Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Nio ET7 - EV Hour

Vi ger oss ut på vägarna i den här rymliga sedanen som har omgivande belysningszoner, en AMOLED-centerdisplay och en räckvidd på 1 000 km.

Audio transcriptions

"Välkomna alla till en ny upplaga av EV Hour, den här gången tar vi en titt på en helt ny ny tillverkare på scenen, NIO.
Det har blivit alltmer uppenbart för mig att tillverkningsförhållandena helt enkelt är enklare när man tillverkar en elbil jämfört med en gammal förbränningsmotor, finns det bara fler tillverkare på den globala scenen som inte bara kan designa och tillverka tillverka modeller, utan även tillverka dem i stor skala."

"Det skapar ökad konkurrens och bättre villkor för konsumenterna, vilket bara är bra.
Och en av de tillverkare som jag har tittat på i månader och månader och månader är NIO, och särskilt den här, ET7.
Den är väldigt dyr, men den har också några helt nya idéer om vad en lyxig EV-sedan ska vara."

"Så jag är otroligt taggad på att komma igång.
Så låt oss börja.
Grundläggande först, fyrdörrars lyxsedan, upp till 100 kilowatt batteri, bra för en teoretisk räckvidd på cirka 700 kilometer."

"Två elmotorer med en sammanlagd effekt på 644 hästkrafter, Snapdragon-baserad 12,8-tums pekskärm, en inbyggd egenutvecklad smart assistent som heter Nomi, en rad kameror och LiDAR-sensorer överallt, och den rymligaste sedanhytt jag någonsin suttit i.
Låt oss uppehålla oss lite vid det."

"Även om en del av designen och i synnerhet materialvalen här verkar gynna ett hållbart utseende snarare än en bra handkänsla, är allt här när det gäller funktionalitet och estetik och sammanhållning, om ni så vill.
Det ser bra ut och känns bra för det mesta, och det finns ingen riktig funktion eller speciell fin liten sak som du skulle hitta i andra elbilar för lyxsedaner som egentligen inte finns här."

"Och medan vissa andra journalister verkar klaga på långsamma OS-starter eller bara en allmänt system som inte svarar här på den centrala skärmen, men det har verkligen inte hänt mig.
Så jag kan bara rapportera vad jag har upplevt och vad jag har upplevt är verkligen en ganska lyhörd, alltigenom bra lyx-EV."

"Så där ja.
En av de mer kontroversiella egenskaperna hos NIO ET7 och NIO-bilar i allmänhet är tillägget av Nomi.
Hon är en smart bilassistent som du kan se på många andra moderna bilar."

"Men NIO valde att förankra henne genom en liten, cirkulär, ansiktsliknande display monterad ovanpå av en hydraulmotor på bilens instrumentbräda, och jag kan faktiskt visa dig precis här.
Det här är Nomi, och hon sitter precis där när du kör och blinkar, blinkar åt dig, ler mot dig och är redo att ta sig an en massa kommandon som har tillgång till alla bilens centrala funktioner."

"Så hon kanske lyssnar efter något i stil med, hej Nomi, sänk alla bilens fönster.
Och som du kan se gör hon det med ett leende på läpparna.
Nu är frågan uppenbarligen, är detta något som människor vill ha?
Vill vi komma närmare den AI-hjälp som kommer att styra våra liv från och med nu?
Jag är inte säker på det."

"Det verkar som om vissa tycker att det är lite för pråligt, men det är ganska coolt.
Du måste vara ärlig.
Det är lite coolt.
Jag menar, det skulle vara orättvist att gå igenom hela videon utan att prata om just den här aspekt här, utrymmet på baksidan."

"Jag kan tänka mig många EV-SUV:ar som kostar antingen lika mycket eller till och med mer än ET7 som inte erbjuder lika mycket utrymme som den här baktill.
Den är verkligen otroligt rymlig.
Du ger upp en hel del utrymme i bagageutrymmet som ett resultat."

"Den har både samma storlek och form som den du hittar i en Tesla Model 3 eller en Polestar 2 till och med.
Men ändå, vad du ger upp det för är väldigt tydligt här, där det är rymligare än jag någonsin har sett i en sedan som denna."

"Det kanske bara beror på att jag är grön och inte lika erfaren som andra motorjournalister, men jag blev helt förbluffad när jag såg det här för första gången.
Så bra av NIO att lägga till detta.
Du kanske tänker att allt detta låter ganska bra, och det gör det också."

"Det känns bra att köra.
Den har en rymlig kupé, en härlig räckvidd och utmärkt byggkvalitet.
Men det finns ett stort hinder som ET7 måste ta sig förbi, och det är priset.
Nu börjar vi på BMW i5-priser, på begagnade Porsche Taycan-priser."

"Det verkar som att många kinesiska tillverkare eller många nya tillverkare i allmänhet i EV-området kommer in med mer aggressiva prissättningsmodeller eftersom de visste att de måste, låt oss säga, ta sig in under de etablerade jättarna.
Men NIO har valt att inte göra det för just den här modellen."

"Och det är ett djärvt drag.
Så är det värt det högre utropspriset?
Åh, det är en svår fråga att svara på.
Jag tänker inte för ett ögonblick säga att detta känns bättre än en BMW i5 eller en Audi e-tron GT, men det är helt klart det främsta försäljningsargumentet för mig."

"Den låga luftmotståndskoefficienten, den följsamma styrningen, den kraftfulla gasresponsen i sportläget.
NIO har uppenbarligen gjort allt för att se till att detta känns sportigt, tätt och lätt.
Och det märks helt enkelt."

"Nu har jag sagt en hel del om NIO ET7, och det är dags att sätta sig ner en liten stund och bara prata lite om vad allt det här betyder, för du kanske är intresserad av i det.
Jag är inte helt säker på vad det betyder, om jag ska vara ärlig, för jag är inte riktigt expert."

"Jag har precis börjat granska elbilar i stort, och även om jag verkligen njuter av det, skulle jag inte verkligen säga att jag är en expert inom detta specifika område.
Men vad jag kan säga är att även om jag kanske inte direkt kan varken rekommendera eller motsatsen till NIO ET7, så tycker jag att det är en riktigt bra bil."

"Den är väldigt dyr, och det finns uppenbarligen bilar som klarar samma sträcka på bred front och som dessutom har utmärkt byggkvalitet och utmärkta servicealternativ, för mindre.
Så, är detta värt så mycket mer?
Återigen, det är väldigt svårt att säga."

"Men vad jag kan säga, och vad jag tror att vi kan komma fram till, är att om jag var den etablerade bilmärken som brukade dominera denna bransch, återigen, med all makt delad mellan bara ett fåtal etablerade jättar, etablerade kolosser, skulle jag skaka i mina stövlar, för alla dessa nya varumärken som dyker upp på marknaden, de kommer, och de är och de är heta."

"Tack så mycket för att ni tittade.
Vi ses på nästa EV Hour."

EV Hour

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler