Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
MultiVersus

Tio drömkaraktärer till MultiVersus

Om du helt fritt fick önska vilka karaktärer som skulle dyka upp i MultiVersus, vilka hade du valt då? Här är redaktör Mäkis handplockade val...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Häromdagen presenterade jag som bekant tio stycken stekheta kämpar som faktiskt tycks vara på väg till MultiVersus inom en inte alltför avlägsen framtid. Detta är något vi vet tack vare läckor, trovärdiga rykten och framför allt så kallad data mining. Men varför låsa oss vid trist realism?

Därför tänkte jag tillåta mig att drömma fritt och har funderat över vilka karaktärer jag verkligen hade velat se i MultiVersus, och som jag anser hade passat perfekt in i mixen. Jag vill betona att några av kämparna i förra artikeln (exempelvis Gizmo och Naruto) nog hade kommit med även här, men att jag valt att inte ta med samma eftersom det vore trist läsning. Jag kan dock med säkerhet säga att ettan och tvåan på denna lista inte hade rubbats oavsett.

MultiVersus

10. Lara Croft
Ända sedan Eidos Interactive släppte det första Tomb Raider år 1996 har jag stått vid Lara Crofts sida. Det har mestadels lett till ljuva äventyr (och ett par riktiga bottennapp), men nu tycker jag det är dags för henne att lägga gravplundrandet åt sidan en liten stund, för att istället sparka rumpa i MultiVersus. Croft är givetvis en Assassin och utrustad med både lina och pistoler, något som skulle kunna leda till intressant gameplay och ett mycket färgstarkt tillskott i ensemblen kämpar.

Detta är en annons:
MultiVersus

9. Hermione
Jag gillar verkligen Harry Potters underbara värld. Jag har läst böckerna, sett filmerna och besökt nöjesfältet i Orlando. Men jag har alltid tyckt att den mest intressanta karaktären, och den mest mänskliga, varit Hermione Granger. Eftersom hon länge var en betydligt bättre trollkarl än Potter själv, är det såklart hon som borde få chansen att dyka upp i spelet först från detta universum, komplett med flera av Hagrids märkliga varelser, spektakulära besvärjelser och förmanande ord samt möjligheten att släppa butterbeer för att återfå liv. Hermione bör givetvis vara Mage.

MultiVersus

8. Robocop
Den första Robocop och i viss mån även den andra hör till 80-talets mest ikoniska rullar. Men i spelvärlden har Robocop haft det tuffare. Utöver höjdaren Robocop Versus The Terminator som släpptes tidigt 90-tal, kan jag faktiskt inte komma på ett enda bra spel med honom, däremot flera ofattbart usla. Härom året fick han dock lite upprättelse som bonusfigur i Mortal Kombat 11 och tack vare det vet vi även vilken stjärna detta är på slagsmål. Klart han ska vara med i MultiVersus, gärna komplett med ett jetpack så han kan vara en fenomenal Bruiser.

Detta är en annons:
MultiVersus

7. Beatrix "The Bride" Kiddo
Detta var faktiskt den sista karaktären jag kom att tänka på till listan och resulterade i att jag fick sparka ut Ace Ventura från listan (tänker mig att han haft med sig en massa djur och kanske något deflinspecialare?). Nåväl, givetvis bör denna självklara Assassin vara med komplett med katana och knallgula kläder för att sprida lite död och förintelse omkring sig. Ikonisk, svinfrän och på alla sätt och vis gjord för att bli en riktigt, riktigt bra fightingkaraktär oavsett spel.

MultiVersus

6. He-Man
Det var få saker jag älskade mer än He-Man när jag var liten och jag åkte gärna till leksaksaffären bara för att titta på alla figurer och tillbehör som gick att köpa (och som jag inte hade råd med). He-Man är såklart helt ypperlig för ett fightingspel och precis som med Beatrix "The Bride" Kiddo är det inte utan att jag undrar varför han inte redan dykt upp i Tekken, Soul Calibur eller Mortal Kombat. Nåväl. Nu är det dags, komplett med en Castle Grayskull-bana och det ikoniska ledtemat. Rimligen borde väl He-Man vara en Bruiser va?

MultiVersus

5. Riddick
Idag känns det som att Vin Diesel aktivt arbetar för att dra ner sitt eget varumärke, men någonstans efter filmen Pitch Black och spelet The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, var både Vinnie och hans karaktär Riddick ungefär det hårdaste man kunde tänka sig. Komplett med sina finfina närstridsvapen och stenhårda oneliners är det få saker jag hoppas mer på än att denna underbara bödel ska göra comeback i populärkulturen genom att smiska stjärt i MultiVersus.

MultiVersus

4. Baroness
Jag visste tidigt att någon från G.I. Joe borde vara med i denna artikel. Men vem? Storm Shadow och Snake Eyes är ju det lätta svaret, men dessa svincoola ninjas bör nog inte chibifieras, utan är bättre som de är. Däremot hade gärna seriens egentligen bästa skurk, Baroness, kunnat få dyka upp. Här snackar vi själva definitionen av en hårdkokt boss som det hade varit lätt att få till bra gameplay kring, och som faktiskt skulle kunna vara vilken klass som helst (utom Support möjligen, Baroness räddar bara sig själv).

MultiVersus

3. Leia Organa
Här börjar vi närma oss toppen och även om jag satt länge och funderade på om Darth Vader eller Luke Skywalker vore det självklara tillskottet från Star Wars-universumet - så landade jag i att jag nog ändå är lite småtrött på dem. Hellre Mandalorian, Ahsoka eller... Leia. Jag tror att den gamla Leia från film 7-9 är den jag helst skulle vilja se som en mäktig Support med möjlighet att lätt ta sig tillbaka till banan från långt utanför arenan. Striderna bör dock ske på banan Geonosis i arenan, även om det storymässigt inte alls går ihop. Men är det drömmande som gäller, så är det.

MultiVersus

2. Hulk Hogan
Jag älskar amerikansk wrestling och i synnerhet älskar jag Hulk Hogan, och har så gjort snart 40 års tid. Jag har fullt av memorabilia runt omkring min arbetsplats och i mitt nördaltare med Hogan-tema och jag har även träffat karl'n samt besökt hans affär i Tampa. Även om många fnyser åt wrestling i Sverige (ofta med motiveringen att det inte är på riktigt, ungefär som att någon TV-serie är på riktigt), så går det inte komma ifrån att gamle Hulk Hogan är hyperikonisk och synnerligen väl lämpad för ett spel som MultiVersus. Rimligen som Bruiser och gärna med ett par kast i arsenalen, något som skulle tillföra något nytt till spelet.

MultiVersus

1. Optimus Prime
I slutändan finns det dock en karaktär jag gillar mer än Hulk Hogan, och som jag inte tvekar att slunga ut åtskilliga tusenlappar på varje gång en ny, läcker samlarfigur släpps (vilket känns som en gång i månaden). Optimus Prime är praktiskt taget mitt rättesnöre här i livet och givetvis vore det underbart att få slåss med honom i MultiVersus. Kanske något fin distansattack med hans vapen, kunna rulla över skärmen som lastbil och framför allt höra Peter Cullen leverera one-liners med mullrande stämma. Givetvis är Prime en Tank, och lika givetvis bör vi få slåss på Cybertron med den klassiska Transformers-vinjetten från originalserien som soundtrack.

Vilka hade dina önskekaraktärer i MultiVersus varit?

Relaterade texter

MultiVersus - betaScore

MultiVersus - beta

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Shaggy, Superman, Arya Stark och Lebron James har alla slängts in i ett och samma fightingspel och vi har satt betyg...Loading next content