Svenska
Gamereactor
Videos
Fallout 76
HQ

GRTV News - Fallout 76 ser ett massivt uppsving av spelare

Spelet skördar frukterna av den framgångsrika Prime Video -serien.

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av GRTV News. Det är en ny vecka och vi kommer att prata om något vi har pratat om ganska mycket majoriteten av förra veckan. Fallout. Inte bara, ja Fallout i allmänhet antar jag verkligen i många sätt eftersom ja, Fallout live action TV-serien debuterade på Prime Video en dag före av helgen egentligen. Jag tror att det var torsdag. Torsdag morgon för oss i Europa. Men hur som helst det har kommit ut och som vi förväntade oss har det lett till lite av en kedjereaktion för människor återvänder till Fallout som helhet. Vi ser ett stort och massivt antal människor återvända till saker som Fallout 4 och New Vegas och alla dessa andra spel. Vi ser Bethesda stödja detta genom att tillkännage när nästa generations uppdatering för spelet Fallout 4 kommer att kommer. Och utöver det ser vi liknande med Fallout 76. Det har nu nått ett slags rekordantal spelare på Steam och det går bra för konsolerna också."

"Så ja, låt oss ta en titt på hur bra Fallout 76 går sedan showen debuterade. Fallout 76 slog sitt eget rekord för flest samtidiga spelare någonsin. Fallout-serien på Amazon Prime har uppenbarligen fått mängder av spelare att vilja prova på livet som valvbyggare i Appalacherna. Så sent som i fredags rapporterade GameRant att Fallout-spelen fått en rejäl skjuts på Steam efter premiären av den nästan enhälligt hyllade Amazon Prime-serien. Vid det laget hade Fallout New Vegas, Fallout 4 och Fallout 76 nått fler samtidiga spelare än på flera år och även klättrat på listan över plattformens mest spelade titlar. Imponerande men det blir bättre. Sent på söndagskvällen passerades en milstolpe via SteamDB som få hade kunnat förutse då Fallout 76 nådde sitt högsta antal samtidiga spelare någonsin med jag ska säga nästan 40 000 valvboende i Appalacherna. Verkligen inte illa för ett spel som släpptes för nästan sex år sedan och som fick så dålig kritik att det var svårt att se att det någonsin skulle återhämta sig."

"Men efter hårt arbete från Bethesda och massor av nytt innehåll är det tydligen väldigt mycket uppskattat och ett helt annat spel än när det först lanserades. Veterananalytiker Matt Piscitella från NPD som mäter spelförsäljningen i USA avslöjar också på X att det inte är bara på Steam går det bra eftersom Fallout 76 precis innan helgen av fler Xbox-spelare än det har gjort sedan 2022 och som i fallet med Steam kan det vara misstänka att det fortsatte att växa på både lördag och söndag, även om det inte finns några uppgifter verifierar detta ännu. Så ja, Fallout 76 går otroligt bra igen. Jag säger återigen bättre än det någonsin har gjort på Steam. Detta beror dock inte bara på TV-serien. Fallout 76 har varit i denna typ av inlösenbåge på många sätt i flera år och trots det faktum att många människor till spelet är det ett mycket bättre spel och ett mycket mer komplett upplevelse än det någonsin har varit tack vare det mångåriga stöd som Bethesda har gett det. Så det finns många anledningar till varför Fallout 76 går så bra som det gör bra som det gör nu. Visst, TV-serien är så bra som den är och driver all denna uppmärksamhet och få folk att återvända till Fallout-serien är en bidragande faktor, men folk skulle hålla och spela spelet eller ens prova spelet om det inte var ett betydligt mer förbättrat upplevelse än det var när det lanserades för alla dessa år sedan. Men ja, vi kommer att hålla koll på det här. I tror att vi kommer att se minskande antal nu. Du vet, det är samma sak. Vi har haft Fallout show sin debut. Folk har sett det. Hypen har uppstått under den här helgen. Jag tror att vi kommer att få se siffrorna kommer att minska stadigt med tiden också, men man vet aldrig. Kanske är det här gnista som Fallout 76 behövde för att växa till något betydande. Vem vet. Vi kommer att stanna inställda och vi kommer att hålla koll på det. Annars är det all tid vi har på dagens avsnitt av GRTV nyheter men vi kommer tillbaka i morgon för nästa i veckan så håll ögonen öppna och ja se fram emot till det. Så tack för att du tittade och ja, vi ses på nästa. Ta hand om er alla."

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler