Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Polestar 2 (Revisited) - EV Hour

Vi återvänder till en av våra favoritmodeller för elbilar för att se hur den har förbättrats och förbättrats sedan vår senaste provkörning.

Audio transcriptions

"Välkommen till en ny upplaga av Gamereactor EVHour. Bakom mig här är Polestar 2 och detta är i själva verket ett återbesök eftersom, om du kan tro det, den första EVHour jag någonsin gjorde var med en Polestar 2. På den tiden hade vi inte riktigt bestämt oss för formatet men vi gav dig en titt runt och det var en sådan enorm framgång att Jag har gjort dem nästan någonsin sedan dess. Så det här kickstartade den här delen av min karriär. Så det är lite speciellt för mig och saker har hänt med bilen ända sedan dess. Den har varit en enorm succé, de har sålt dem i stora antal. Inte nog med det, de har uppdaterat vissa delar av den. Nu om du minns, om du tittade på den ursprungliga videon, ja jag förstod grundligt nordisk minimalism i hjärtat av Polestar 2, men jag minns också var lite överväldigad av den. Så, har detta förändrats? Låt oss ta reda på det. Nu kör vi."

"Det är minimalistiskt till ett fel här inne och, om du är lite cynisk, kan du till och med säga att det är ganska ont om prylar och finesser. Men vad jag har förstått, vad jag har kommit att uppskatta mest av allt, är att det finns en glädje i att veta att de verktyg man har till sitt förfogande fungerar varje gång. Och visst, det är lite dyrt, men inte ohämmat. Det är mer efter Tesla bara aggressivt sänka sina priser att det är typ av komma in att detta kanske är lite för dyrt för vad de ger dig."

"Men att sitta här med det stora batteriet och den riktigt smakfulla interiören, det är svårt att inte låta sig luras. Jag är uppriktigt förvånad över hur många bitar och delar av Polestar 2 som jag har vänt 180 grader på. Den snäva sittpositionen och den lilla vindrutan började som klaustrofobiska men nu känns det som en varm famn. Räckvidden har varit konsekvent och med detta större batteri att få de 520 kilometer som utlovats har alltid varit inom räckhåll. Även det Google-centrerade operativsystemet känns bra att använda för det mesta. Och varför tar vi inte en titt på det nu? Skärmen här framhäver perfekt vad det är som jag är på om här eftersom, ja, ramarna är lite för stora för vad du betalar. Och om du har en iPhone som jag och vill ha Apple CarPlay istället för Googles inbyggda system, måste du använda en kabel vilket borde vara straffbart om man betalar så mycket för en bil."

"Det måste vara trådlöst, allt det där. Men när det är sagt är det väldigt svårt att inte att inte falla för den här huvudskärmen där jag har så enkel tillgång till några grundläggande statistik om hur jag använder min ström, Spotify här, min telefon med kontakter där, och Google Maps där uppe, och allt fungerar hela tiden. Så det är det jag menar. Det finns säkert nackdelar, priset är den viktigaste. Om du gör det här på rätt sätt kan det bli lika dyrt som de högprofilerade modellerna från Mercedes, BMW och Audi. Och en ännu mer krass jämförelse kommer i form av X-Peng G9 som jag granskade för inte så länge sedan och kallade ett av de bästa korten på vägarna idag. Och återigen, om du sätter dem på rätt sätt kan du få en Polestar 2 som kostar mer än G9 och som erbjuder fler hästkrafter, mer vridmoment, mer utrymme i baksätet, mer utrymme i kupén, och lika bra byggkvalitet och säkerhetsspärrar och garantier och allt sådant. Så återigen, det beror väldigt mycket på vad du kan få en Polestar 2 för. Så den är bra, men den är kanske också lite för dyr. Även om den har tagit mig ett litet tag, och definitivt denna andra utflykt för att ordentligt falla för Polestar 2, men nu kan jag verkligen säga att jag förstår den. Jag förstår vad den försöker göra. Och jag tror att just den här bilen, mer än många andra som jag har kört, har en själ eller något liknande. Jag gillar den. Jag tycker att den är för dyrt, men ändå. Det finns en anledning till att vi slutar på en brunn där, för medan Polestar 2 verkligen har en själ, är jag osäker på om det skulle vara den bil som jag skulle rekommendera till en förbipasserande om de frågade. Men jag önskar Polestar all lycka i framtiden."

"kommande månaderna och åren, för jag tror verkligen att de har en plats, en idé, ett sätt in. Och innan jag plockade upp den här bilen gick jag och utforskade Polestar 3, och till slut kommer ut på vägarna i år, och jag kan knappt bärga mig. Vi ses på nästa."

EV Hour

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler