Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Youth in Revolt

Youth in Revolt

Krystad komedi som försöker vara både mainstream och independent.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Hade det inte varit för Michael Cera så hade jag antagligen inte bemödat mig med att se Youth in Revolt men sedan underbart dödscharmiga Scott Pilgrim så har jag utvecklat ett litet lätt beroende till filmvärldens mest träffsäkra ultranörd som alltid förhöjer sin egen gubbfaktor med att bära tröjor med krage och knappar. Michael är helt enkelt en härligt typecastad genuin supernörd och det måste man älska i det utseendefixerade Hollywood.

HQ

Dessvärre finns det inget genuint i Youth in Revolt. Det är en klassisk Garden State, Me and, Elizabethtown osv av film. Desillusionerad pojke möter flicka, blir tokkär och får se nya sidor av livet. Pojken ifråga heter Nick Twisp (japp, han hatar sitt efternamn) och har en lite halvskum familj. För att hans styvpappa ska slippa bli ihjälkubbad så åker han och familjen på semester. Och där, där uppenbarar sig plötsligt Sheeni, Nicks drömtjej som han faller pladask för. Och sedan var de lyckliga i alla sina dagar. Nej, inte riktigt eftersom Sheeni är lite besatt av Frankrike och helst vill ha en fransk djup pojkvän som skriver poesi och pratar franska. Nick börjar kampen för att vinna Sheenis hjärta och finna en mer stabil tillvaro i livet.

Jag har varit inne på det innan och visst är det så att jag inte blev särskilt förtjust i Youth in Revolt. Tonen i filmen är lite ur rytm och känns obalanserad. Ena stunden vill man vara en vanlig tonårskomedi och nästa så vill man vara en mer pretentiös indiefilm och den kombon funkar inte särskilt väl utan gör mer att man som tittare inte känner var man har filmen riktigt. Det spretar väldigt mycket åt alla olika håll och det genomsyrer hela produktionen, från soundtrack till skådespel och bildspråk.

Youth in Revolt är tydligen bokbaserad om jag har förstått det rätt och jag utgår från att boken är betydligt bättre och mer direkt i anslaget. Här blir det som hade kunnat vara finurligt mest krystat och baktungt. Michael Cera däremot, han är däremot fortfarande kunglig.

Youth in Revolt
Detta är en annons:
Youth in Revolt
Youth in Revolt
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

5
Youth in Revolt

Youth in Revolt

FILMRECENSION. Skrivet av Anna Eklund

Krystad komedi som försöker vara både mainstream och independent.Loading next content