Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Spel som borde förvandlas till TV-serier (2)

Vi fortsätter att lista spelen som vi anser har potential att kunna förvandlas till briljanta TV-serier och så här tycker Måns...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Här kan du läsa den första artikeln i denna följetong!

Spel som borde förvandlas till TV-serier (2)

Grand Theft Auto
Det är lågt hängande frukt detta och något fans har velat se i åratal. En film om Grand Theft Auto och i synnerhet femman men tänk om man skulle drömma ännu större och det skulle bli en hel TV-serie av rubbet, från början till slut. Ett mastodontprojekt förstås men jösses vilket mästerverk det hade kunnat bli och vilken rollista man hade kunnat rada upp. Michael Mann producerar och Martin Scorsese regisserar. Ruttade gubbar som har varit med förr och gjort gangsterprylar och heist-rullar med bravur. Tarantino gästspelar i Trevor-avsnitten, där det måste spåra ur ordentligt.

Från femman, Walton Goggins som Trevor, lika psykotiskt och genialt galen som Boyd Crowder i Justified, Pedro Pascal som Michael. Pascal är stekhet nu och kan lika gärna fortsätta på inslagen väg. De är väl inte lika som bär direkt men det var knappast Joel och Pascal heller. Nej, han skulle göra sig utmärkt som den medelålders stekaren med tveksam moral och färgglada skjortor och så Michael B. Jordan som Franklin. Ynglingen med det stora hjärtat, som visserligen vill vara med och bryta mot lagen men ogärna ser någon skadad.

Detta är en annons:

Tommy Vercetti från Vice City. Här tänker jag mig Robert Pattinson som på allvar har hittat upp från Twilight-träsket nu och bara växer. Lång och ståtlig, karismatisk, torr och dryg, precis som Vercetti. Niko Belic är förvisso redan baserad på Vladimir Mashkovs karaktär i Behind Enemy Lines från 2001 men om sanningen skall fram så är den ju vigd åt Jason Statham. Det är en roll han ringer han in varje dag i veckan. Claude i trean är lite svårare, det är trots allt en pixlig herre från svunna tider men Rami Malek vore väl inte kattpiss.

Spel som borde förvandlas till TV-serier (2)

Bioshock
Nu är det ju redan en film på väg men jag i ärlighetens namn inga höga förväntningar på Francis Lawrences Netflix-rulle. Nej, i stället hade jag velat se en miniserie här, signerad Craig Mazin. Skaparen bakom Chernobyl och The Last of Us vet hur man gör en storslagen och chockerande berättelse mörk och fylld av känslor. I hans händer hade 8-10 avsnitt kunnat bli något utöver det vanliga, en upplevelse vi sent skulle glömma. Och eftersom Mazin snart också kommer att vara involverad i en incident med en golfklubba, så jag menar varför inte köra en till?

Spel som borde förvandlas till TV-serier (2)
Detta är en annons:

Detroit Become Human
David Cages framtidsvision är som klippt och skuren för en TV-serie. Eller ja, egentligen är det ju Ray Kurzweils vision då spelet till största delen är baserat på romanen, The Singularity Is Near men oavsett så säger jag, att i rätt händer finns det alla möjligheter till storslagenhet här. En emotionell neo-noir-thriller med mängder av story-twistar och som rent visuellt skulle kunna förvandlas till en veritabel våt dröm av någon kreativ herre, någon som Denis Villeneuve. Särskilt långt bort från Dune, Arrival och Blade Runner är det trots allt inte. Taron Egerton som Connor, Jennifer Lawrence som Kara, Jesse Williams, som är röst åt Markus är trots allt en hyfsat meriterad skådis, med nästan 300 avsnitt av Grey's Anatomy under bältet så han får hänga kvar. Nick Offerman blir perfekt som Hank förstås men kan även gå med på Jeff Bridges här om det skulle knipa.

Spel som borde förvandlas till TV-serier (2)

Manhunt
Här ser jag en produktion brutal bortom alla gränser. Precis som spelen skall målet vara att bli bannlyst i alla tider från så många delar av planeten som möjligt. Ingen lyckad affärsidé kanske men så kan det vara ibland och Rockstar har trots allt råd att göra det här för mig. Det man förlorar på gungorna får man ta igen på karusellerna och så vidare. Men här snackar vi en genomvidrig atmosfär som får blodet att frysa till is och det redan svaga psyket att krackelera. Grindhouse galore.

Lite Motel Hell, en del The Last House on Dead End Street. Saw, Hostel. Filmer som Texas Chainsaw Massacre skall kännas som ett barnkalas i jämförelse. Alla mina mörkaste önskningar och djupaste avgrunder är där för att omfamnas. I rollen som James Earl Cash ser jag framför någon som är rejält kaxig, har kort stubin och är synnerligen våldsam. Gärna en kille som konstant vägrar att släppa kylskåpet. Välkommen Jon Bernthal! I rollen som Piggsy, den kannibalistiska massmördaren med grishuvud så är det väl inget snack egentligen, John Cena. David Fincher, Eli Roth och Ari Aster delar på regissörsjobbet, för en ordentligt dyster och ångestfylld stämning.

Spel som borde förvandlas till TV-serier (2)

Dead Space
Det cirkulerade ett rykte om att John Carpenter skulle vara involverad i en film om Dead Space, något som senare visade sig vara falskt men visst hade det varit något ändå. Eller ännu bättre, tänk en TV-serie. En smärtsamt klaustrofobisk sådan, där ond bråd död ständigt väntar bakom varje hörn. En fruktansvärt svettig upplevelse, som inte har skådats sedan Alien. Instängd, jagad och ensam. Kallt, fuktigt och bloddrypande. Michael Fassbender som Isaac Clarke säger du? Ja, varför inte. Han har trots allt hängt i utomjordiska miljöer förr och även om inte blockflöjten får följa med den här gången så kanske han kan riva av Take me home country roads när det slaktas rymdvarelser i de trånga korridorerna.

Spel som borde förvandlas till TV-serier (2)

Assassin's Creed
Nämnde Fassbender får dock inte vara med när Assassin's Creed äntligen skall få upprättelse i form av en riktig långkörare. Sent skall vi nämligen glömma den styggelse till adaption som släppte för sju år sedan där ingenting satt där det skulle och Fassbender var den tröttaste lönnmördaren någonsin. Det är dags att åtgärda det nu med en heltäckande story, från antikens Grekland 430 år före Kristus hela vägen fram till ett viktorianskt London i slutet av 1800-talet. Förmodligen minst tio säsonger och miljarders miljarder dollar i budget.

En enorm ensemble, förstås, där karaktärer också åldras successivt genom de olika delarna. Ezio Auditore da Firenze är till exempel i sena tonåren i Assassin's Creed II och medelålders i Brotherhood så där finns det förstås en utmaning i castingen, dessutom finns det både manliga och kvinnliga protagonister att välja på i de senaste tre spelen så där får skaparna bestämma sig vilken Eivor man vill ta med på resan men herrejisses vilket episkt äventyr det här hade kunnat bli. Det är så att man får sträcka sig efter luktsaltet vid bara tanken.

Här kan du läsa den första artikeln i denna följetong!Loading next content