alla uppdrag kan spelas i co-op och det går ofta snabbt och smärtfritt att hitta någon att spela med. Tänk på att spelet skalar upp svårighetsgraden så fort du har med dig en annan mänsklig spelare men är oförändrad för den tredje och fjärde. Tekniskt sett är det alltså svårast att spela två stycken.

Det finns massor och åter massor av nyanser och detaljer i Monster Hunter: World och vi skulle förmodligen kunna skriva en guide med över hundra punkter av tips. Ovanstående sju är de vi känner är relevanta för att få en bra start i spelet och resten kommer naturligt med inlärning. Monster Hunter: World är ett spel där din investerade tid så småningom kommer belöna dig genom erfarenhet och förståelse och möter du en utmaning som känns omöjlig är det okej, det lossnar till slut.

Monster Hunter: World

Monster Hunter: World är ute nu och vi gissar på att flera av er som läser redan har börjat spela, har du några tips som skulle kunna underlätta för nya monsterjägare? Dela med dig i kommentarerna och glöm inte bort att läsa vår stora recension

Relaterade texter

Monster Hunter: WorldScore

Monster Hunter: World

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Årets första storspel kom tidigt. Kan Monster Hunter: World bli det spelet som äntligen gör att serien får fotfäste i västvärlden på riktigt? Kim har jagat monster i timmar...Loading next content