Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
The Guardians of the Galaxy Holiday Special (Disney+)

The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (Disney+)

Julen släpps tidigt in i våra streamingtjänster och Disney bjuder på både rymdväktare och Kevin Bacon...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är ju snart första advent och Marvel Studios vill förstås fira julens nalkande steg med det enda Marvel-gänget som inte har berörts av filmfranchisens senaste förfall - galaxens väktare! Denna knasiga rymdfamilj är dock inte vad de än gång var; efter Endgame föll Peter Quills värld samman efter att Gamora dog och han verkar vara lite extra dyster så här års. Drax och Mantis drar slutsatsen att Starlord helt enkelt saknar julen efter att ha hört en snyfthistoria om Yondus anti-julpolicy och bestämmer sig för att lysa upp hans tillvaro med ljus och sång... och Kevin Bacon.

Det blir mycket Kevin Bacon. Mycket Drax och mycket Mantis som festar loss i Los Angeles. Mycket flams. Mycket Gunn-humor. Guardians julspecial är mycket... Guardians på både gott och ont. För de som gillar de skruvade karaktärerna kommer att finna mycket nöje här, även om Mantis och Drax är lite väl uppskruvade och även om Kevin Bacon-kidnappningen tar upp lite väl mycket tid. Faktum är att 40 minuter lätt hade kunnat klippas ner till en snitsig 20-minuter-special och ändå få till samma emotionella slut.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (Disney+)
Var försiktiga med glöggen och bouqueten i jul!

Jag är inte heller helt förtjust i de animerade rotoscope-sekvenserna, som mest ser billiga ut och som hade sett bättre ut i live action-format. Samtidigt är Guardians julstund en kul hyllning till klassiska julspecialare som vältrar sig i sötsliskigt julmys och kortfilmens två sångnummer är ostigt klämmiga. Jag hade dock gärna sett mer av nytillskottet Cosmo, Nebula, Rocket och Groot som ju tar baksätet och hade kunnat väga upp vansinnet som är Drax och Mantis.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special är mer av ett utdraget kidnappningsskämt än en julspecial jag lär göra en tradition av, men det finns gott om julstämning och klassiskt gapig Guardians-humor för att mätta fansen fram tills den tredje volymen släpps på bio nästa vår.

Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Kul och knasig Guardians-special med Gunns siganturhumor...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content