Svenska
Gamereactor
Videos
Suicide Squad: Kill the Justice League
HQ

Suicide Squad: Kill the Justice League - Video Review

Rocksteadys multiplayer-actiontitel är här och vi har tillbringat en hel del tid med att slåss mot Brainiacs styrkor och arbeta för att rädda folket i Metropolis, allt innan vi delar med oss av massor av tankar om vår tid med spelet.

Audio transcriptions

"Åh, vet du vad? Vänta en sekund. Hej, Brainiac! Händer det nu? Jättebra! Du kommer att ha Luthor ASAP. Goda nyheter! Du vill ha Luthor, allt du behöver göra är att... komma och hämta honom.
Efter att ha slutfört ungefär hälften av kampanjen fick vi våra första intryck av Suicide Squad Kill the Justice League i en artikel där vi började med att påpeka att det fanns finns delar av denna upplevelse som är värda att nämna, lyfta fram och berömma. Vi anser fortfarande att och det är värt att upprepa att Rocksteady är en av de bästa studiorna i världen när det när det gäller scenografi, berättande, motion capture, ansiktsanimering och scen konstruktion. Det handlar inte bara om teknik, utan också om att förstå det visuella språket bakom varje karaktär, varje område och placera karaktärerna i scenen på ett sätt som gör det spännande att titta på handlingen. Det lyckades de verkligen med."

"Men härifrån går vi bara djupare och djupare ner i en deprimerande grop av missnöje, ilska, besvikelse och uppgivna överdrifter. Vi får ingen glädje av att slita sönder ett spel som på ytan kunde ha tilltalat oss och som vi verkligen ville älska. Även om live servicemodellen i allmänhet har visat sig vara skadlig för branschen eftersom pengamännen i toppen helt enkelt är oförmögna att utöva någon återhållsamhet eller ännu mer kritiskt omdöme om vilka studios bör ta sig an ett sådant projekt och vilka som kategoriskt inte bör, vi är inte emot konceptet. Det finns bra live service-spel, det finns det helt enkelt. Men Suicide Squad Kill Justice League är ett exempel på allt som är fel med premissen."

"Varje kritisk del av Suicide Squads centrala loop, från gränssnittsdesign till fiendens variation, från bosstrider till sidoinnehåll, från val av förmåga till loot-design är hopplöst komprometterade till den grad att det är riktigt svårt att hålla reda på allt.
I Suicide Squad Kill the Justice League finns det fyra spelbara karaktärer, men bortsett från lite olika rörelsemönster, är alla fyra likadana. De kan använda samma vapen och även om deras respektive talangträd kan ta dem i olika riktningar, finns det inget bygghantverk på hög nivå här. Varför bestämde Rocksteady att den enda differentierande faktorn var bytet du väljer att använda, vilket i sig bara ger ganska ytliga statusmodifieringar och effekter, är bortom oss. Bortsett från några få exempel som finns i spelets så kallade infamy set, som är set med olika utrustningsdelar som fungerar som heliga graaler, är detta anthem nivåbyte. En anonym hög med hagelgevär, miniguns och sköldar som inte har någon unik rekyl mönster, speciella sidoeffekter eller spelmodifierande distinkta alternativ."

"Det finns flera djupgående problem med spelets centrala loop. Hela spelet innehåller bara en fiendegrupp av tråkiga anonyma lila rymdmonster, och de själva bara finns i tre smaker, en grundläggande grunt, en prickskytt och en något tyngre kusin. Det finns även stridsvagnar och helikoptrar, men de är mycket mer sällsynta och ingen av dessa kräver ett väsentligt annorlunda tillvägagångssätt. Vissa fiender genomgår en mycket ytlig förvandling under kampanjen, men bortsett från det faktum att vissa soldater kan röra sig snabbt och vissa krypskyttar kan bli osynliga, spelar Suicide Squad Kill the Justice League inte riktigt med svårighetsgrad eller fiendevariation, och det spelar ingen roll om du bara vill ta dig igenom kampanjen eller spendera hundratals timmar på spelets slutspel som det ser ut just nu."

