Svenska
Gamereactor
Videos
Alone in the Dark
HQ

Alone in the Dark - Videorecension

Vi delar med oss av våra tankar om Pieces Interactive s remake av överlevnadsskräck, med både Jodie Comer och David Harbour i huvudrollerna.

Audio transcriptions

"Alone in the Dark är ett överlevnadsskräckspel som effektivt besvarar frågan om vad om Resident Evil 2 utspelade sig i den amerikanska södern på 1920-talet.
Det finns två huvudpersoner att spela som var och en utforskar en oroande och gammal byggnad låsa upp nya hemligheter på ett nästan Metroidvania-liknande sätt genom en rad unika och varierande pussel med varierande svårighetsgrad."

"Det finns lite mindre resursinsamling, övernaturliga och läskiga fiender, ett tematiskt och tydlig central berättelse som vill dra in dig och sedan skrämma dig från vettet.
Det är väldigt tydligt att utvecklaren Peters Interactive såg Resident Evil 2 som en främsta inspirationskälla för Alone in the Dark."

"Medan du kanske pekar finger och antyder att det föder ooriginalitet, skulle vi spela och säga att det beprövade och testade formatet helt enkelt har anpassats i det här spelet, anpassats till en berättelse som får dig att vilja fortsätta spela och nysta upp de bisarra och läskiga trådarna som knyter ihop det hela."

"Det finns berättarteknisk briljans och verkliga ögonblick som sticker ut i Alone in the Dark, och även om man kan säga att det redan fanns där eftersom det här är en remake, är det faktiska skelettet i spelet är så annorlunda mot sin föregångare från 1994 att det inte finns mycket att säga om det.
Det finns inte så mycket att jämföra."

"Det här är i praktiken ett helt nytt spel med moderna och nya idéer som har bakats in i det hela tiden, Det är därför vi tycker att det är upprörande att spelet har gjort oss besvikna på fler sätt än ett.
Till att börja med är idén att det finns två centrala och sammanflätade huvudpersoner inte exakt sann."

"Jodie Comers Emily Hartwood och David Harbours Edward Carnbys berättelser är i stort sett exakt samma, eftersom karaktärerna löser samma pussel och reser genom mestadels samma områden genom sina respektive berättelser.
Det finns dock några saker att notera."

"Det finns några unika konversationer med bifigurer och sätt att bli specifik samlarobjekt beroende på vems berättelse du spelar, men den övergripande berättelsen är i stort sett identisk till skillnad från vad vi såg i Resident Evil 2 till exempel, där Leon och Claires historier tog dem på olika vägar, även om de kolliderade och upprepade element då och då."

"Vi vill tillägga att Comer och Harbour gör ett hyggligt jobb som huvudpersoner i det här spelet.
Ingen av dem står ut som räddningen för Alone in the Dark, men ingen av dem är dålig och osammanhängande som vi har sett tidigare med andra vanliga skådespelare som tar på sig roller i spelets sektor.
Förvänta dig inte en Comer Villanelle-nivå på prestationen här, men förvänta dig inte heller att bli besviken heller."

"När det gäller nivådesignen är den också ganska väl hanterad.
Pieces Interactive har skapat en komplex struktur med flera nivåer med Dersetto Mansion som är jämförbar med polisstationen i Raccoon City i Resident Evil 2.
Det finns skrymslen och vrår och hemligheter överallt, och du kommer att tas till den högsta vinden och djupaste källaren efter ledtrådar och tips för att nysta upp den skruvade historien, och för det mesta fungerar detta."

"Ett av de största problemen är att Alone in the Dark har problem med konsistensen hos sina pussel, som sträcker sig från onödigt komplexa till chockerande enkla, och på samma sätt kämpar att övervinna stunder där spelaren får klia sig i huvudet och förvirrat leta efter svar utan någon form av hjälp."

"Lägg till detta bristen på finesser som gör att ett spel som Resident Evil 2 sticker ut.
Det finns inga tydliga progressiva.
Det finns inga progressiva avsnitt där rollpersonerna t.ex. får ett nytt vapen.
Antingen hittar du det bara på vägen genom berättelsen, eller så kan du göra anspråk på det efter att ha samlat tillräckligt många samlarobjekt runt om i världen."

"Dessutom känns herrgården tom, och du kommer på dig själv med att vandra längs livlösa korridorer på jakt efter en ny ledtråd, inte rusar och panikar för att få ett jobb gjort innan någon skräckinjagande varelse fångar dig.
Det finns ingen motsvarighet till Mr X som förföljer dig i det här spelet."

"Du är, för det mesta, ensam i mörkret.
Det finns några fiender att möta längs vägen.
Det finns några fiender att möta längs vägen.
Beviljas, det finns några fiender att möta längs vägen."

"Beviljas, det finns några fiender att möta längs vägen.
Visst, det finns några fiender att möta längs vägen.
Beviljas, det finns några fiender att möta längs vägen.
Beviljas, det finns några fiender att möta längs vägen."

"Men dessa är dåligt implementerade och används tillsammans med ett ganska miserabelt stridssystem.
Fienderna känns aldrig hotfulla, de är långsamma och tröga, och tack vare den felbedömda ammunitionsekonomi genom spelet och närstriderna kan du enkelt ta ner alla fiender som står i vägen för dig."

"Det finns ingen anledning att bedöma om denna fiende är värd din ammunition eller inte i Alone in the Dark, eftersom du aldrig är pressad på ammunition eller hälsoresurser, som är tvivelaktigt betraktade som drinkar av någon anledning.
Det finns unika närstridsvapen som alla gör exakt samma sak, och spelets stora och mest skräckinjagande vapen är de som används mest."

"Det finns unika närstridsvapen som alla gör exakt samma sak, och spelets stora och mest skräckinjagande vapen är de som används mest.
Det finns unika närstridsvapen som alla gör exakt samma sak, och spelets stora och mest skräckinjagande vapen är de som används mest."

"Den mörke mannen har egentligen aldrig någon närvaro värd att fira, med ett av sina mest skräckinjagande faser i de tidigaste delarna av spelet ser honom agera på räls och inte som en lyhörd och livlig stalkerfiende.
Eftersom den skräckfaktor och spänningsnivå som Alone in the Dark presenterar är så begränsad, kan man fråga sig varför det ens finns smygmekanik på plats."

"Sedan har vi de tekniska problemen, vi börjar med att säga att de miljömässiga design är av mycket hög kvalitet och spelet har platser och scener som wow, men de fula karaktärsmodellerna med fel synkroniserade munrörelser till dialog snabbt krossar den slöja som spelet skapar."

"Naturligtvis är detta ofta krossas innan av texturer som dyker in och ut, din karaktärer får problem eller fastnar i miljön, och de hårda kraschar som gör dig att sucka hörbart.
Det är synd att Alone in the Dark har alla dessa problem, för det finns stunder som imponerar."

"Spelet gör ett fantastiskt jobb med att sömlöst och aggressivt blanda det verkliga och det surrealistiskt på ett nästan Alan Wake-aktigt sätt, och som vi har sagt tidigare har berättelsen övertygande vinklar och vrår som får dig att vilja gå vidare.
Men det går inte att bortse från de platta och ibland frustrerande pussel som spelet också bjuder på, inte heller fienderna och striderna, eller prestandaproblemen."

"Vi vill inget hellre än att gilla Alone in the Dark, det var faktiskt ett av våra mer efterlängtade spel i mars, men ju mer tid vi har tillbringat med det här spelet, desto svårare har det blivit att göra det.
Visst, uppdateringar och korrigeringar kommer att ta itu med prestandaproblemen, och kanske till och med finjustera och förbättra fienderna, striderna och animoekonomin."

"Men! Det finns viktiga kärnelement som kräver mer arbete med det här spelet, element som inte kan räddas med en enkel patch efter lanseringen.
Om du har någon önskan att spela ett överlevnadsskräckspel som detta just nu, ber vi dig dig att återvända till Resident Evil 2 eller Alan Wake 2, eftersom båda är mycket mer sammanhängande och givande upplevelser att spela."

Recensioner

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler