Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

JBL Quantum Stream Wireless Lightning (Quick Look) - Plug and Play

Dessa hörsnäckor är designade för att fungera med en dongel med låg latens för att säkerställa att ditt streamade ljud är tydligt och fungerar utan problem även på avstånd på upp till 100 meter.

Audio transcriptions

"Hej alla och välkomna till ännu en snabbtitt på Gamereactor.
När jag spelar in EVR-videor använder jag vanligtvis en DJI-mikrofon.
Mer specifikt DJI mic 2, som kommer i detta mycket trevliga lilla go more kit om du vill ha."

"Den levereras i ett ganska massivt fodral, som är som ett massivt par Airpods.
Det känns bra, det är ett bra sätt att förvara alla dessa inom sig och hålla alla sakerna som du kommer att behöva för inspelningen inom en enkel ram, där de laddas också från ett större batteri, vilket innebär att det förmodligen kommer att vara nära till laddat när du vill använda dem."

"Men det finns ett problem med DJI mic 2, att för många blivande kreatörer som bara vill ha lite bilder ute i naturen och inte nödvändigtvis har en plats där de kan sitta med en mikrofon, bumerangarm, och strömma, ja, det här är oöverkomligt dyrt.
Det här är nära 400 dollar, vilket är mycket pengar om du börjar och du bara vill ha något som är väldigt enkelt."

"DJI mic 2 är dessutom mycket enkel att ställa in, men den har också en hel mängd funktioner som är mycket avsedda för proffs eller semi-proffs, men åtminstone vad man skulle kalla avancerade funktioner.
Så vad ska man göra?
Man kan ju köpa den här."

"Nu ser det här ut som en AirPods-ekvivalent från JBL.
De gör dessa, du vet, TWS AirPods-konkurrenter, som har mycket liknande fall, men det är inte faktiskt det.
Det här kallas Quantum Stream Wireless."

"Det här är en USB Type-C-utgåva.
Du kan få en specifikt med en lightning-mottagare om du har en äldre iPhone eller antingen en av de iPhones som inte har USB Type-C.
Men det här är USB Type-C-versionen, och det allmänna är att det här inte är ett par AirPods."

"Det här är en DJI-mikrofon, en liten fästmikrofon.
Jag blev ganska förvånad över att det bara finns en av dessa, vilket betyder att konversation ljud är inte riktigt utformat för att fångas med detta.
Det här är verkligen något som är avsett för dig som ensamvarg."

"Jag kollade Google och det verkar som om man kan köpa dem separat och sen bara i princip para dem direkt till mottagaren, men hur som helst, det här är det kit som skickas ut och det är den sats som huvudsakligen säljs.
Så det är en stor nackdel med något som DJI Mic 2, Rode Wireless Pro, eller till och med Rode Wireless Go 2."

"Det betyder i princip att du kanske inte tror att du kommer att behöva tvåvägs dialog från din ljudanläggning, men det kan hända att du gör det någon gång i framtiden.
Men om det är något som du kommer att behöva här och nu, och du vet att att det är du som kommer att prata, då är det här ganska coolt."

"För om det är en sak som det här är, så är det att det är så mycket billigare än det här.
I Danmark kostar det runt tusen kronor, vilket innebär att det förmodligen kommer att kosta dig $120, $130.
Så det är på gränsen till en tredjedel av den här bilens pris."

"Och den är också mycket billigare än Rode-alternativen som många småföretagare börjar använda väldigt snabbt när de börjar spela in ljud ute på fältet.
För jag skulle säga att även om det här är en del av Quantum-serien, vilket betyder att det till synes handlar om spel, kan jag inte riktigt se ett spelscenario förutom att vara på ett utställningsgolv när man vill intervjua eller prata direkt till kameran, att det skulle vara intressant."

"För i en streamingmiljö skulle du förmodligen vilja ha en kondensatormikrofon av kapseltyp på en boomer-arm som bara spelar in en större och större mängd ljud.
Så för att bättre kunna berätta om min första inspelning med resemikrofon, är den som sagt billigare, och den är också helt plug-and-play."

"Ingen grundläggande installation behövs.
Du kan göra några förstärkningsjusteringar, vilket du förmodligen kommer att göra, eftersom det här har en tendens att toppa och skrapa.
Men det är väldigt lätt att förstå sig på, och med den här lilla USB Type-C-mottagaren, kan du i princip ansluta den nästan överallt."

"Det här är alla Android-telefoner, de nyaste iPhones.
Den mesta utrustningen som du förmodligen har kommer bara att ha den här lilla mottagaren.
Du sätter på den här lilla mikrofonen och så är du igång.
Den har en rundstrålande kondensatormikrofon inuti."

"Det betyder i princip att den kommer att fånga ett ljusare upptagningsmönster, vilket är bra, eftersom man inte har någon att prata med, eftersom man bara har en mikrofon.
Och den spelar in i en frekvens mellan 20 Hz och 20 kHz, vilket är bra med en 48 kHz samplingsfrekvens.
Nu har vissa människor föreslagit att inspelningsbithastigheten, djupet, i princip, på 16-bit är inte alls lika bra som den flytande punkten 32-bitars som du får i DJI Mic 2, som är mycket sant."

"I några av de tester jag har sett, det gör, återigen, det är mycket tråkigt med peaking.
Det måste vara en anständig mängd bort, eller ett anständigt avstånd från din mun, eller talande källan, ljudkällan, för att i princip balansera ut.
Och även om den har en riktigt cool AI-brusreduceringsfunktion, i huvudsak gjord för, låt oss säga säg att det är en livlig, trång scen, eller att det blåser mycket."

"Man får förresten också vindskydd, vilket är bra, men det är inte lätt att sortera sätta in.
Och när du sätter in den, passar den uppenbarligen inte in i fodralet, vilket innebär att du kommer att måste ta bort den och sätta på den varje gång du vill använda den."

"Men poängen är att AI-brusreduceringsfunktionen minskar ljudkvaliteten ganska mycket, men det minskar bruset, så det är bra.
Den har också bra batteritid.
Jag ser några uppskattningar att det är runt 24 timmars användning, eller något liknande."

"Mycket bra.
Och räckvidden på 100 meter är också hyfsad.
En annan sak som jag lade märke till när jag tog ut den ur lådan är att den här är bara otroligt lätt, som vi pratar, liksom, det känns inte riktigt som om det finns något inuti det här plastskalet, det är så lätt."

"Så att ha den i en snabb ficka är verkligen inget problem alls.
Och saken är den att om du har en smartphone med dig så är det allt du behöver.
Du sätter i USB typ C mottagaren, du filmar dig själv, du behöver inte riktigt, som, jag gissar att detta inte är för stativfolket, för de skulle förmodligen vilja investera i en bättre mikrofon, men för den som filmar ute i det vilda kan det fungera."

"Så det är svårt att bli riktigt arg, men jag antar att om man bara är lite seriös om vad du gör när du spelar in ljud, skulle du förmodligen vilja springa för dessa ändå.
Tack så mycket för att ni tittade, vi ses nästa gång."

Hårdvara

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler