Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2020

Så har det blivit dags för er läsare att berätta vilken av alla titlar från förra året som var den bästa av dem alla. Här är resultatet av er omröstning...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Redaktionen har sagt sitt, vi korade spelen vi ansåg vara 2020 års bästa redan förra året (du läser artikeln här). Nu är turen istället kommen för att avslöja vilka spel Gamereactors läsare utsett till fjolårets absolut bästa efter att ha röstat per epost, i kommentarsfältet samt i ett fall per telefon (!). Resultatet är tio kanonfina spel där plats ett ensamt kammade hem närmare hälften av rösterna. En direkt makalös bedrift. Men så är det ett makalöst spel som vann också. Kolla in alla era vinnande mästerverk här nedan.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2020

(10) Immortals: Fenyx Rising / Klicka här för att läsa recensionen
Ubisofts försenade nysatsning erövrade spelarnas hjärtan per omgående och knuffade med en enda rösts marginal ut Assassin's Creed Valhalla från listan. Nu gillade vi ju verkligen Valhalla, men frågan är faktiskt om vi inte håller med er, detta var förbaskat kul.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2020
Detta är en annons:

(9) Doom Eternal / Klicka här för att läsa recensionen
Det våldsamt mustiga, våldsamt snygga och allmänt... ja... bara våldsamma Doom Eternal visade sig vara en värdig uppföljare till Doom-rebooten och vi gav det ett högt betyg. Det gjorde även Gamereactors läsare som liksom vi tycker att Helvetet trots allt är en rätt skön plats att hänga på.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2020

(8) Microsoft Flight Simulator / Klicka här för att läsa recensionen
Ett år där så många av oss satt isolerade utan möjlighet att resa, var det bra ljuvligt att bara hoppa in bakom spakarna på en 747:a och med närmast fotorealistisk grafik resa jorden runt för att titta på allehanda sevärdheter. Att spelet dessutom visade sig bryta ny mark rent tekniskt och faktiskt även vara förbaskat underhållande, gjorde ju heller inte saken sämre.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2020
Detta är en annons:

(7) Half-Life: Alyx / Klicka här för att läsa recensionen
Vi var lika chockade som resten av världen. Plötsligt hade vi ett nytt Half-Life att spela igenom, något som känts ungefär lika sannolikt som att en svensk återigen skulle ta hem Wimbledon. Men här var det i alla fall, och Valve drämde i ordentligt med ett äventyr som både underhöll och nyskapade samt berörde på ett sätt som få spel lyckas med.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2020

(6) Hades / Klicka här för att läsa recensionen
I vår recension av Hade prisade vi "den närmast molekylärt utmätta variationen på den repetitiva grundmekaniken, vilken gång på gång förnyar nyfikenheten och upptäckarglädjen". Och exakt just det är huvudet på spiken. Hades levererar exakt det som gjorde äldre klassiker så vansinnigt bra, kombinerat modernt gameplay. En omedelbar klassiker.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2020

(5) Ori and the Will of the Wisps / Klicka här för att läsa recensionen
Vi kan verkligen inte få nog av de vackra Ori-äventyren, och den passionen är något Gamereactors läsare tydligen är helt eniga med oss om. Den lille krabatens senaste äventyr var så magiskt, underbart och trivsamt samtidigt som det bjöd på mästerligt Metroidvania-gameplay. Att Moon Studios behöll grunderna och inte petade in en massa nya gimmickar bara för att, bidrog till att göra detta lika bra som föregångaren.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2020

(4) Final Fantasy VII: Remake / Klicka här för att läsa recensionen
Vi dundrade på med full pott i vår recension, efter att äntligen ha fått återuppleva Clouds, Barrets och Tifas underbara äventyr (eller början på det åtminstone) i remaken av tidernas möjligen bästa rollspel. Allt satt som en smäck och på något vis såg det ut som man med rosenskimrande nostalgiglasögon tycker sig minnas att grafiken var i originalet, och det gav samma kick att uppleva det nu som till Playstation för drygt två och ett halvt decennier sedan.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2020

(3) Ghost of Tsushima / Klicka här för att läsa recensionen
Det hade det otacksamma nöjet att släppas ungefär samtidigt som ett annat väldigt älskat spel, ni återfinner ytterligare lite längre ned i denna lista. Lyckligtvis hittade det hem till sina fans ändå som fick avnjuta ren samurajpornografi i sin finaste form. Ni viftade med katanas, utforskade världen och klappade rävar samt gav Ghost of Tsushima en bronsplats som årets spel 2020.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2020

(2) Cyberpunk 2077 / Klicka här för att läsa recensionen
Det hade, och har, onekligen sina problem. Cyberpunk 2077-lanseringen är en av de mest kontroversiella i mannaminne. Men spelet har sålt helt våldsamt bra ändå, och många älskar CD Projekt Reds rollspel med alla dess sidouppdrag, unika karaktärer, mångfacetterade huvudstory samt väldesignade värld. Allt detta ledde sammantaget till en hedrande silverplats i årets spel 2020, och det står helt klart att detta ändå är ett äventyr många verkligen tycker om trots bristerna till framför allt Playstation 4 och Xbox One.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2020
ÅRETS SPEL 2020 enligt Gamereactors läsare!

(1) The Last of Us: Part II / Klicka här för att läsa recensionen
Flera förseningar och blytunga läckor samt kritik över tveksamma arbetsförhållanden spelade absolut noll roll i slutändan. The Last of Us: Part II kom, spelades och segrade i somras. Här väntade ett betydligt vuxnare äventyr än vi är vana vid i spelvärlden och Naughty Dog skydde inga som helst medel för att överraska och berätta historien som man själva ville - något som i slutändan ledde till ett mästerverk vi belönade med full pott. Att detta tronar på listans förstaplats känns fullt rimligt (inte minst eftersom det tog silver på vår egen motsvarighet) och ytterst rättvist, och visar att Gamereactors läsare kan det här med smak.Loading next content