Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

GRTV News - PlayStation-chefen Jim Ryan avgår

Efter fyra år i toppen av Sony Interactive Entertainment.

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av GRTV News. Idag har vi en riktigt överraskande nyheter för dig och det handlar om en av de mest framstående figurerna i hela spelindustrin eftersom Jim Ryan, VD för Sony Interactive Entertainment, har meddelat att han kommer att avgå från den rollen. Han kommer att gå vidare från är chef för PlayStation och, ja, det betyder att vi kommer att få en liten omskakning upp på toppen av Sonys spelsida. Så, med detta som utgångspunkt, låt oss dyka ner i nyhetsinslaget och se vad som händer."

"PlayStations chef Jim Ryan avgår. Kan detta vara den förändring som många har frågat efter?
Det har nästan gått fyra år på dagen sedan Sean Layden, den tidigare PlayStation-chefen, plötsligt och mystiskt lämnade Sony. Detta ledde till en hel del förändringar på företaget när det japanska företagets speldivision började verka mer fokuserad på Europa genom utser holländaren Herman Holst till chef för PlayStation Studios och ersätter Layden med brittiska Jim Ryan. Den senaste förändringen har gjort många besvikna. Ryan har helt enkelt inte verkade vara en spelare och mycket mer affärsmässig och stel. Vi kommer snart att få veta hur PlayStation utvecklas utan honom. Jim Ryan avslöjar att han går i pension och därmed kommer att lämna PlayStation och Sony Interactive Entertainment den 31 mars efter 30 år på marknaden företag. Den 1 april kommer Hiroki Totoki att ta över som tillfällig VD för SIE medan företaget hittar en lämplig ersättare, dvs. befordrar Shuei Yoshida om han vill det. Så vem tror du vill ta över och vilken typ av förändringar hoppas du på att få se?
Så ja, ganska stora nyheter där. Jim Ryan, VD för Sony Interactive Entertainment, sorterar av Sonys speldivision, dvs PlayStation, lämnar företaget efter 30 års arbete där och fyra år som huvudansvarig. Det kommer att bli officiellt den 31 mars 2024, dvs. i princip början på ett nytt räkenskapsår från Ryan Sane. Och sedan, ja, den interimistiska VD kommer att vara Hiroki Totoki innan Sony officiellt namnger en full ersättare, vilket vi ännu inte har att höra om ännu. Iric lägger in nyhetsartikeln där. Shuei Yoshida, om han vill ha det, kanske han kommer att göra det. Kanske Yoshida tar det. Vem vet? Vi får reda på det snart. Men ja, kanske detta är en förändring som Sony behöver. Sony har gjort några olika felsteg på senare tid, Jag vill säga. De har en fantastisk portfölj av förstapartstitlar, vilket i princip är nästan oöverträffad om man inte jämför med Nintendos utbud av spel. Men ganska Sony verkar ligga lite efter på många andra områden. Ja, deras konsol försäljningen är skyhög och det kommer att fortsätta så eftersom de har alla förstapartstitlar som driver på det. Och de har många marknadsföringsavtal som också främjar detta."

"Men när man tittar på vad Xbox gör med Game Pass och verkligen omdefinierar utrymme med molnspel också. Och när man tittar på alla de senaste tillkännagivandena av PlayStation-spel där det finns ett stort fokus på levande serviceprojekt, som folk verkar att redan vara ganska trött på, och Sony har inte ens släppt många av dessa spel."

"Du måste titta på det och säga att den riktning som tas under Jim Ryans regel inte har varit den mest idealiska för konsumenterna eller för varumärket PlayStation och Sony. Men återigen, vi kommer se vem som ska komma in och ta över rollen här. Kanske kommer det att bli en japansk tillfällig VD. Kanske blir det en japansk VD på heltid i framtiden också, vilket skulle vara en enorm förändring med tanke på att de senaste fyra åren har varit en brittisk VD."

"Och innan dess var Shawn Layden, som är amerikan. Så ja, men när vi vet mer kommer vi säkert att Jag håller er underrättade och uppdaterade. Det är en stor förändring och utan tvekan kommer det att vara lite av en skakning upp runt Sony också efter detta. Och när vi vet mer, kommer vi att se till att hålla dig postat. Så tills dess hoppas jag att ni får en trevlig torsdag och att vi ses på nästa avsnitt. Ta hand om er, allihop."

"Transkriberat av https://otter.ai"

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler