Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
Videos
Super Mario RPG
HQ

Super Mario RPG - Videorecension

Vi delar med oss av våra tankar om Nintendos och Squares ikoniska och älskade RPG nu när det har uppgraderats och gjorts om för att passa Switch-plattformen.

Audio transcriptions

"Med tanke på hur Nintendos remakes och remasters mestadels har varit diskreta i när det gäller förändringar i omfattning, har vi njutit av hur Super Mario RPG har formats från start, från början. Denna remake går längre än Ocarina of Time 3D eller Metroid Prime Remastered, eftersom den är mer i linje med vad Mercury Steam gjorde med Metroid 2, eller närmare den behandling som Link's Awakening fick några år sedan. Detta innebär att de då vackra förrenderade 2D-sprites med en 3D-vibbar nu ersätts av helt polygonbaserade miljöer och karaktärer. Samtidigt är det faktum att det nya spelet förblir troget originalets isometriska perspektiv och begränsade banor gav utvecklarna mer resurser att göra båda elementen otroligt skarpa och detaljerade, åtminstone när man jämför Super Mario RPG med alla andra Mario- eller RPG-spel på systemet, som normalt är mer öppna och därmed visuellt begränsade. Med detta sagt, varje enskild vän, fiende, stad eller fängelsehåla har återgivits efter originalets design, vilket resulterar i ett utseende från 90-talet som, intressant nog, känns nostalgiskt för veteranerna och på något sätt fräscht för nykomlingarna som är mer vana att se modern Mario-design överallt. Med andra ord, för oss är Super Mario RPG ut som att man på skärmen och i spelet använder samma CGI-grafik som vi drömde om som tonåring, och vi såg de tryckta annonserna och TV-reklamen från den eran. Det är en kortare, knubbigare Mario utan röst, en dockliknande prinsessa Toadstool Peach och de klassiska designerna för de flesta av fienderna, tillsammans med Smithys armé av vapeninspirerade fiender, och med tilläggen som Geno och Mallow, som, även om de är lite motbjudande i början, känner sig som hemma efter ett tag. På samma sätt är det ett spel att förstå rötterna till de två grenarna Mario RPGs spirar efter Square-debaclet, Intelligent Systems Paper Mario och AlphaDreams Mario & Luigi. Inte nog med att du kan se deras grundläggande stridssystem definierat med tidspressande knappar för större effekt på hur det hanterar föremål och krafter, men också den komedistil som serien skulle följa framöver framåt. Det var en barnslig premiss vid första anblicken, med den gnälliga molnformade Mallow och den önsketänkande storyn, men den introducerade några av de roligaste anime-liknande skämt och skarpa kommentarer som båda grenarna fortsatte att utveckla linje. Som remake handlar det alltså mest om den audiovisuella sidan av saken. Den tidigare nämnda 3D-grafiken ger några av de mest nyckfulla och unika Mario miljöer, inklusive Haunted Forest och Very Peculiar Tower, medan Yoko Shimomuras igenkännbara melodier får den orkesterversion de förtjänar. Detta är hindrar inte spår som den huvudsakliga stridsmusiken från att gå från medryckande till tråkigt repetitiv, och den kunde ha använt några nya spår för ökad variation."

"Vi saknade också lite mer svårighetsgrad. Det är ett lättillgängligt RPG för alla åldrar, kanske ett av de bästa My First RPG trots sin ålder, men om du inte undviker en många möten, kommer du att vara klart övermäktig mest hela tiden och slå nästan alla bossar på första försöket. Andra tillägg som t.ex. möjligheten att byta ut en av de tre uppradade figurerna under strid med någon av två andra reserver från partiet är riktigt trevligt, inte för att det gör det ännu enklare, utan för att det gör ganska grundläggande strid ett snäpp mer strategisk när du har elementära svagheter och den nya trippelrörelsen i åtanke."

"När allt var sagt och gjort, och efter 12 till 15 timmars speltid, kände vi ganska bra med Super Mario RPG eftersom vi både äntligen fick spela originalspelet äventyr i sin helhet och njuta av en av de finaste nyinspelningar Nintendo någonsin har publicerat. Det känns lite fånigt och tråkigt både när det gäller berättandet och striderna då och då, men inte så mycket när man sätter det i sitt sammanhang, och även om det har en speciell 90-talscharm som en stor del av samhället kan relatera till."

"Det är också ett snällt, vänligt RPG för dem som inte har njutit av genren ännu, och även om det lutar lite för mycket mot den lätta sidan, behåller det fortfarande några av de mer obskyra, gammaldags, till och med arkaiska systemen och hemlighåller de ursprungliga hade. För oss är dock det mest spännande att, efter att ha slutfört detta Nintendo och Square slash Arte Piazza kan fortsätta att utforska denna serie eftersom den definitivt kan fungera parallellt med Intelligent Systems Paper Mario. Det är bara sätter scenen för ett Super Mario RPG 2."

Recensioner

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler