Svenska
Gamereactor
Videos
Avatar: Frontiers of Pandora
HQ

Avatar: Frontiers of Pandora - Videorecension

Vi delar våra tankar om Massives action-äventyrsspel, som utspelar sig i James Camerons sci-fi-universum.

Audio transcriptions

"När det tillkännagavs att Ubisoft Massive och James Camerons Lightstorm Entertainment skulle arbeta tillsammans på ett helt unikt videospel med stor budget som utspelar sig i Avatar-universumet tog det inte lång tid innan folk började hoppas på och bygga upp sina förväntningar på det här spelet.
Avatar Frontiers of Pandora tar spelarna till en helt ny del av den främmande månen. Spelet utspelar sig på den västra gränsen och handlar om att återupptäcka sina Na'vi-rötter genom att ge sig ut på en resa som en ung krigare som tillbringade sin barndom instängd och tränad av den invaderande mänskliga RDA-fraktionen för att slutligen användas som vapen mot den inhemska befolkningen på Pandora."

"Det är i princip samma historia som den ursprungliga Avatar ville berätta, men istället för att huvudpersonen är en människa i en Avatar-kropp är du en verklig Na'vi som har isolerats och skurits bort från sin egen värld och sitt eget arv.
Berättelsen fungerar, men den är inte precis den huvudsakliga drivkraften för det här spelet. Du följer händelser som tar dig över de tre stora biomen i den västra gränsen för att träffa olika klaner och Na'vi-krigare, allt medan du arbetar med goda människor för att skydda planeten från RDA:s destruktiva ansträngningar."

"Det är en berättelse som smälter in utan problem, men den vågar heller aldrig riktigt överraska. Snarare förväntar sig spelet att din utforskning och upplevelse av Pandoras öppna värld ska vara den primära wow-faktorn.
Pandora är en stor värld med massor av vertikalitet, och klättrings- och rörelsesystemet är otroligt väldesignat och låter dig behandla världen som en enda stor lekplats.
Striderna å andra sidan handlar om att använda din krigare av två världar-uppsättning för att övervinna hot. Mellan traditionella Na'vi-vapen som är utmärkta för mer precisa och smygande attacker, till RDA-eldvapen och sprängämnen för när saker och ting blir håriga, är striderna överraskande djupa och utmanande för den delen."

"Frontiers of Pandora må se ut som ett Far Cry-spel, men det fungerar inte riktigt som ett sådant i praktiken. Det här är inte en titel där du kan springa och skjuta och spränga alla problem. Om du försöker kommer du att dö.
I det här spelet måste du lita på Na'vi-krigarens färdigheter och förmågor för att smyga, tyst ta ner och till och med använda RDA-teknik för att hacka system för att övervinna hot.
Med ett gäng färdighetsträd fulla av förmåner som ytterligare förbättrar de olika delarna av hur din Na'vi fungerar, kan du verkligen bygga upp en spelstil som passar det sätt du vill ta dig an äventyret på."

"Men det finns en hake. För även om de grundläggande ändringarna i spelet fungerar, är uppdragsdesignen och aktiviteterna i den öppna världen ungefär så Ubisoft som de kan bli. Du förväntas resa runt i den stora öppna världen för att stänga ner RDA-baser och interagera med en hel massa samlarobjekt.
Efter några timmars utforskande av världen försvinner tjusningen med att resa mellan markörer på världskartan, och istället lämnas du osäker på hur du ska spendera din tid utöver att helt enkelt följa huvuduppdraget.
Visst finns det sidouppdrag att utforska, men förvänta dig inte att bli imponerad av breda och spretiga sidoberättelser här. De är vanligtvis ganska enkla och tjänar bara till att stärka spelets varaktighet."

"Men så här är det. Trots sin ganska elementära speldesign som ofta lutar sig för tungt mot välbekanta Ubisoft open world-troper och utforskning som är beroende av spelarens förmåga och önskan att vandra utanför de upptrampade stigarna, lyckas Frontiers of Pandora fånga den känsla av vördnad och förundran som alltid har lyckats utmärka sig med denna franchise.
Det första ögonblicket när du kliver ut i den öppna världen och andas in Pandoras friska luft, eller när du först når en ny stor biom som får dig att inse hur unik och varierad denna främmande måne verkligen är, det är en upplevelse och känsla som är ungefär så avatar som den kan bli."

"Massives enorma ansträngningar för att få den här världen att kännas levande, pulserande och unik går inte obemärkt förbi. Det finns mycket mer bra än dåligt i det här spelet. Glida genom molnen på en Ikran, ta ner massiva varelser så humant och snabbt som möjligt, bryta sönder och krossa RDA-teknik av en kolossal storlek.
Allt är helt och hållet autentiskt avatar och Massive har inte missat ett slag i detta avseende. Men det finns andra delar utöver uppdragsdesignen och aktiviteterna i den öppna världen som inte passar in. Varför det här spelet behövde ett loot tier-system förbryllar oss. Varför redskap, föremål och resurser måste ha en sällsynthetsfaktor är bortom oss eftersom det verkar som om det bara finns så att Massive kan tvinga dig att jaga den perfekta versionen av en frukt eller djurhud som du behöver för att skapa den utsökta versionen av den rustningsbit du har varit ute efter."

"Matcha detta med smygande som är ganska mycket omedelbart misslyckande och sedan prestandaproblemen som till stor del kretsar kring texturer och objekt som dyker upp och karaktärsmodeller som försvinner och du får ett spel som stöds av dess verkligt anmärkningsvärda världsdesign och kärnspel och sedan hålls tillbaka av nästan alla andra faktorer.
Avatar Frontiers of Pandora har mycket som talar för det och spelet bör hyllas enbart för det. Om du älskar eller bara njuter av Camerons sci-fi-värld kommer du att uppskatta din tid i denna actionäventyrstitel. Men om du hoppades att du skulle få se Massives inflytande och talang lysa genom att introducera nya unika och spelförändrande mekaniker och system kommer du att bli mycket besviken."

"Avatar Frontiers of Pandora är ett roligt och vackert spel, ett som har en mycket hög uppmärksamhet på detaljer i hur dess värld erbjuds. Men utöver det är det lite av en blandad kompott."

Recensioner

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler