Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Tencent vill bli majoritetsägare i Ubisoft

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under det senaste året har olika rykten florerat kring ett eventuellt uppköp av den franska studion Ubisoft, kända för bland annat spelserier som Beyond Good and Evil, Splinter Cell, Assassins Creed och Ghost Recon. I februari gjorde de till exempel ett uttalande om att de "[inte] automatiskt skulle avvisa ett erbjudande om uppköp". Trots det saftiga, nuvarande värdet av det franska spelföretaget (cirka 5.2 miljarder dollar), ämnar det kinesiska Tencent att nu öka sina investeringar för att på så sätt bli majoritetsägare. Detta rapporterar Reuters.

Tydligen har Tencent nyligen varit i kontakt med Guillemot-familjen, den nuvarande majoritetsägaren av Ubisoft, vilka till dags dato äger 15 % av företaget mot Tencents ringa 5 %. Det var för fyra år sedan som Tencent köpte in sig, då till ett värde av 66 Euro per aktie. Nu går rykten om att de kommer betala upp till 100 Euro per aktie för att bli majoritetsägare. Sedan nyheten om uppköp började kablas ut har aktiepriset nämligen stigit med 15 %.

Tencent kallas ofta spelvärldens största företag, även om de ännu inte räknas som det enhälligt största i väst. De äger bland annat 100 % av Funcom (Conan Exiles, Dune: Spice Wars), Riot Games (Valorant, League of Legends, Legends of Runeterra), 40 % av Epic (Fortnite), 5 % av Activision Blizzard, Paradox och Remedy - och detta är bara en bråkdel av alla kakburkar de har händerna i.

Vad tror du, kommer Tencent att köpa Ubisoft?

Tencent vill bli majoritetsägare i Ubisoft
Tencent <3 Ubisoft?


Loading next content