Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
The Prestige

The Prestige

Christopher Nolans tjatiga thriller om två makthungriga trollgubbar har anlänt på Blu-Ray och Gamereactor har detaljgranskat utgåvan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Filmen:
Jag var en dem (få?) som inte riktigt föll för Christopher Nolans (Memento, Insomnia, Batman Begins) extremt upphaussade 1800-tals-thriller då den släpptes på DVD. Mina förväntningar på The Prestige var i och för sig skyhöga, och även om jag absolut inte ogillade filmen, var jag ändå en aning besviken.

HQ

Och det kanske främst på Christian Bale, som trots en skräddarsydd roll och omringad av duktiga motspelare, ger The Prestige en stundtals flamsig och improviserad känsla. Något som såväl Hugh Jackman och Michale Caine såklart stävjer, och något som Nolan lyckas kringgå med täta tvister och snygg produktionsdesign. Men The Prestige lyfter aldrig riktigt , tyvärr. Den snurrar in sig själv i för många onödiga turer och historien om magikerna som av girighet nästan har ihjäl varandra - blir till slut så utpumpat ihålig att koncentrationen släpper.

The Prestige är dock en bra thriller, om än långt ifrån felfri, som på intet sätt bör missas av dem som tidigare förtrollats av Christopher Nolans skarpa berättarteknik.

Bilden:
Desto bättre än Christian Bales tama skådespel är dock bildkvaliteten i denna superba Blu-Ray-utgåva. The Prestige bjuder på den bästa Blu-Ray-bilden hittills tillsammans med Pirates of the Caribbean: Död mans kista och Boog & Elliot. The Prestige levereras i 1080p kodat i Mpeg-4 och imponerar stort rakt igenom med de bästa hudtonerna och allmänna färgdynamiken jag sett i Blu-Ray-sammanhang.

Bilden är rik påd etaljer, väldigt jämn, fri från brus eller grynighet och bjuder på underbar kontrast såväl som skärpa. Den lite urvattnade och avskalade utseendet på såväl kläder som arkitektur varvas med starka och rena skuggor och som sagt, strålande detaljrikedom. Om du vill se vad din Blu-Ray-spelare verkligen går för, eller vad din 1080p-TV verkligen kan prestera, bör du omedelbart inhandla The Prestige.

Detta är en annons:

Ljudet:
Ljudet är precis som bilden också av väldigt hög klass i The Prestige. För förutom att The Prestige är en ganska samlad och försiktig film (vilket innebär en ganska samlad och försiktig ljudmix) är dialogen perfekt avvägd i förhållande till de andra kanalerna, och hela ljudbilden är atmosfärisk som väldigt få Blu-Ray-filmer hittills varit.

Extramaterialet:
Tyvärr faller dock Blu-Ray-utgåvan av The Prestige lite på att filmen nästan helt saknar extramaterial. Här finns trailers i 1080p från Disney, en feature kallad "The Director's Notebook: The Cinematic Sleight of Hand of Director Christopher Nolan" och några stillbildsgallerier. Inget att skrika sig hes över, alls. Och lite av ett antiklimax.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
The Prestige är en onödigt tillkrånglad thriller, men i Blu-Ray-form bjuder den på grym bild och imponerande ljud
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

The Prestige

The Prestige

FILMRECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Christopher Nolans tjatiga thriller om två makthungriga trollgubbar har anlänt på Blu-Ray och Gamereactor har detaljgranskat utgåvan...Loading next content