Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
You Are So Not Invited To My Bat Mitzva (Netflix)

You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah (Netflix)

Tonårsbekymmer, judiska traditioner och muspruttar är att vänta i nya Happy Gilmore-komedin. André har recenserat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

De 13-åriga bästisarna Stacy och Lydia drömmer om att ta sitt första officiella steg mot vuxenlivet, som i den judiska traditionen äger rum i form av en Bat Mitzvah och snart är det deras tur. Allt går dock fel när en pojke hamnar i tjejernas sikte och ett starkt vänskapsband förvandlas snart till en bitter fientlighet fylld av svek och ångest och som hotar att krossa båda deras drömmar.

HQ

Hela Sandler-klanen samlas i nya Netflix-komedin: som tonårsdöttrarna ser vi Sadie och Sunny Sandler som tonårsdöttrarna, och Adam Sandler själv spelar pappa. Frugan Jackie Sandler är också med, men som någon annans fru av någon anledning. Nåväl! Det ska sägas att alla Sandlers faktiskt kan spela, särskilt huvudrollsinnehaverskan Sunny som faktiskt övertygar som den hämndlystna dottern. Jag gillar majoriteten av karaktärerna, där läraren som spelas av Sarah Sherman och bästisen som spelas av Samantha Lorraine är några standouts, på olika premisser. Adam Sandler är också skön som pinsam pappa som går på bio i morgonrock, men som också tar den judiska livsstilen på dödligt allvar - särskilt när tonårsdottern schabblar till det.

You Are So Not Invited To My Bat Mitzva (Netflix)
Pappa och dotter Sandler fungerar väldigt bra ihop.

Eftersom det är en Happy Madison Productions-rulle finns det del typiska Happy Gilmore-karaktärer och lite elak humor som inte alltid klaffar med den söta tonårshistorien, vilket ofta känns forcerat och hade kunnat klippas bort med lätthet. DJ:n är ett exempel på en figur som förvisso är rätt färgstark, men som aldrig riktigt uppfyller någon viktig funktion annat än att irritera varje gång han dyker upp. Det är också ordentligt klyschigt och bjuder inte direkt på några större överraskningar.

Samtidigt lyckas filmen vara känslosam när det väl gäller. Det känns som att man faktiskt tar tonåringarnas känsliga värld och uppväxt med välbalanserad dos allvar, vilket för att konflikten mellan bästisarna känns driven och engagerande. You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah (phew!) är ojämn, men också gullig och underhållande tack vare flera välskrivna figurer och de sköna feel good-vibbarna. Vill man lämnas med ett litet leende och har inget emot en uppväxthistoria med judiska rötter och lite typisk Sandler-humor - spana in den.

Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Gulligt och känslosamt, om än något ojämnt.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content