Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets karaktär 2021

Efter att ha korat 2021 års bästa hårdvara och årets bästa ljudbild, är det dags för Gamereactors samlade redaktion att utse de gångna 12 månadernas bästa spelkaraktärer...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Missa inte de andra kategorierna:
Årets hårdvara 2021
Årets ljud 2021

Årets karaktär 2021

(5) The Weapon (Halo Infinite)
Som ett led i att göra Halo Infinite till den mjuka reboot 343 Industries hade siktat på, fick vi även en reboot av det lite mer otippade slaget. Även Cortana hade nämligen rebootats som den nya AI:n The Weapon. Det innebar att fullkomliga syndafloder av ljuva känslor sköljde över oss när vi spelade äventyret då The Weapon både agerar och låter som Cortana gjorde i Master Chiefs allra första äventyr. Lite mer aningslös, lite mer... mänsklig. Det föll vi verkligen pladask för och kombinerat med Jen Taylors kanske bästa röstinsats hittills bidrog The Weapon till att Halo Infinite kändes så retroljuvligt som det faktiskt gjorde.

Årets karaktär 2021
Detta är en annons:

(4) Dr. Nefarious (Ratchet & Clank: Rift Apart)
Den helvridet skogstokige robotsuperskurken Doctor Nefarious har agerat minnesvärd antagonist i många av våra äventyr med den intergalaktiska dunderduon Ratchet och Clank i spetsen. Det barnsligt kolossala egot som den onde doktorn skamlöst besitter har förgyllt scen efter scen i spel efter spel som han medverkat i och hans ikoniska vredesutbrott kan endast jämföras vid de hos Basil Fawlty från Pang i bygget. Men när han i Ratchet & Clank: Rift Apart introducerades till sin karismatiska och betydligt mer framgångsrika motsvarighet Kejsare Nefarious från den alternativa dimensionen så fick vi se en ny sida hos vår gamla fiende. Plötsligt fanns där en annan ledare som både var större, smartare och vackrare än han själv och Doctor Nefarious blev snabbt förpassad och förminskad till en ynka andraplats bakom den store kejsaren. För första gången någonsin tyckte vi synd om vår ettriga nemesis som nu fick stå hukad bredvid ett annat geni och ta emot både förlöjligande kommentarer och hot om förintelse. När det väl gällde så visste vi dock var vi hade honom och resan som Doctor Nefarious gjorde i Ratchet & Clank: Rift Apart i kombination med alla skratt han givit oss genom åren räcker gott och väl för att han ska säkra fjärdeplatsen i listan för årets bästa karaktär.

Årets karaktär 2021

(3) Lady Dimitrescu (Resident Evil Village)
Capcom själva var nog kanske inte helt beredda på hur mycket den nästan tre meter långa vampyrkvinnan skulle ta världen med storm men när Resident Evil Village visades upp för första gången var hon snabbt det enda folk pratade om. Det är inte svårt att förstå varför för utöver hennes längd är hon en fabulös skurk som med stil och ett kallblodigt leende sveper fram genom sitt slott. Hon fångar varje scen hon är i med sin blotta närvaro och hon är ypperligt gestaltad av Maggie Robertson. Resterande av Resident Evils ensemble gör ett tappert jobb men det är denna dam som snor showen utan några som helst svårigheter.

Årets karaktär 2021
Detta är en annons:

(2) Selene (Returnal)
Ellen Ripley kom snabbt att bli en älskad protagonist efter premiären av Alien och med tanke på att Returnal har sina likheter med filmserien kom Selene snabbt att bli en favorit hos oss sett till årets bästa spelkaraktärer. Selene är en extremt plågad människa som gör allt hon kan för att lyckas fly från Atropos som trots dödar henne tusentals gånger, fortfarande håller henne kvar. De som lirat spelet vet att det finns ytterligare förklaringar till detta och utan att ruinera upplevelsen för er som ännu inte lagt beslag på Playstation 5 vill vi inte avslöja för mycket, men vi kan säga att hennes inre demoner och tragiska förflutna är något som gör henne (och detta äventyr) extra minnesvärt. För hennes skull önskar vi att slutet av Returnal markerar slutet på hennes mardröm, men för vår egen skull vill vi hemskt gärna se om hon verkligen är kvitt med hennes förflutna.

Årets karaktär 2021

Årets bästa karaktär 2021:
(1) Raz (Psychonauts 2)
Razputin Aquato har alltid velat bli en Psychonaut och rädda världen med sina fenomenala psykiska krafter, men han är lite blyg och hämmas av alla andra starka personligheter som befolkar Tim Schafers Psychonauts-värld. I Psychonauts 2 var det dock äntligen dags för Raz att verkligen blomma ut och vi fick både se honom växa som människa, ta itu med jobbiga ämnen samt även stifta bekantskap med hans... Intressanta familj och deras inbördes relationer. Raz kändes som den mest mänskliga karaktären i spelvärlden under 2021 och gick att identifiera sig med och verkligen känna med i ett äventyr som gick utanpå det mesta.

Missa inte de andra kategorierna:
Årets hårdvara 2021
Årets ljud 2021Loading next content