Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Volvo XC60 - EV Hour

Vi bryter mot den gyllene regeln, och med XC60 tar vi en titt på vår första hybrid, men oroa dig inte, för även om det här är en Volvo från det förflutna är det också grunden för framtidens Volvo.

Audio transcriptions

"Välkomna alla till en ny EV-timme. Den här gången för första gången någonsin, tar vi en titt på en plug-in-hybrid istället för en renodlad elbil. Och det finns en bra anledning till det, eftersom vi här i Scandies, Skandinavien alltså, tenderar att dras till Volvo när det blir tufft. Det är inpräntat i oss, faktiskt. Och om du har märkt det, Danmark har under de senaste två dagarna förvandlats till ett riktigt vinterland, och i just mitt område har det kommit uppemot 90 centimeter snö. Och jag befann mig på en vägskäl där jag undrade, ja, är allt det förtroende vi sätter till en tillverkare som Volvo välplacerat? Det här är XC60. Den är en stöttepelare i Volvos sortiment, och även om den bara går 70 till 80 kilometer på enbart el, är den fortfarande en ikon."

"Så låt oss ta en titt.
Det är nu jag måste berätta för dig att vi bryter mot vår egen regel här.
Den här videoserien heter EV Hour, Electrical Vehicle Hour, men XC60 är en hybrid. Den innebär att du under riktigt bra förhållanden kommer att kunna köra runt 80 i vissa uppskattningar, WLTP säger, upp till 100 kilometer på ren el. Och även om den siffran är ganska fantasi, har jag fått runt 65 till 70 kilometers räckvidd på ren el när jag har kört XC60."

"Det är ganska bra för en stor, skrymmande, tung Volvo som denna. Och säkert, i kombination med den stora bränsletank, kommer du säkert att kunna köra hela vägen. Och sanningen är att det fortfarande finns en plats för förbränningsmotorer, och särskilt i kombination med elmotorer, åtminstone för tillfället. Så vi tänkte att vi skulle snåla in lite på vår enda regel och se vad moderna hybrider kan göra, åtminstone innan vi slutligen släpper ut dem på bete om något år. Även om XC60 saknar leksaker och prylar jämfört med de flesta moderna elbilar, finns det fortfarande coola grejer här. Full Google-integration, massagesäten, head-up-display, Barris & Wilkins högtalarsystem, trådlös laddningsplatta. Allt finns här, även om man måste använda en kabel för Apple CarPlay borde vara straffbart med många års fängelse vid det här laget."

"Utöver det pratar vi om 455 hästkrafter, 6,4 kilowatt laddning, fyrhjulsdrift med en pedaldrift och 1,6 meters åkhöjd. Det här är en best. En best med närvaro.
En ädel hållning, nästan. Alla dessa specifikationer är verkligen imponerande, men när du jämför den med något som EX90, som kommer att debutera på vissa platser och redan har debuterat på andra, ser det här lite föråldrat ut i jämförelse. Så även om det inte är något fel i sig med det, och jag skulle mycket enkelt kunna rekommendera dig att köpa det idag, skulle jag förmodligen, för min egen skull, avvakta lite och investera i framtidens Volvo."

"En Volvo från det förflutna? Visst. Men låt oss inte glömma att vägen till framtiden har kantats av ett arv, och det arvet är XC60. Det är genom bilar som denna som Volvo inte bara har uthärdat, utan blomstrat. Och jag tycker att dess robusthet, eller åtminstone en förväntan om att den kan att den ska klara alla hinder, är en av de mer förtjusande överraskningarna med bilen."

"Snön i Danmark har fortsatt att vräka ner under de senaste dagarna, och för många bilar där jag bor har det varit ganska svårt att ta sig fram. Det är faktiskt sanningen. Jag är på på att lämna tillbaka bilen, och en sak som jag kommer att sakna är att det finns en offroad förmåga, en viss robusthet i hjärtat av Volvos DNA. Och om det kan överföras till EX90, en elektrisk plattform som tillverkats på ett så intrikat sätt, tror jag att det kan bli riktigt intressant. Jag gillar Volvo XC60, men jag skulle inte köpa den själv. Jag gillar leksaker, prylar, massiva skärmar och lite mer känsla på insidan. Men mina föräldrar köpte en Volvo till min hela min barndom, och efter att ha kört XC60 kan jag se var de kommer ifrån. För min egen skull kan jag bara säga det här. Gud, vad jag längtar efter att få köra EX90. Jag hoppas att Volvo låter mig göra det snart."

"Vi ses på nästa."

EV Hour

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler