Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: vecka 29

En vecka fylld med efterlängtade spel och spännande nyheter avslutas såklart med ännu en summering...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: vecka 29
Nintendo rycktas köra en ny Direct nu på måndag. Spel som F-zero har det snackats om på sistånde och så har Nintendo även tungviktare så som The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 samt Bayonetta 3 på horisonten...

VECKANS TOPPNYHETER:
Så mycket större är Playstation 5-handkontrollen jämfört med Dual Shock 4 - Igår fick vi den trevliga överraskningen att få en närmare titt på Playstation 5s kommande handkontroll. Tillsammans med Geoff Keighley hade Sony en demonstration som visade flera av handkontrollens funktioner och hur spelutvecklare kan använda dessa för att skapa en mer uppslukande spelupplevelse. Därtill fick även en rätt tydlig uppfattning av hur stor den är i jämförelse med Dual Shock 4. Vad tycker du om handkontroller för Playstation 5?NYHETEN.

Både Xbox One SADE och Xbox One X har slutat tillverkas - Vi inleder snart generationsskiftet och för att kunna tillmötesgå efterfrågan väljer Microsoft att flytta allt fokus till Xbox Series X. Således har produktionen av både Xbox One X såväl som Xbox One S All-Digital Edition slutat tillverkas. Förhoppningsvis funderar inte du allt för länge till om du vill ha en Xbox One SADE eller Xbox One X då de snart lär gapa tomt på butikshyllorna. NYHETEN.

Microsoft: Filstorlekarna ska vara så små som möjligt till Xbox Series X - Det är svårt att klaga på dagens spel som erbjuder storslagna upplevelser i närmast hyperrealistisk grafik. Men konsekvensen är att filerna vuxit sig så pass stor att minnesplatsen börjar tina. För att bekämpa detta fenomen har Xbox-laget meddelat att de arbetar på lösningar för att kunna tillgodose spelare. Ett exempel var att engelskspråkiga personer inte behöver ladda ner andra språk eller ljudfiler. Har du tillräckligt med utrymme på hårddisken? NYHETEN.

Detta är en annons:

Tom Holland bekräftar att Uncharted-filmatiseringen är igång - Det är en hel del spelfilmatiseringar som vankas. Ett av de mest efterlängtade är Naughty Dogs superpopulära spelserie Uncharted som får sig en Hollywood remake med Tom Holland i spetsen. Tom Hollad spelar som bekant Spindelmannen och har nu avslöjat att inspelningen dragit igång. Filmen har en preliminär premiär den 8 oktober 2021 och stjärnor som Mark Wahlberg och Antonio Banderas medverkar även vid Tom Hollands sida. Ser du fram emot Uncharted-filmen? NYHETEN.

Rykte: Snart dags för ny Nintendo Direct - Dags att plocka fram saltkaret igen, Nintendo rycktas köra en Direct redan nu på måndag. Efter en rekordlång torka har nya rykten börjat cirkulera efter att en välkänd Twittrare med en stark meritlista när det just kommer till Nintendos streamingevents, slagit fast att Nintendo kommer att presentera vad de har i görningen för kommande halvår. Men ha saltkaret tillhands, denna visa har vi redan hört ett par gånger tidigare. NYHETEN.

MISSA INTE:
Årsprenumerationer på Xbox Live Guld har plockats bort
Amazon avslöjar vad Playstation 5 väger
Gott om filmkänsla i första Far Cry 6-trailern
Microsoft Flight Simulator får fysisk utgåva med tio skivor
Plottriga omslag till Xbox Series X-spelen

Gamereactor summerar: vecka 29
Denna maskin ser ut att bli rätt storvuxen....
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
F1 2020 (PC, Xbox One, PS4, Stadia) Betyg: 9
Ny Formula-säsong, nytt spel från Codemasters. Serien har en mycket stark historia och fortsätter i dess spår. Enlig vår kollega i väst är F1 2020 en fantastisk simulator med suverän grafik, klockren spelkontroll och överraskande mycket nyheter. Visserligen hade mediehanteringen kunnat vara bättre och inte så tradiga, men detta är en superb racingsimulator för erfarna fans samt de som söker en ingång till serien. Läs hela recensionen här.

Ghost of Tsushima (PS4) Betyg: 7
Sucker Punchs efterlängtade samurajspel är äntliga här och André har haft lyxen att pröva. Ghost of Tsushimas läckra miljöer och grafik gav ett smakprov på kommande konsolgeneration och berättelsen samt det härliga stridssystemet får sannerligen detta äventyr att sticka ut. Dessvärre lyckades inte den öppna världen fängsla André tillräckligt väl och den repetitiva uppdragdesignen förhindrar upplevelsen från att nå magiska höjder. Läs hela recensionen här.

Paper Mario: The Origami King (Nintendo Switch) Betyg: 7
Nintendos maskot är tillbaka på Switchen, men denna i gång i pappersform. Detta äventyrsspel briljerar med sin fantastiska design, musik och variation som verkligen lyfter spelupplevelsen till nivåer som påminner om seriens ikoniska Gamecubespel. Dessvärre är storyn på tok för ojämn och avsaknaden av rollspelelement som hade gett striderna syfte är stora. Paper Mario: The Origami King är ett bra spel vars unika pusselmekanik kommer att dela spelarbasen i två läger. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: vecka 29Gamereactor summerar: vecka 29Gamereactor summerar: vecka 29
En mycket bra spelvecka, vad sitter du med i helgen?

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Sitter du hemma och har precis påbörjat ditt äventyr med Jin? Då kan du ta hjälp av dessa finfina tips för att komma igång med din samurajresa på bästa möjliga vis.
Finfina nybörjartips till Ghost of Tsushima

Balansen mellan lättillgänglighet och djup är mist sagt komplicerad, vilket fighting-genren ständigt kämpar med. Leeloo har med sin robusta bakgrund i genren dissekerat vad som är nyttigast för fightingspel för att locka nya spelare och samtidigt bibehålla en robust såväl som engagerad spelarbas på långsikt.
När blir spelen för lättillgängliga?

Vi är redan halvvägs igenom detta förbannade år. Men trots många deppiga stunder har vi hunnit glädjas av flertalet underhållande filmer. Gamereactors filmnördar har slagit ihop sina kloka huvuden och framställt en lista över årets 10 bästa filmer så här långt. I del 1 hittar vi reda några favoriter som 1917, Sonic the Hedgehod, och Weathering with You.
Bäst hittills: Filmerna (1)

BLOGG:
Assassins Creed Valhalla visades upp nyligen och även om det onekligen ser lovande ut anser Jonas att serien ska läggas ner. Just "Assassins" borde sluta användas och samtliga sci-fi element som knyter spelen an bör slopas. Leeloo har mediterat, ställt frågor och kommit fram till den objektiva sanningen: tiderna 10 bästa fightingspel utifrån deras påverkan på genren, underhållningsgrad och långlevende scener. Marie har kommit fram till den objektiva sanningen även hon; gamers är helt enkelt övermänniskor, vi kan överkomma tristess och epidemier mycket bättre än alla andra! Petter fortsätter njuta av ledigheten och har kikat på vad som är årets bästa TV-serie hittills, Perry Mason.

Gamereactor summerar: vecka 29
Bör Ubisoft slopa Assassins från Assassins Creed spelen?


Loading next content