Svenska
Gamereactor
artiklar
Tekken 7

Top 10: Tekken-fighters

Många spel har släppts och över 60 olika karaktärer har dykt upp i Namcos hårtslående strykfest. I denna artikel korar Hegevall sina tio favoriter...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I den första delen av denna nyligen lanserade artikelföljetong korade jag de tio bästa sträckorna i Dirt Rally 2.0, och det tog betydligt, betydligt, betydligt längre tid än förväntat då jag vände och vred på varenda liten placering. Beslutsångest är ett faktum för egen del, och den blir bara starkare och mindre hanterbar med åren men när det gäller just tio stycken favoritkämpar i Namcos långvariga slagsmålsserie har det gått enkelt, lätt och smidigt för min del. Jag bestämde mig rätt snabbt, hade listan klar för mig i skallen tidigt i processen och blev klar nu under förmiddagen. Detta är min lista, bara min - och den baseras lika mycket på ren fightingkapacitet som den gör på estetik, design och personlighet. Här kommer det jag anser vara de tio bästa Tekken-kämparna, någonsin.

Tidigare delar ur denna artikelserie:
Top 10: Dirt Rally 2.0-sträckor

Tekken 7

(10) Bob Richards
Jag hatar att möta Bob, oavsett om det handlar om AI-motstånd eller om fightingtrollet Mäki vispar runt bland styrspakar och knappar för att virvelvinds-rusha fram över banan och slunga fram den enda ilsnabbt oförutsägbart omöjliga attacken efter den andra. Bobby är lite av en fetare Eddy Gordo, lite en av fuskare som är lika svår att begripa som att förutse, men trots detta gillar jag karaktären - skarpt. Han påminner mig väl kanske om en gammal klasskompis som hette Johnny Brännsved, med sin spröda frisyr och rekorderliga kroppshydda. Han är som sagt ruskigt dödlig också, egensinnigt unik i sitt rörelsemönster och lättspelad.

Detta är en annons:
Tekken 7

(09) Bruce Irving
Muay Thai-fightern Bruce är väl i grunden inte särskilt mycket mer än en ganska skamlös Sagat-kopia, även om jag verkligen gillar att spela som honom. Å andra sidan går det ju med enkelhet se honom även som en Billy Kane-aktig figur om Kazuya nu då är Namcos motsvarighet till Geese Howard, och det är väl där jag manar - någonstans. Bruce är mäktigt kraftfull, rör sig ursnyggt och har en fenomenalt cool attityd framförallt i Tekken 5.

Tekken 7

(08) Sergei Dragunov
Drag gjorde debut i PS3-spelet Tekken 5: Dark Resurrection och det var i samma sekund som jag började lära mig hans moves. Bra figur, cool personlighet och apläcker design. Mycket av det han gör påminner mig om favoriten Voldo från Soul Calibur, utan att för den skull sakna originalitet.

Detta är en annons:
Tekken 7

(07) Yoshimitsu
Tekken-världen innehåller idag närmare 60 (!) kämpar och som du vet trängs ju här allt från enorma brunbjörnar till kängurur och gamla forskargubbar som slåss liggande. Det finns ingen brist på knepiga figurer, med andra ord. Trots detta är det Tekken-legendaren Yoshimitsu som förblir den mest mystiske av dem alla, om du frågar mig - och tillsammans med urflippat svincool design och ikoniskt märkliga moves är och förblir han en av mina favoriter.

Tekken 7

(06) Paul Phoenix
Under ganska många år (Tekken 2 och Tekken 3) var Paul min favorit. Hans bastanta, något aviga och stillastående men väldigt kraftfulla fightingstil fungerade ypperligt för mig och hans enorma frisyr gjorde knappast saken sämre.

Tekken 7

(05) Nina Williams
Klassiker. Superklassisk strykutdelande überbrud i lyxförpackning som alltid känts som den coolaste av dem alla i Tekken-världen. Jag gillar dynamiken mellan Nina och tvillingsyrran Anna och jag gillar Ninas mix mellan attacker med bra räckvidd och mycket kraft samt en del slag och sparkserier som är väldigt snabba.

Tekken 7

(04) Heihachi Mishima
Som spelserie handlar Tekken i mångt och mycket om den värsta familjefejden genom tiderna, och mitt i allt detta står superskurken Heihachi som är farsa till i stort sett varenda kotte i Namcos hårtslående spelvärld. Heihachi är ikonisk, en av seriens viktigaste figurer och den kanske bästa fightingspels-skurken sedan Bison, och jag gillar hur han både är stark, tung och snabb. Jag gillar även hans enorma mustasch samt den ytterst expansiva frisyren. Jag gillar även att han försöker svälta sin egen farsa till döds samt slungar sin son och sitt barnbarn ned i en aktiv vulkan, haha. Snacka om mörk figur.

Tekken 7

(3) Jin Kazama
Jin är ju Kazuyas son, barnbarn till Heihachi och bror till Lasse Gustafsson. Ända sedan han introducerades i Tekken 3 har han varit en av mina favoriter med sin starka personlighet och hårtslående karate-stil. Storyn som under de senaste fyra spelen kretsat kring Jins hämnd på farsan + farfar, kommer alltid att vara en höjdpunkt i spelserien för egen del.

Tekken 7

(2) Kazuya Mishima
Kaz är väl i mångt och mycket Tekken-seriens svar på "Ryu", den där perfekta allround-figuren som i mångt och mycket definierar hela produkten, och det har han enligt mig gjort sedan det allra första spelet. Just det faktum att Kaz har fått så många chanser genom samtliga sju Tekken-spel att bli en renodlad hjälte, men hellre valt att sparka röv och skippa hjältemodet är uppfriskande och roande, för egen del. Det är även den figuren jag är bäst att spela med , och vars attacker jag gillar mest i hela spelföljetongen.

Tekken 7

(1) King
Det vilar något mystiskt över King samtidigt som han målas upp som en tvättäkta stereotyp, den mexikanske brottaren som slåss för barnhemmet där han arbetar ideellt, är i kombination med tigermask-designen det som gör King till min favorit i den här spelserien. Han rör sig köttigt, tungt, coolt utan att bli för långsam och hans brottar-moves som gör att man kan grabba tag i motståndaren direkt när ronden startar och sedan inte släppa taget förrän livmätaren tömts, är tillräckligt stor anledning till att lägga King på plats nummer ett.

Vilka är dina favoritfighters i Tekken?

Relaterade texter

Tekken 7Score

Tekken 7

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Det är åter dags att dela ut stryk i Bandai Namcos regi. Jonas Mäki har vässat järnnävarna och slagits i den sjunde Tekken-turneringen...Loading next content