"Topografin är också ett problem, eftersom hela Metropolis är utformat på ett sådant sätt att fiender alltid, om möjligt, leker högt uppe på hustak, och ofta till och med bakom sköldar. Detta innebär att spelaren snabbt får veta att vertikalitet är allt och att hoppa från tak till tak är det mest effektiva sättet att nå dina motståndare. Och i det långa loppet innebär detta att du aldrig kommer att ha en minnesvärd relation med världen du befinner dig i, eftersom du alltid rör dig ovanför den, svävar och fokuserar din uppmärksamhet enbart på de tak som reser sig långt över de detaljer som glöms bort vid gatunivå. Men det betyder också att striderna alltid känns enformiga eftersom spelet inte leker med platser och aldrig skapar spännande stridsarenor som utmanar din förståelse av din omgivning. På så sätt är Suicide Squad lite som Sonic Frontiers, det finns finns kanske en spännande värld under dig, men spelslingan hindrar dig från att engagera dig med den eftersom loopen är konstruerad ovanpå den världen, inte i den."

"Det hjälper inte heller att det i princip bara finns fyra till sex innehållstyper som spelet upprepar i all oändlighet, och aldrig kräver eller underlättar olika former av strategi eller engagemang.
I rättvisans namn ska sägas att 90% av kampanjen också skapas med hjälp av dessa uppdragstyper, där du måste försvara Poison Ivys växter, leverera allierade till en Fortnite-inspirerad strid buss, eller förstöra specifika noder i en fientlig fästning. Du kommer att bli ombedd att göra detta över och om igen, både för att ta dig igenom kampanjen och som en del av spelets slutspel."

"Du anländer, svävar, hoppar, skjuter och slutför, och belönas sedan med en bit byte som du inte bryr dig om.
Till och med berättelsen, du vet den som spelet hyllas för på vissa ställen, är direkt hopplös. Även om det finns en nåd i att ta konceptet att döda sina hjältar på fruktansvärt stort allvar och verkligen göra allt för att döda Justice League, görs det så trubbigt här, med både bossfighterna själva saknar tyngd och stil, medan Rocksteady aldrig riktigt lyckas att stödja eller dra nytta av den annars ganska spännande premissen. Den moraliska kompassen snurrar överallt, bara för att återställas här och där, och du är aldrig riktigt medveten om Suicide Squad är skurkar, antihjältar, hjältar, eller en blandning av en av de fler ovan nämnda kategorier. Naturligtvis kan det på ytan verka tilltalande att spelet vägrar att anpassa sig till en klassisk berättelseformel, och det finns poäng för att vara både modig och villig att dvärga den narrativa plankan, men varken striderna eller sättet som dessa hjältarna besegras är särskilt tillfredsställande, och det är de enda ögonblicken som bryter från den etablerade formeln. Det är svårt att se dem som ljuspunkter."

"Och förresten, det finns inte ett enda sidoinnehåll som involverar andra sidokaraktärer från det bredare DC-universumet, ingen spännande dialog som inleds när man hittar en viss plats, inga överraskningar. Glöm Arkham-seriens struktur där du jagar ett gäng skurkar på samma tid. Här är du bara här för att skjuta lila utomjordingar och plocka upp nästa legendariska hagelgevär med en 12% ökad kritikchans. Det är allt. Du tar in Penguin, Poison Ivy och mer, men efter deras respektive introduktioner blir de inget mer än butiksinnehavare i spelets nav. Det är vad dessa karaktärer reduceras till, glorifierade försäljare. Vem trodde att detta skulle gå obemärkt förbi eller vara direkt berömvärt?
Suicide Squad Kill the Justice League har grundläggande designproblem överallt där du tittar."

"Det här är ett fall där Rocksteady fattade fel beslut från början, och även om de har genomfört sin vision med teknisk sofistikering och känsla för detaljer, men missta dig inte, Suicide Squad är polerad och vacker, men om man skrapar på ytan och ger den mer än 30 minuter och allt faller isär. Inte nog med att det faller samman, det blir aktivt värre ju längre man spelar. Vi är ledsna för Rocksteadys skull, det är vi verkligen, för det här är fel spel utvecklat fel, med fel prioriteringar vid fel tidpunkt, men mest av allt är det här helt enkelt inte ett bra spel. Det finns inga bra ben här, det finns ingen bra grund att bygga på, och precis som med Redfall vill vi att denna en gång så respekterade studio ska stå upp, borsta bort dammet och börja om på nytt, för vi kan inte se Suicide Squad bli ett spännande spel, även med massiva nedskärningar och även med tillägg av nytt innehåll."

Recensioner

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler