Svenska
Gamereactor
Videos
WWE 2K24
HQ

WWE 2K24 - Videorecension

Vi återvänder till ringen för att kolla in årets upplaga av WWE 2K24, för att se hur den formar sig till sina föregångare.

Audio transcriptions

"Det verkar som att WWE 2K-serien verkligen behövde uppleva tragedin som var WWE 2K20, ett av de sämsta spelen vi någonsin har spelat. Detta fick utvecklarna att pausa serien, som hade varit mycket medioker redan innan det här spelet, för att få den på rätt spår igen. Återkomsten gav oss sedan WWE 2K22 och WWE 2K23, som båda har återupplivat serien, och nu WWE 2K24 fortsätter denna ansträngning som ett mycket bra spel, som tyvärr har några klassiska problem som aldrig verkar försvinna. Det är svårt för oss att släppa sorgen från fyra år sedan, men det verkar som om tiden är inne nu. 2K24 erbjuder i stort sett allt vi behöver och vill ha från ett wrestlingspel, från bra gameplay till djupa spellägen, men hur svårt kan det vara att fixa saker som hårfysik? Hur många år har hår sett ut som plast och ofta skurit rakt igenom en brottning? Alltför många år är svaret. Spelet i övrigt ser mestadels fantastiskt ut och även om vissa ansikten har fått för lite kärlek och tydligt blivit slagna i ansiktet med en stålstol för många gånger under utvecklingen, är kvaliteten är mycket bra i en skenbar mening. Kvaliteten på det som händer i ringen är också bra. Det har inte skett några större förändringar från vad vi såg förra året, vilket är ett bra Det som har lagts till är ett litet minispel när brottarna utbyter slag, du vet det klassiska, du slår mig, jag slår dig, du slår mig, jag slår tillbaka. Nu måste man ta tid på dessa genom att hålla ner slagknappen och släppa den i en krympande zon. Den som misslyckas tre gånger har förlorat striden och är den som får dra det kortaste strået."

"Systemet med gästdomare har förnyats. Alla karaktärer kan nu vara gästdomare, oavsett om det är en kvinna i en match med två män, en manager eller en kompis till en av deltagarna.
Det var tidigare möjligt att ha eller vara en gästdomare, men de var tvungna att bära sin vanliga kläder. Men nu har alla sin egen entré i en klassisk svart och vit domartröja. Om du väljer att spela domare är det upp till dig att räkna 1, 2, kanske 3, men hur snabbt eller långsamt du vill räkna är upp till dig. Du kan växla mellan domarläge där du bara gör de saker som domaren gör och brottarläge där du kan slåss om du vill. Om domaren är datoriserad och har ett positivt förhållande med en deltagare, kommer det att ge dem en fördel och tvärtom om det är någon den inte gillar."

"Det stora fokuset i år ligger på 2K:s uppvisning av de odödliga. WrestleMania fyller 40 år och 2K firar detta genom att erbjuda 21 matcher. Den första matchen är från WrestleMania 3 med en av de bästa matcherna någonsin, Ricky the Dragon Steamboat mot Macho Man Randy Savage. Precis som tidigare år i showcase spelar vi med mål och efter att ha uppnått detta verkar matchen övergå till faktiska bilder från matchen. Vi skulle ha velat lite mer ljud från matcherna medan de spelas istället för generisk musik, men spelläget är en fin hyllning oavsett."

"My Rise Story-läget är tillbaka med samma fokus som förra året. Det finns två olika berättelser, en för en anpassad manlig karaktär och en för en kvinnlig. 2K verkar vilja skapa ett slags universum nu när många sidokaraktärer från förra årets utgåva återvänder i olika former här. Båda berättelserna är roliga att spela igenom och är en bra miljö att sätta tänderna i i som solospelare. Det finns också det klassiska sandlådeläget, universumläget, där du är en gud och kan planera shower in i minsta detalj och i princip göra vad som helst man vill. Vi kan se att spelare lätt kan spendera hundratals timmar här. Du kan verkligen göra det i MyGM2, ett spelläge som kom tillbaka för några år sedan. Återigen måste du planera shower och göra dem så bra som möjligt, men här tävlar du mot minst en annan person - datorstyrning eller en vän - genom att boka de bästa matcherna och få flest fans."

"Det finns några små tillägg i år. Det är nu möjligt att byta brottare med en annan show, plus att det finns fler matchtyper, fler titlar, några extra shower och GMs och talangscouter för att hitta nya talanger.
Det lämnar oss med vad som förmodligen är spelets mest kontroversiella spelläge, My Faction."

"Detta är ett ultimat lagliknande spelläge där man köper kortpaket. Det finns uppenbarligen en marknad för detta och pengarna kommer att rulla in, men samtidigt känns det inte som att wrestling är en genre som behöver detta. När det introducerades för ett par år sedan var det inte ens möjligt att spela online, vilket tack och lov har ändrats nu. Spelet är bra för vad det är, men som vi sa, det behövs inte."

"WWE 2K24 fortsätter på samma fina spår som tåget har varit på i några år sedan WWE 2K20 spårade ur. Det är kul att spela, ser bra ut, har många varierande spellägen och matchtyper och en fin hyllning till Wrestlemanias 40-åriga historia. Några mindre irritationsmoment kvarstår, men inte tillräckligt för att försämra den övergripande spelupplevelsen."

Recensioner

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler