Svenska
Gamereactor
Videos
Marvel's Spider-Man 2
HQ

Marvel's Spider-Man 2 - Videorecension

Vi har svängt oss igenom Insomniac's senaste Spidey äventyr och har vårt betyg redo att gå.

Audio transcriptions

"Ibland borde en uppföljare vara mer. Den bör uppfinna hjulet på nytt, men i de flesta fall finns det ingen anledning till varför en uppföljare inte bara kan vara mer av det vi älskar. Insomniac lyckades verkligen att få dig att känna dig som Spider-Man i sitt första spel, och därför skulle det vara föga meningsfullt att riskera den framgången. Istället får vi i Marvel's Spider-Man 2 ett spektakulärt tillskott till listan över fantastiskt Spindelmannen-innehåll som vi har sett under de senaste fem åren."

"Likheterna är tydliga från minut ett. Precis som i det första spelet tar det inte lång tid för handlingen att starta och du skickas omedelbart iväg mot fara som det dunkande soundtracket ackompanjerar din resa genom New York. I det första spelet var en känsla av chock under de första minuterna när man insåg vad Insomniac hade åstadkommit."

"I uppföljaren kommer ett bekant leende troligen att smyga sig på ditt ansikte eftersom du bara är så glad att vara tillbaka i sadeln, mindre en känsla av åh min gud de har gjort det och mer något som om de bara har gjort det igen när du smidigt svingar dig från skyskrapa till skyskrapa.
Vi kastas sedan tillbaka till våra Spider-Men, fria att plöja vidare med berättelsen eller ta in sevärdheterna i New York. Det finns mycket att göra med berättelsen, med fokus på på Peter, Miles och MJ eftersom de alla hanterar sina egna personliga problem samtidigt som aldrig får tillräckligt med tid för att reda ut dem ordentligt tack vare skyldigheterna att vara och eller vara flickvän till Spider-Man. Tempot är högt, men inte förblindande, och det finns gott om tillfällen då spelet talar om för dig att det är okej att sakta ner, göra några sidomål och sedan återvända till berättelsen."

"Marvels Spider-Man 2 är en berättelse med många bottnar. Miles uppsats, MJ flyttar till Petes hus, Peter försöker få ett fast jobb, Venom, Kraven och mycket mer mer, men ingen av dem skramlar i golvet. När du tar dig an ett berättelseuppdrag känns de som snygga avsnitt av en TV-serie, briljant filmiska samtidigt som de tillåter tillräckligt och unikt gameplay för att du inte ska känna att du bara kan lägga ifrån dig handkontrollen för att njuta av den vackra grafiken. Spelet lockar dig hela tiden, och det är inte minst tack vare till de fenomenala prestationerna av våra huvudrollsinnehavare."

"Yuri Lowenthal ljög inte när han sa att vi bara hade sett toppen av Spindelberget under sommaren. Han ger Peter Parker ett djup och en realism, samtidigt som han ger den perfekta blandning av nervositet och nerv när Peter bär symbiotdräkten. Jag skulle också vilja lyfta fram Najee Jeter som Miles Morales. Det är svårt att tävla med den karisma som Shameik Moore ger i Spider-Verse-filmerna, men i det här spelet tycker jag att Jeter verkligen hittar sin egen nisch för Miles och karaktären framstår som lätt att tycka om."

"Att jonglera med så mycket utan att känna sig överbelastad av det är en enastående framgång för Marvels Spider-Man 2:s berättelse. Den är inte felfri, men utan att avslöja något kan jag säga att Sony har återigen levererat en fängslande, filmisk berättelse som kommer att tilltala och hardcore-fans."

"Bortsett från berättelsen är Marvel's Spider-Man 2 ett tekniskt mästerverk. Traversal är ingenting en dröm och jag fann mig själv i vördnad för detta spel medan jag svängde och gled min väg runt New York.
Webbvingarna är ett fantastiskt tillskott, särskilt med tanke på att vi har att göra med en mycket större karta den här gången. Utrymmet känns dock aldrig tomt, och det är inte heller jobbigt att ta sig runt. Jag använde inte snabbresan en enda gång, eftersom du rör dig så snabbt och utmärkt i Marvel's Spider-Man 2 att det känns som en björntjänst att inte ta sig fram över kartan på det gamla hederliga sättet."

"Här är det evolution som gäller. Marvel's Spider-Man 2 är inte så annorlunda att jag inte kan tänka mig att spela det första spelet igen, men det lägger konsekvent till små men meningsfulla överraskningar som en mintpastill som stoppas in i munnen var femte minut. Striden och vi får många nya förmågor som lägger till ytterligare ett lager av djup i spelet."

"till den annars dodge-then-mash attack rytm du skulle komma in i tidigare spel.
Bossstrider sätter också krydda på tillvaron, och de inträffar mycket oftare än du kanske gissa. Du springer inte in i en medlem av Spideys skurkgalleri varje gång du går ner för fel gränd, men det finns en mängd olika bossar i spelet som ger dig en hel del bra action. Jag kan inte säga att någon av dem är otroligt svår, men de erbjuder en överlägsen utmaning till de annars ständiga horderna av goons."

"På tal om de största skurkarna du kommer att möta i spelet är det dags att prata om skurkar.
Otroligt imponerande, med den mentala kapaciteten att ligga ett steg före båda Spider-Men, han känns som en skurk som har förutsett våra hjältar bättre än någon annan motståndare hittills.
När vi lär oss mer om hans karaktär blir det till och med svårt att inte beundra jägaren i något sätt. Dessutom har han ett grymt tema, så det är alltid en vinst."

"Venom, å andra sidan, ja, han är ett absolut monster som förväntat. Härlig i sitt eget kladdiga, skrämmande sätt känns Venom som ett absolut odjur både i hur han ser ut och och hur han framställs i spelet. Det är nästan synd att båda dessa skurkar har att dela samma strålkastare, för även om det är vettigt ur ett berättande perspektiv, kan det kännas som om de slukar varandras närvaro lite grann."

"Fantastisk, spektakulär, överlägsen, ultimat. Alla ord som har använts för att beskriva Spider-Man i hans serietidningar, och adjektiv som jag skulle kunna använda för att beskriva Marvels Spider-Man 2. Insomniacs andra stora superhjältesatsning blir lätt ett av de bästa spelen i sin genre. Under större delen av min speltid undrade jag vad mer jag kunde begära för, och medan jag önskar att berättelsen hade slagit mer av en hemkörning och striden hade utvecklats en lite mer, men det är små klagomål när man står inför den fantastiska prestationen av Marvels Spider-Man 2 som helhet."

Recensioner

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler