Svenska
Gamereactor
Videos
Fortnite
HQ

GRTV News - Disney investerar 1,5 miljarder dollar i Epic Games

Att göra spel och Fortnite universum.

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av GRTV News. Idag kommer vi att prata om något som hände igår kväll. Det finns faktiskt massor av intressanta saker som hände igår kväll eftersom Disney bara bestämde sig för att tillkännage allt."

"Men anledningen, det som vi ska prata om idag gäller spelen spelindustrin mest. Disney har nämligen investerat 1,5 miljarder dollar i Epic Games. Nu är 1,5 miljarder dollar låter som en enorm summa pengar och det är det, eller hur? Det är en enorm summa pengar. Men Epic Games tjänar en enorm summa pengar på Fortnite. Så det är inte som, en 50-procentig andel i företaget eller något liknande. Förvänta dig ingenting så betydande som det. Men det är fortfarande en massiv investering i Epic Games. Och det anledningen till att de har gjort detta är att de vill göra, Disney vill göra fler spel."

"De vill expandera Fortnite-universumet och de vill fortsätta att öka sin närvaro inom spelsektorn. Det är en del av deras, antar jag, strategi för multimediaunderhållning.
Men ja, hur som helst, låt oss dyka in i nyheten. Låt oss se vad det här handlar om och sedan pratar vi lite mer om det efteråt. Disney betalar 1,5 miljarder dollar för Epic Games för att skapa spel och Fortnite-universum. Förvänta dig att se mer av Avatar, Kalle Anka, Indiana Jones, Marvel, Pixar, Star Wars, The Simpsons och mycket mer i metaversen. Fortnite är ett sådant enorm framgång att det är lätt att glömma bort att ganska många företag äger delar av utgivaren och utvecklaren Epic Games. Detta är en av anledningarna till att spelet har lyckats otroliga samarbeten med gigantiska varumärken och franchises som Lego, Marvel och Star Wars genom åren. Det är ingenting jämfört med vad som kommer att hända nu. Disney har meddelat att man investerar 1,5 miljarder amerikanska dollar i ett i Epic Games och gör det helt klart att anledningen till detta är att samarbeta med i helt nya spel och underhållningsuniversum som ytterligare kommer att utöka räckvidden för älskade Disneys berättelser och upplevelser. Det betyder inte att vi kommer att sluta se spel som Marvel's Spider-Man 2, Avatar Frontiers och Pandora, Star Wars Outlaws, Marvel's Blade eller andra spel i Disney-universum från bland annat PlayStation Studios, Xbox Game Studios, Square Enix och Firaxis. Som Disneys VD Robert A. Igers uttalande får det att låta som om samarbetet mellan Disney och Epic Games främst fokuserar på Fortnite. Och detta är citatet. Så, vår befintliga nya relation med Epic Games kommer att föra samman Disneys älskade varumärken och franchises med det enormt populära Fortnite i ett omvälvande nytt spel och underhållning universum. Betyder detta att dessa Epic-titlar kommer att likna Lego Fortnite mer än Marvel's Spider-Man och liknande? Det får framtiden utvisa, men räkna med att se mycket mer Avatar, Kalle Anka, Indiana Jones, Marvel, Pixar, Star Wars, The Simpsons och Epic Games och Unreal Engine-titlar om slash när affären är godkänd. Vad tror du om denna metaverse 2.0 Disney Infinity 4 låter? Och jag tror att det är ett mycket bra sätt att rama in det faktiskt. Det är ungefär som Disney Infinity 4. Otroligt att tänka sig att de har haft så många av spelen. Men ja, det gör det inte vara mycket mer än ett sätt att utnyttja den massiva spelarbasen i Fortnite som fortsätter att utvecklas, fortsätter att växa, fortsätter att expandera. Vi har sett det här förut."

"Hur som helst, det är som jag sa, jag tror att Fortnite är en riktig vändpunkt på slutet av 2023 när det släpps alla dessa typer av ytterligare spel. Lego Fortnite, Raket Racing, den typen av saker. Jag tror att det har banat väg för var framtiden för Fortnite ligger. Självklart är Battle Royale fortfarande en mycket viktig del av det. Och det är förmodligen fortfarande det som skapar mest underhållning eller engagemang, som vi säger, bland fansen. Men Jag tror att det här är beviset på att vi kommer att få se något mer på Disney-sidan av saker i förhållande till dessa slags spin-off-spel som är en del av Fortnite som en övergripande produkt, men som samtidigt är väldigt självständiga. I vilket fall som helst, som vi sa Iric säger i inslagen där, du vet, bara för att Disney investerar alla dessa pengar i episka spel betyder det inte att de inte kommer att göra de saker som de har gjort på andra håll längre. Marvel's Spider-Man 2 är en enorm framgång. Avatar har varit ganska stort för Ubisoft. Marvels Blade är fortfarande under utveckling, ganska tidigt av allt att döma, eller kanske halvvägs igenom. Star Wars Outlaws är tänkt att komma ut någon gång i år, enligt rykten. Några rykten tyder på tidigt i år, andra rykten tyder på sent, vi är inte helt säkra. Och sedan.., ja, naturligtvis, saker som Marvel's Midnight Suns från Firaxis för några år sedan vid den här tidpunkten."

"Men jag tror att vi fortfarande kommer att se alla dessa olika saker och förhoppningsvis, men förhoppningsvis betyder detta att vi kommer att få se några mer intressanta saker ovanpå det också. Saker som kan föras till liv i Fortnite, som Lego Fortnite, som kom från ingenstans och överraskade många, och det har fortsatt att växa sedan dess. Men ja, när vi vet mer om detta kommer vi att se till att hålla dig uppdaterad och uppdaterad. Det bör också sägas att denna insats eller denna investering ännu inte har slutförts. Det stora att säga är om eller när detta kommer att slutföras. Vanligtvis brukar denna typ av 1,5 miljarder dollar, det är bara en investeringsandel, det kommer förmodligen att gå igenom. Det är inte så att Disney är ute efter att köpa Epic Games för 35 miljarder eller något löjligt."

"Men ja, när vi vet mer om detta kommer vi att se till att hålla dig uppdaterad och uppdaterad. Och ja, som vanligt är vi tillbaka i morgon med veckans sista GeoTV-nyhet. Så tills dess, hoppas att du njuter av resten av din torsdag och vi ses på andra sidan. Ta hand om er, brorsan."

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler