Svenska
Gamereactor
Videos
Lords of the Fallen
HQ

Lords of the Fallen - Videorecension

Vi delar med oss av våra tankar om Hexworks omstart av action-RPG.

Audio transcriptions

"Med Souls-liknande spel som är på modet just nu kan det vara alltför lätt för vissa titlar att helt försvinna från folks minnen.
Det ursprungliga Lords of the Fallen, som släpptes 2014, är ett exempel på detta."

"Det var en kompetent version av den Souls-liknande genren, men uppskattades aldrig på samma sätt som som genreklassiker som Nioh och Sultan Sanctuary.
Nästan ett decennium senare har Hexworks utvecklat en omstart av serien, men kan denna uppnå eller är den dömd att upprepa samma öde som sin föregångare?
Redan från början blev vi imponerade av att Lords of the Fallen erbjuder spelarna nio distinkta karaktärsklasser att börja sin resa med."

"Dessa inkluderar en pålitlig allround partisanklass, en otroligt stridsduglig helig riddare klass, och en piratkultistklass som är skicklig på att utföra infernobesvärjelser.
Var och en av dessa klasser är utrustad med sina egna rustningar och vapen, och en uppsättning startstatistik för att passa en mängd olika spelstilar."

"Lords of the Fallen skiljer sig från andra Souls-liknande spel eftersom det innehåller två världar som ligger ovanpå varandra och som spelarna kan växla mellan med hjälp av en magisk lykta.
När du reser runt i världen stöter du ofta på hinder i de levandes land som Axiom, och du måste byta till Umbral, som är de dödas rike."

"Genom att lyfta upp din lykta kan du kika mellan rikena, men ibland måste du helt övergå till Umbral om det finns en väg där, till exempel.
som annars inte är tillgänglig i Axiom.
Att tillbringa för mycket tid i Umbral har dock sina konsekvenser."

"Detta överjordiska rike är befolkat av monster som annars inte finns i Axiom, och de blir ännu mer dödliga med tiden.
När du är fast i Umbral ger det Lords of the Fallen en känsla av survival horror, eftersom du är alltid rusar för att hitta glest placerade statyer för att kunna fly."

"Om du dör i Umbral får det också stora konsekvenser, eftersom du för alltid förlorar din livskraft, vilket är motsvarigheten till Själar.
Detta koncept med dubbla världar gäller även för spelets strider.
I likhet med Sekiros Shadows Die Twice kan du återvända från graven och få en ny försök att störta dina fiender om du dödas medan du är i Axiom."

"När din lykta är laddad kan du också använda en rörelse som heter Soul Fray, som drar en fiendens själ ur kroppen, vilket gör att du kan utdela stor skada.
Lords of the Fallen introducerar några roliga nya koncept, men behärskar också grunderna i strid."

"Spelet har 60 fps, vilket ger en känsla av fluiditet i striderna, och dina attacker har en verklig känsla av tyngd bakom dem.
Från yxor till svärd och spjut, det finns en stor mängd olika vapen som du kan utrusta med, och dessa kan hanteras antingen med en hand eller två händer beroende på om du vill prioritera skada eller hastighet."

"Det snubblar dock på att öka svårighetsgraden alldeles för tidigt.
Varje Souls-liknande spel har en boss som testar spelarnas färdigheter för att se om de har bemästrat spelets mekanik, men detta kom redan i den första huvudbossen.
För att övervinna detta hot var vi tvungna att noggrant studera dess attackmönster och experimentera med vår utrustning."

"En annan av Lords of the Fallens brister är dess prestanda.
Ofta skulle frameraten sakta ner till en kvalmig takt, och detta skulle göra det möjligt för fiender att smyga in några fräcka slag.
Vi spelade spelet före lanseringen, så vi hoppas att dessa problem kan lösas åtgärdas före lanseringen."

"Lords of the Fallen har också möjligheten att spela med vänner i oavbruten online co-op.
Eftersom spelets servrar var inaktiva före lanseringen kunde vi inte testa dessa funktioner, men vi kan föreställa oss att ha en vän med på resan skulle hjälpa till att lindra några av utmaningen."

"Lords of the Fallen är ett solitt Souls-liknande spel som går längre än att bara vara ännu en genre kopia.
Dess strider känns flytande och har gott om djup tack vare dess 9 startklasser, och dess dubbla världskoncept hjälper bokstavligen till att lägga till ytterligare en dimension till dess strider och utforskning."

"Låt oss bara hoppas att spelets prestandaproblem åtgärdas före lanseringen, eftersom de för närvarande ger ett extra element av frustration i ett spel som redan är utformat för att testa ditt tålamod."

Recensioner

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler