Svenska

Fred Andersson

Alla texter av Fred Andersson

2
Timecop 2Score

Timecop 2

Ännu en onödig uppföljare som ingen bett om, eller kanske en riktigt rolig onödig uppföljare?

Text: Fred Andersson
Pirates of the CaribbeanScore

Pirates of the Caribbean

Megasaftigt piratäventyr med Johnny Depp som den vansinnige kapten Sparrow. Jepp, lika bra som det låter!

Text: Fred Andersson
5
Wrong TurnScore

Wrong Turn

Släng ihop en nypa Den sista färden, en stor skopa Motorsågsmassakern och till sist en samling människor du sett utkanten av Huså så får du Wrong Turn, en fasligt rolig och underhållande skräckis.

Text: Fred Andersson
HQ
1
A Mighty WindScore

A Mighty Wind

De få fejkdokumentärer som har producerats är oftast väldigt bra, insiktsfulla och intelligenta. På toppen av dessa ligger Christopher Guests produktioner, och den senaste är A Mighty Wind.

Text: Fred Andersson
0
Out for a killScore

Out for a kill

Just när man trodde det var säkert i videobutiken dyker vår favorit-tjockis upp med ännu en actionklassiker utan dess like!

Text: Fred Andersson
0
WarheadScore

Warhead

De som följt mina recensioner här på Gamereactor, vet om min kärlek för obskyra actionfilmer från Scanbox. Ett av världens finaste produktionsbolag, Nu Image, har nu åter genom nordens roligaste videobolag släppt ännu en megatöntig direkt-till-video klassiker!

Text: Fred Andersson
0
The Final CurtainScore

The Final Curtain

Svart komedi är lika svårt att producera som att hålla i en iller insmord i mattfett, ibland går det helt enkelt åt skogen. The Final Curtain är en svart komedi som är så svart att man faktiskt undrar om det är komedi eller ren och skär tragik.

Text: Fred Andersson
0
AdaptationScore

Adaptation

Just när jag trodde att jag hade tröttnat på smarta, självmedvetna dramakomedier så kommer Adaptation och vänder upp och ner på min DVD-spelare. Tänk att Nicolas Cage faktiskt kunde vara så sevärd ändå!

Text: Fred Andersson
HQ
2
2001 - A Space travestyScore

2001 - A Space travesty

En film som får När skinkorna tystnar och Spy hard att verka som originella och nyskapande klassiker. Ja, denna filmen fick mig att fnissa två gånger - lågt!

Text: Fred Andersson
0
Liftaren 2Score

Liftaren 2

Jag är pinsamt svag för onödiga uppföljare och slänger mig lätt sidledes i slow-motion in i närmaste videobutik när något sådant dyker upp. Liftaren 2 är ingen undantag då ettan är en av de finaste filmerna från åttiotalet och tvåan, hur dålig den än är, måste bli sevärd på något sätt.

Text: Fred Andersson
0
Half Past DeadScore

Half Past Dead

Steven Seagals karriär har gått spikrakt nedåt och verkar inte stanna av, men på något underligt sätt så verkar han acceptera läget och fortsätter att pressa ur sig mer eller mindre bra actionrullar. Detta är en av de senaste och det är faktiskt inte så illa.

Text: Fred Andersson
0
Röd DrakeScore

Röd Drake

Michael Mann, Jonathan Demme, Ridley Scott och...Brett "Rush Hour" Ratner? Det var nog inte bara jag som satte yoggin i halsen när jag fick reda på vem som skulle axla regin för nästa Hannibal-film. Katastrof eller tokeri, det är frågan...

Text: Fred Andersson
0
DeathwatchScore

Deathwatch

Under konceptet Midnight Movie Madness har Scanbox gett oss flera fina guldkorn till samlingen, bland annat utmärkta Dagon, Dahmer, Dark Water med flera. Denna gången är det brittiska Deathwatch som står på tur.

Text: Fred Andersson
0
Cube 2: HypercubeScore

Cube 2: Hypercube

Den första Cube-filmen är en liten favorit hos låtsas-intellektuella som tror att de har en hum om vad den handlar om. Tvåan, eftersom det just är en tvåa, har blivit orättvist sågad bara just för sakens skull. Men här tas den emot med öppna armar.

Text: Fred Andersson
0
Katastroflarm Los AngelesScore

Katastroflarm Los Angeles

Mark Dacascos och Rutger Hauer gör ännu ett ytterst smart karriärsval och dyker upp i något som knappt kommer att användas som underlägg på en svensexa.

Text: Fred Andersson
HQ
0
Alien HunterScore

Alien Hunter

James Spader dräggar i en film vars manus han inte skulle ha läst för 5 år sedan. Varför? Är han galen? Eller kanske uppskattar han ett hederligt plagiat från Nu Image?

Text: Fred Andersson
0
Project Shadowchaser 3000Score

Project Shadowchaser 3000

Föga anade Ridley Scott vad han skulle ställa till med i och med att han skrev på kontraktet att regissera den odödliga skräckfilmen Alien. Detta är en del av den tradition han startade!

Text: Fred Andersson
2
Portrait of a VampireScore

Portrait of a Vampire

Just när man trodde att botten är nådd så kommer det en ny film och slår upp ett stort hål som göra att hela fanskapet svämmar över. Denna gången är det Portrait of a vampire som är skyldig till katastrofen.

Text: Fred Andersson
0
RevelationScore

Revelation

Udo Kier! Udo Kier! Udo Kier! Udo Kier! Udo Kier! Udo Kier! Udo Kier! Udo Kier! Udo Kier! Jag tror det räcker faktiskt...

Text: Fred Andersson
0
Double VisionScore

Double Vision

Den asiatiska flodvågen slår emot oss utan förvarning. Näste man till rakning är den taiwanesiska seriemördarthrillern Double Vision, komplett med en svettig och rödplufsig David Morse.

Text: Fred Andersson
7
Hipp Hipp! Säsong 1Score

Hipp Hipp! Säsong 1

Utmärkt svensk humor äntligen ute på dvd. Den svenska (skånska?)humorn är inte död än, även om vissa påstår det. Hipp Hipp! bevisar motsatsen.

Text: Fred Andersson
7
Futurama Säsong 4Score

Futurama Säsong 4

I den fjärde säsongen blir Kif gravid, Bender blir omopererad till kvinna och Zoidbergs folk erövrar jorden. Kan det bli bättre?

Text: Fred Andersson
0
Wind & CloudScore

Wind & Cloud

Det är inte varje dag Scanbox levererar höjdarrullar, och detta är tyvärr ett sånt exempel. Dålig Hong Kong-action som är så svårt att se igenom att en titt på Farmen skulle vara en baggis!

Text: Fred Andersson
2
DagonScore

Dagon

Spanjorerna slår till ännu en gång med orginell skräck. Denna gången är det den store Lovecraft som filmatiseras och frågan om detta kanske till och med är en lyckad filmatisering?

Text: Fred Andersson
1
The TransporterScore

The Transporter

Tokfransk dunderaction med importerade Hong Kong-stjärnor. Inte för den med svagt sinne och tråkig fantasi.

Text: Fred Andersson
0
Death to SmoochyScore

Death to Smoochy

Kolsvart komedi av mästaren själv, den lille knubbige dvärgen Danny Devito. Robin Williams svär och är våldsamt och Edward Norton är lika mesig som vanligt.

Text: Fred Andersson
1
How to kill your neighbour's dogScore

How to kill your neighbour's dog

Kennet Branagh har lämnat sitt kära england och gamla dammiga pjäser och satsar hårt på en Woody Allen-liknande komedi om en författares vedermödor i Los Angeles.

Text: Fred Andersson
1
The BadgeScore

The Badge

Under den förkortade titeln The Badge så har ännu en okänd film med den ständiga tölpen Billy Bob Thornton prånglats ut av våra hjältar på Scanbox. Fråga är om de gjorde ett bra val den här gången?

Text: Fred Andersson
0
Okänd identitetScore

Okänd identitet

Allas vår favorit-tjockis Alec Baldwin har blivit ännu rundare, men försöker ändå vara en världsvan James Bond. Men sanningen är nog att jag älskar han mer och mer för varje gång han klämmer i sig en för lite kostym, till exempel i den här filmen.

Text: Fred Andersson
0
DisasterScore

Disaster

Scanbox är ett gyllene bolag när det gäller att servera oss snabbproducerade actiondängor med tveksamma kvalitéer. Detta är precis en sådan film, och jag älskade varenda sekund av den.

Text: Fred Andersson
1
SolarisScore

Solaris

Steven Soderbergh ger sig på en re-make an den ryska filmateseringen av Stanislaw Lems klassiska sci-fi bok.

Text: Fred Andersson
Jason XScore

Jason X

Tidernas mest enkelspårige mördare är tillbaka för en tionde del. Denna gång i rymden där ingen kan höra någon skrika... eller?

Text: Fred Andersson
1
Gangs of New YorkScore

Gangs of New York

Spretigt men storslaget då Scorsese berättar om USAs unga dagar, om kvarteret Five Points och om människorna som formade New York.

Text: Fred Andersson
2
X-Men 2Score

X-Men 2

Fem gånger så dyrt, fem gånger så snyggt men är X-Men 2 verkligen fem gånger så bra som sin föregångare? Svaret är nej.

Text: Fred Andersson
0
Den stillsamme amerikanenScore

Den stillsamme amerikanen

Välspelat, tätt och spännande blir det då Philip Noyce berättar om tiden före Vietnamkriget i Den stillsamme amerikanen.

Text: Fred Andersson