Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Clicks Keyboard (Quick Look) - Tryck eller skriv

Denna fiffiga lilla gadget lägger till ett fysiskt tangentbord till din iPhone så att du sömlöst kan växla mellan att använda pekskärmen och ett manuellt tangentbord.

Audio transcriptions

"Hej alla och välkomna till ännu en Gamereactor Quick Look.
Det här kommer att bli en riktigt snabb en eftersom vi bara har fått det här och det finns inga grundläggande specifikationer, jag har inte det ännu, men jag ville mycket kort visa dig något som är väldigt spännande och som i alla avseenden är definitionen av innovativ."

"Men innovativt på ett konstigt, försiktigt sätt, för det här är innovativt genom att ta oss tillbaka till något från det förflutna, men det är något som många människor har krävt efter. Så det här är en iPhone 15 Pro, det är min egen personliga telefon, och det här, som alla smartphones i allmänhet, eller i stort sett alla av dem, använder ett digitalt pekbaserat tangentbord. Nu mycket människor har blivit riktigt vana vid detta, särskilt de som har vuxit upp med så de är väldigt snabba och gör väldigt få fel på pekbaserade tangentbord."

"Nu har jag uppenbarligen haft smartphones, och många av dem bara på grund av arten av mitt arbete i flera år, men jag tycker fortfarande att jag är ganska långsam på ett pekbaserat tangentbord. Kanske det beror på att jag bara inte växte upp med det, jag växte upp med en Nokia 3310 och sedan vidare därifrån. Jag är i exakt samma ålder, 32, så jag växte i princip upp med telefonrevolutionen."

"Jag fick min första mobiltelefon, återigen, en Nokia 3310, hela vägen nu till en iPhone 15 Pro.
Det är en fantastisk tid att vara vid liv för att kunna se den förändringen på nära håll och vara en del av den.
Men nu har vi kommit till en punkt där människor som jag, och kanske till och med särskilt de som är lite äldre än jag, vill ha den fysiska naturen hos fysiska nycklar eftersom de känner att det är mer bekvämt, de känner att de gör färre fel och de känner att de är snabbare på att skriva. Nu kommer klick in i bilden. Det här kallas klick. Det är det, Jag blev medveten om detta av en av mina favorit-YouTubers och tekniska granskare i branschen just nu, Michael Fisher, även känd som Mr Mobile. Skrik ut till honom, han har lärt mig så mycket av vad det innebär att faktiskt bara granska teknik i allmänhet och att bygga upp ordentligt, låt oss säga, ordentligt strukturerade recensioner. Så återigen, en fantastisk kille, gå och titta på hans grejer. Han är faktiskt en av de grundande medlemmarna av klick eftersom han fann sig själv att göra videor på smartphones med fysiska tangentbord, som något som BlackBerry Key2 när de fortfarande gjorde den saken, och han tyckte att de var riktigt populära, så uppenbarligen fanns det en stor publik för fysiska tangentbord när han gjorde videor på dem, och det finns några marginella exempel av moderna smartphones med fysiska tangentbord. De gjorde riktigt bra ifrån sig, så han gjorde till slut det här. Nu är klickarna ganska mycket vad du kan, liksom, det borde vara ganska tydligt när bara tittar på det vad det är. Det är ett skydd för din telefon, som när den sätts in, när iPhone är inskjuten i, i princip innebär att din iPhone nu har ett fysiskt tangentbord."

"Nu är detta uppenbarligen inte en nordisk layout, så jag kunde förmodligen inte använda detta dag till dag.
Nu säger klickarna själva att de kommer att stödja andra språk än bara rakt upp den engelska vanliga mallen för tangentbord, men det är fortfarande, tycker jag, en fantastisk cool idé. För det första, ja, det gör din iPhone riktigt lång, som högre än kanske en Sony Xperia, men låt oss säga att du har en iPhone 15 Pro, och när du skriver, är du van att det pekbaserade tangentbordet tar upp minst en tredjedel, och förmodligen nära hälften av skärmen när man gör det. När man använder klick kan man i princip skriva, tryck här, och då gör den inte det automatiskt. Det aktiverar ett kommando inuti iOS som i princip säger till iOS att inte uppmana det pekbaserade tangentbordet när du använder det. Just nu gjorde det det, eftersom jag bad det, men poängen är att när du använder så får man så mycket mer skärmyta tillbaka eftersom tangentbordet nu är här nere."

"Så det fungerar, tycker jag, mycket bra, och det är också riktigt bra kvalitet också. Nu, den är, och kanske det viktigaste, är om nycklarna känns bra eller inte, och det är en av de frågor som jag inte kan svara på än. Jag vet inte...
ännu om det här kommer att vara ett bekvämt alternativ till pekbaserat skrivande eller inte. Vad jag kan säga är att det kommer att kräva mycket inlärning, muskelminne i princip uppbyggnad, för att det ska kännas naturligt. Men än så länge kan jag definitivt se att det tilltalar många människor."

"Visst, den glider inte in i bröstfickan på en skjorta längre eftersom den är så lång, men samtidigt tycker jag inte att den blir otympligt stor, särskilt eftersom den telefon du har slussat in inte är så stor till att börja med. Hur detta fungerar med större telefoner, som iPhone 15 Pro Max, eller en Samsung Galaxy S24 Ultra, det kommer att bli den stora frågan, men återigen, jag kan definitivt se överklagandet här, och det är också otroligt välgjord."

"Nej, man skulle nog inte ta den här när man badar, eller nära vatten, eller nära sand, och jag tror att Klix är ganska ärliga om det, men den här läderbackplattan här, som också visar Founders Edition, väldigt fin. Den här riktigt slående gula färgen, kvaliteten av logotypen, det här fina soft-touch-materialet, allt är verkligen av hög kvalitet, och jag tror att det finns en poäng med den här produkten som kommer att tilltala vissa kunder. Oavsett om eller inte det räcker för att Klix ska bli riktigt framgångsrikt, det återstår att se, men hittills är det verkligen häftiga grejer. Jag kommer att skriva en fullständig recension så snart jag har fått lite träning, men så här långt, håll ögonen öppna för mer. Vi ses på nästa."

Hårdvara

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler