Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Sly

Sly

Netflix fortsätter att pumpa ut förväntade, slöa, slappa och förutsägbart trista "intervjufilmer" som bjuder på gammal information som vi känt till sen länge...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Netflix har under de senaste åren verkligen hjälpt till att urholka begreppet "dokumentärfilm" till den milda grad att det idag är detsamma som att "filma en människa som pratar". För Sly är i grunden ingen dokumentärfilm. Lika lite som Arnold-serien var det. Detta är filmmaterial där Sylvester Stallone (eller före detta ärkerivalen Arnold Schwarzenegger) sitter på en stol och berättar om minnen som vi alla redan känner till. Förväntade självklarheter som funnits nedskrivna under "Trivia"-fliken på IMDB de senaste 20 åren. Och det är synd. Synd och skam.

Sly
Lastgammal fakta #1: "Warner ville köpa manuset för två miljoner kronor och utesluta mig, men jag vägrade."

Slys karriär som en av tidernas mest namnstarka och välkända filmstjärnor är såklart minst sagt märkvärdig. Ratad av alla tänkbara regissörer och producenter som ung spoling satte han sig i källaren och skrev manuset till Rocky på egen hand och det är i detta som denna film tar avstamp. Början. Starten. Rocky. Som sen naturligtvis katapultade en ung Stallone rätt upp i kändisstratosfären.

Det trista här är att inget finns dokumenterat från produktionerna av Stallones filmer, som inte redan getts ut i diverse specialutgåvor och samlingsboxar på DVD / Blu-Ray, vilket gör att Netflix tvingats nöja sig med material där Stallone står i fina skjortor runt om i sitt Los Angeles-baserade lyxhus och berättar om sina innersta, käraste minnen. Detta varvas med korta sekundklipp från filmer som Rocky, Cobra, Rambo och allt där i mellan, men det saknas djup och det blir aldrig någonsin särskilt personligt. Här och där görs slöa försök att skapa någon slags variation genom att klippa in överflödiga inlägg från Sylvesters brorsa eller en okänd filmkritiker (som också bara häver ur sig absoluta självklarheter) och jag vill helt av allt bara spola. Tyvärr.

Detta är en annons:
Sly
Lastgammal fakta #2: "Jag och Arnold var bittra rivaler på 80-talet men är idag goda vänner". Zzzznaaaaaaark!

Ska man försöka dokumentera och sammanfatta en karriär på det här sättet måste det såklart till mer än en ytlig intervjustund dränkt i gammal information och vaga minnen från en svunnen tid. Det kan förvisso vara charmigt, men då endast i en väldigt kort stund - skulle jag säga. Den här filmen kan du gott skippa, hur stor Stallone-älskare du nu än är.

04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
En slapp och innehållslös intervjufilm där Stallone berättar om saker vi redan känt till de senaste 25 åren...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Sly

Sly

FILMRECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Netflix fortsätter att pumpa ut förväntade, slöa, slappa och förutsägbart trista "intervjufilmer" som bjuder på gammal information som vi känt till sen länge...Loading next content