Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
The Upside of Anger

The Upside of Anger

Kevin Costner väljer det småskaliga, då blir det stort tycker Fredrik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Efter många år av mastodontfloppar som Water World, The Postman och 3000 miles to Graceland är man ju inte speciellt hoppfull när det dyker upp en ny Kevin Costner-rulle på marknaden. Men mannen är ju långt ifrån talanglös och möjligen är det dåligt omdöme och dålig självinsikt som tidigare drivit honom i fel riktning. Nu verkar gode Kevin, åtminstone temporärt, kommit överens med sin ålder och förstått att kvantitet inte nödvändigtvis är kvalitet.

HQ

Terry Ann Wolfmeyers make försvinner en dag spårlöst och tros ha tagit tillflykt till Sverige med sin sekreterare. I raseri tar Terry Ann till flaskan, och i detta ögonblick står grannen tillika före detta basebollproffset Denny, spelad av Costner, i dörröppningen och ställer mer än gärna upp som dryckesbroder till kvinnan i nöd. Dessa två vilsna men ej förtappade själar finner snabbt en dragningskraft till varann, där hon möjligen mitt i sin ilska och sorg är i större behov av en stöttepelare än hon själv kan inse. Terry Ann har dessutom fyra hormonstinna döttrar i åldrarna 15-25 år, vilka står vid vitt skilda vägskäl i sina liv och därav ibland har väldigt svårt att hantera sin moders känslo- och kärleksproblem. Denny lyckas trots detta smälta in i familjens vardag, utan att för den skull ge vika för den han är.

I filmen får vi äntligen se enkelt, humoristiskt och sobert skådespel från Kevin Costner. Han lyckas porträttera denne man som kommer in i ett, för honom, nytt sorts liv med nya villkor och nya krav. Det som slog mig när jag såg filmen var det faktum att jag stundtals till och med helt glömmer bort att det är Costner som gör rollen som Denny. Kevin bjuder, vid sidan om och tack vare sin utmärkta motskådespelerska Joan Allen, på en utmärkt föreställning. De porträtterar sårbara, ilskna, vilsna och oerhört mänskliga karaktärer. Det är dessutom välskrivet och välregisserat. Nämnas bör, att detta till största delen är Joan Allens film, som hon bär upp med den äran.

Det som också drar upp betyget ytterligare är de få effektfulla stilgrepp som regissören tagit till med som snyggt bryter av vid ett par tillfällen i filmen. De är högst oväntade i denna typ av film och tack vare att de är så få blir de oerhört effektfulla.

Det som gör att The Upside of Anger inte når ända upp till toppbetyg är att de känslomässiga topparna och dalarna saknas. Det blir aldrig riktigt sådär gripande som krävs för den här typen av filmer där gapskratten sällan finns, även om det absolut inte saknas humor. Jag ska villigt erkänna att betyget kanske blir ett snäpp högre än vad det borde vara, tack vare det faktum att jag blir både överraskad och överrumplad av Kevin Costners närvaro i en film med dessa kvaliteter. Det är snubblande nära 8. För dig som vill ha en småputtrig och mogen må-bra stund är detta i vilket fall som helst ett mycket bra val.

Detta är en annons:
The Upside of Anger
The Upside of Anger
The Upside of Anger
Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content