Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Redax Ritar: Mega Man

Efter att vi försökt rita Mario, Sonic samt Lara direkt ur minnet är det dags för denna hop hopplöst usla illustratörer att försöka minnas hur Mega Man ser ut...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigare delar ur denna artikelserie:
Redax Ritar: Super Mario
Redax Ritar: Sonic the Hedgehog
Redax Ritar: Lara Croft
Redax Ritar: Crash Bandicoot

Redax Ritar: Mega Man

Jonas Mäki om sin Mega Man:
Varför min Mega Man fick öron som tycks vara proppade med sjaskiga örringar vet jag inte, ej heller varför han ser krockskadad ut och jag undrar även om han har tuppkam. Som upphovsman borde jag ju kunna besvara detta, men tyvärr gör handen som den vill med pennan på pappret, för i mitt sinne skulle det se helt annorlunda ut.

Redax Ritar: Mega Man
Detta är en annons:

Johan Vahlström:
Efter Crash-fiaskot kände jag att det här bara måste bli bra, för att rädda min familjs heder och att framtida generationer inte ska behöva skämmas. Nåväl, speciellt Mega blev det ju inte, men lite halvglad är han ju i alla fall.

Redax Ritar: Mega Man

Marcus Persson:
Den blåa bombaren? Nej detta är hans avlägsna och ökända kusin det blåa missödet. Nu får Dr. Wily passa sig.

Redax Ritar: Mega Man
Detta är en annons:

Joakim Sjögren:
Mega Man är svår att rita. Konceptet är visserligen enkelt då det egentligen bara en liten robotpojke med en kanon till arm och en stor hjälm på skallen, men det var samtidigt väldigt mycket mer avancerat att få till ett accepterat resultat. Jag tror till exempel jag råkade göra min Mega Man betydligt längre än vad han egentligen borde vara, och av någon anledning valde jag dessutom att markera ut hans navel vilket får det att se ut som om han står, snudd på naken, i ett par väldigt små kalsipper och siktar sin kanon stolt mot skyn. Ska jag sedan vara ärlig så tror jag detta är det närmsta jag någonsin kommit ett självporträtt. Omedvetet såklart, men ändå.

Redax Ritar: Mega Man

Marie Liljegren:
Blev rätt nöjd när jag gjorde hjälmen. Sen började en spiral av felbedömningar från min sida. Det som skulle bli en bild av Mega Man blev i stället en bild av Mega Mans halvbror som blev till efter ett snedsteg med Iprenmannen som resulterade i ett litet mindre format på snubben. Något skelögd och som tyvärr stannat i blöjåldern på grund av svår inkontinens. Men annars är jag nöjd.

Redax Ritar: Mega Man

Petter Hegevall:
Hahahaha, jag vet inte vad det är för fel på mig, men något är det ju - såklart. Annars skulle inte alla gulliga spelhjältar dyka upp i min skalle som alkoholiserade gamla snuskpellar. Det är mörkt, detta. Sotsvart. Men hey, jag minns åtminstone hur hans ikoniska hjälm ser ut.

Redax Ritar: Mega Man

André Lamartine:
Dag 32: Han närmar sig nu, chefredaktören. Med påskriset och sin bästa prygelkäpp i högsta hugg, flåsande och svettig. Jag kan höra hans ylande om "regelbrott" och "fuskfasoner"" om nätterna, men jag kan inte hjälpa att vissa av dessa spelikoner sitter fastbrända i min minnesbank - även om proportionerna inte blev särskilt bra denna gång. Och han blev mer av en spinkig animefigur än önskat. Men det är ju hela poängen, man bara ritar det första man minns och ÅH GUD HAN ÄR PRECIS BAKOM MI-

Redax Ritar: Mega Man

Patrik Severin:
Mitt bidrag är den eminenta Hoplit... Mega Man. En karaktär som jag egentligen varken gillat, ogillat eller spelat så många spel med. Däremot tycker jag att framtida Mega Man ska ha en borste på huvudet av hästhår eller liknande. Den ska såklart vara möjlig att anpassas av spelaren. Vill man ha en grön, röd, lila eller gul kan man det. För Mega Man utan mohawk på huvudet känns helt enkelt inte rätt.

Redax Ritar: Mega Man

Henric Pettersson:
Jag tyckte att allt gick galant. Åtminstone under ''konstverkets'' första minut. Sen skapades ansiktet som fick den blåa skjutglada pojken att se brutalt missbildad ut där ögonen fick honom att se ut som något helt annat än en människa. Men resten ser ju faktiskt väldigt fint ut och därför anser jag att ingen skugga skall falla över mig. För detta är ändå konst, och den som inte kan se det - har det helt enkelt inte i sig. Jag tror inte ens att André kan bemästra mig den här gången. Så fin är den. Min teckning.

Redax Ritar: Mega Man

Olof Westerberg:
Jag minns knappt skillnaden mellan Mega Man och Astro Boy. Visst var Mega Man näck sånär som på Y-fronts-kalsingar?

Tidigare delar ur denna artikelserie:
Redax Ritar: Super Mario
Redax Ritar: Sonic the Hedgehog
Redax Ritar: Lara Croft
Redax Ritar: Crash BandicootLoading next content