Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Halo Infinite

5 snabba: Halo Infinite

Vi har granskat den gröne spartanens efterlängtade återkomst i det våldsamt påkostade Halo Infinite...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Får vi inte spela som Master Chief den här gången heller?
Lyckligtvis verkar det som att 343 Industries hörsammat kritiken som fanns gentemot singleplayerdelen av Halo 5: Guardians, där det främsta klagomålet rörde just det faktum att man inte fick spela som Master Chief säskilt mycket. Redan när Halo Infinite utannonserades visades en teaser-trailer upp där allas vår favorit-Spartan dök upp i slutet som för att övertydligt visa att har hört och förstått vad folk säger. De har lärt läxan, helt enkelt.

Halo Infinite
Master Chief dök upp redan i den första teasern för spelet och 343 Industries menar att vi nu kan få en skymt av grafiken som nu påminner mer om originaldesignen.

Så vad har 343 Industries lärt sig mer sedan Halo 5: Guardians då?
En hel del faktiskt. Ta bara sådant som att de redan tidigt slog fast att det vankas co-op på delad skärm, något Halo-serien ju alltid erbjudit och varit något av en poster-boy för. Men trots att spelet på flera sätt tycks återvända till det gamla Halo, har 343 Industries inte tvekat att kallat spelet för något av en reboot för serien. Bland annat är det klassiska färgschemat tillbaka igen efter den något solblekta looken i Halo 4 och Halo 5: Guardians. Sistnämnda släpptes för övrigt 2015, vilket betyder att det nu gått fyra år utan en ny ordinarie del i serien, och det är den längsta tiden mellan två delar sedan Halo: Combat Evolved släpptes år 2001. Ett exempel på ambitionsnivån får vi även från det faktum att 343 Industries nu gjort en helt ny grafikmotor enbart för Halo Infinite kallad Slipspace som ska förbereda det inför framtiden. Lägg till detta att de även uppfattat att folk saknar den klassiska Halo-musiken, och det ryktas nu flitigt att Martin O'Donnell är tillbaka igen som kompositör.

Men det låter ju svindyrt?
Halo Infinite kommer blir fullkomligen förkrossande dyrt i slutändan. Det råder det ingen tvekan om. Det har ryktats om lite olika bud, men jag är tveksam till att något av dem stämmer. Prislappen efter att ha haft en av världens största och mest prestigefyllda utvecklare igång med ett spel under minst fyra år är dock garanterat makalös, så det verkar rimligt att tro att titelns suffix, Infinite, skvallrar om ett spel som inte tar slut. Alltså det som ofta beskrivs som Live Service-spel. Räkna med ett kontinuerligt tillflöde av nytt innehåll och gott om mikrotransaktioner, även om det lär handla om kosmetika. 343 Industries har dock lovat att vi ska slippa loot-lådorna. Något som däremot inte ska räkna med, är lite överraskande battle royale, och 343 Industries har skämtsamt sagt at det enda BR de alls bryr sig om är Battle Rifle.

Detta är en annons:

Kommer Halo Infinite till nästa Xbox, också?
Jag är helt övertygad om att tanken är att Halo Infinite ska spelas i åratal och därmed garanterat spänner över nästa generation med. Sannolikt blir det både crossbuy och crossplay mellan PC, Xbox One och Xbox Twos å du kan köpa spelet till din Xbox One S för att sedan spela vidare på nästa generations konsoler när de kommer, samma för alla med Game Pass (detta förfarande tror jag för övrigt kommer vara vanligt bland de flesta storspel och format under de kommande två åren).

Halo Infinite
Nya grafikmotorn Slipspace var inte den som användes till den hittills enda Halo Infinite-videon.

Give me! När är det dags då?
Microsoft och 343 Industries har lovat att det ska komma till Xbox One, men det känns tveksamt att det skulle komma i år, även om Microsoft lovat att visa det på E3 i juni. De har ju som bekant Gears 5 i höst och vill antagligen inte konkurrera med sig själva. En rimlig gissning är dock att en beta körs under hösten inför en lanseringen till våren. Sedan kan vi antagligen räkna med en andra lansering i form av en jättelik gratisuppdatering lagom till dess att Xbox Two har premiär.

Missa inte de andra delarna i denna följetong av förhandstittar:
5 snabba: Streets of Rage 4
5 snabba: Team Sonic Racing
5 snabba: The Last of Us - Part II
5 snabba: Assetto Corsa Competizione
5 snabba: Control
5 snabba: Conan Unconquered
5 snabba: Katana Zero
5 snabba: Mortal Kombat 11

Detta är en annons:

Relaterade texter

7
Halo Infinite - Season 2: Lone WolvesScore

Halo Infinite - Season 2: Lone Wolves

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har spelat den andra säsongen av Halo Infinite, men är tyvärr inte helt imponerade av det som erbjuds, där kvantiteten är största problemet...

Halo Infinite - KampanjenScore

Halo Infinite - Kampanjen

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Sex år, flera miljarder kronor och en rejäl försening senare är nu Halo Infinite äntligen här. Är det den mjuka reboot som utlovats, och framför allt - är det bra...Loading next content