Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Audi Q8 e-tron - EV Timme

Audi Q8 är ett odjur, en lyxig stridsvagn för att transportera både dig och dina nära och kära i komfort, stil och säkerhet. Men är den lika bra som Audis andra erbjudanden?

Audio transcriptions

"Välkomna alla till en ny Gamereactor EV-timme, den här gången med fokus på toppmodellen Audi Q8 e-tron. Det här är S-line-modellen med 408 hästkrafter. Det här är ingen dålig bil. Den är dyr, den är extremt välgjord och den är definitivt utformad för de rika bland oss, skulle jag säga. Det är inte den sportigare, mer iögonfallande GT, men det är definitivt en lyxig fordon i ordets alla bemärkelser. Så när jag satte mig i den för första gången för att köra runt julrundan, ja, då blev jag på gränsen till besviken över den nivå av prylar som jag hittade. Det kändes helt enkelt som om det inte fanns tillräckligt med leksaker. Men som sagt, sedan körde jag den, och jag körde den kanske mycket mer, och med min familj i bilen på den där julresan, och jag fann något annat som var mycket mer sant än jag först trodde, nämligen att det inte alltid är om mängden leksaker och prylar. Det handlar också om byggkvaliteten, designelementen, sammanhållningen av de små sakerna, som utgör en större helhet. Låt oss ta en titt."

"Det är de dubbla laddningsportarna på vardera sidan, ljudet när dörrarna öppnas och stängs, den haptiska återkopplingen på skärmarna, kvaliteten på sätena, särskilt i baksätet, samt de underbara klimatkontrollerna i mitten. Allt är böjt, precis rätt, extrapolerat och förfinat. Och även om det kanske är lite fantasilöst för vissa, eller saknar galna måsvingedörrar, eller lite för mycket utrymme, så är det en mycket, mycket, mycket, mycket, mycket, mycket, mycket, eller saknar galna måsvingedörrar, eller har en annorlunda form på ratten, allt är precis där det ska vara, och det bara fungerar."

"Det som vi motorjournalister försöker göra i de videor som vi gör, och jag säger inte att jag nödvändigtvis räknar mig själv till den gruppen människor, men du vet, ett skämt kan vara ett skämt, är att vi försöker förmedla en känsla. Vi försöker visa dig hur det känns att sitta i hytten och köra, för det är mycket viktigt. Vi kan ge siffrorna, men du kan leta upp dem på en webbplats. Vi kan visa dig interiören och exteriör, men ni kan också googla på pressvideor och bilder som företagen själva har tagit fram."

"Så vilket värde kan vi tillföra? Jo, vi kan berätta hur det känns när alla dessa små bitarna och bitarna samlas till den sammanhängande helhet som jag pratade om tidigare. Och den saken med en Audi är att man kan tycka att interiören är lite sparsmakad. Man kanske ser exteriören som lite konservativ, men det är när alla dessa saker kommer tillsammans som något magiskt händer. Och jag vet inte om det är byggkvaliteten, eller om det bara är ett sätt för dem att designa dessa bilar som skrymmande enheter, men de gör något. Och även om jag inte kan sätta sätta fingret på vad det är, kan jag säga att X-faktorn finns där. Grejen med Audibilar är att att de tar tid. Det tar tid att förstå varför de är så dyra, för man kan inte omedelbart se det eller känna det. Jag menar, det finns inte en 37-tums OLED-panel mitt i ansiktet som ger mig alla möjliga konstiga statistik- eller underhållningssystem. Nej, det handlar om sammanhållningen av mindre sakerna. Jag har sagt det hundra gånger i den här videon. Men ta ett särskilt exempel, som jag nu kommer att vrida min gimbal runt så att du kan se vad det är jag pratar om. Så låt oss prata. Den här lilla klyftan har jag faktiskt kritiserat tidigare."

"Och den allmänna idén var att om jag lägger min hand här, så finns det ett gapande hål där dina drinkar ska stå, men jag tycker att det verkar väldigt ojämnt designmässigt. Men sedan började jag köra och jag började känna hur det här utrymmet används. Jag knuffade den här saken framåt och började vila min hand här, där den så sömlöst integreras med utrustningen, som finns precis här. Självklart är det en elbil, så det finns back, neutral, kör. Det är de viktigaste som jag har använt. Men just den här positionen är så naturlig. Det är lite som en makt ställning nästan. Det får mig att känna mig i kontroll. Så är det något som, du vet, jag omedelbart kan rekommendera när jag satt här första gången? Nej, men när jag körde den blev det genast uppenbart att Audi var smartare än jag. Jag tror att det är lite av en ledtråd för hela bilen."

"Audi Q8 e-tron är inte billig och Audi tar så mycket betalt för att de tror att du kommer att falla till föga för kvaliteten mer än billiga tricks, klockor och visselpipor. Och även om jag först trodde att jag skulle behöva mycket mer av dessa för att kunna rekommendera det, så började vädret att förändras. Det började med fläckar av snö i luften, som ni kan se här. Jag tänkte flyga lite med drönaren, prata lite lite mer om funktionerna, men titta på det här. Regnigt, snöigt, inte lämpligt för den här typen av arbete."

"Jag går nu. Och sedan övergick situationen i Danmark snabbt till en fullskalig snöstorm som vi inte har sett på flera år. Och det var då jag insåg att det i slutändan är kvalitet och tillförlitlighet som räknas. Jag står i dörröppningen den dag då jag ska leverera Audi Q8 e-tron tillbaka till Audi, men ta en titt på vädret utanför."

"Det är helt insnöat. Jag har precis tömt bilen, men titta, mannen.
Så här har det sett ut de senaste dagarna här i Danmark.
Det är helt fruktansvärt, men jag är inte orolig eftersom jag har kunnat lita på det här fordonet under hela den tid som jag har haft det. Och för det kommer jag att sakna det. Det har väglett mig genom en del riktigt osäkra stunder under de senaste dagarna, det kan jag säga. Så bra för Audi."

"Vi ses på nästa."

EV Hour

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler